کد خبر: 3529108
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۸
حجت‌الاسلام عابدیان:

کشورهای اسلامی نحوه اداره حرمین شریفین را مورد بررسی قرار دهند

گروه سیاسی: امام جمعه موقت اردبیل گفت: دولتمردان کشورهای اسلامی بایستی اولاً پیگیر تشکیل کمیته حقیقت‌یاب باشند و ثانیاً مجمعی از حقوق‌دانان و فقهای کشورهای اسلامی را تشکیل داده و نحوه اداره حرمین شریفین را از جهت نظری و عملی مورد بررسی قرار دهند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اردبیل، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن عابدیان، امام جمعه موقت اردبیل، روز گذشته 19 شهریورماه در خطبه‌های این هفته نماز جمعه شهر اردبیل، امام محمد باقر(ع) را پایه‌گذار انقلاب فرهنگی شیعه معرفی و بر لزوم شناخت هر چه بیشتر معارف حضرات معصومین(ع) تأکید کرد.
وی حادثه منا را فراموش نشدنی برشمرد و افزود: حاجیان ما را در روز عید، در لباس احرام، به هنگام ادای فریضه الهی، همچون مولای خویش با لب عطشان و بر روی خاک‌های گرم به شهادت رساندند که این موارد موجب سنگین‌تر شدن داغ شهادت این عزیزان بر دل‌های ما گشت.
عابدیان با بیان اینکه جمهوری اسلامی و سایر ملت‌های آزاده از نحوه عملکرد آل سعود ناراحت هستند، تصریح کرد: ناراحتی اصلی ما از این جهت نیست که حاجیان ما از دنیا رفتند چون در بهترین حال خویش به سوی معبود خویش شتافتند، بلکه ناراحتی اصلی ما از دولت عربستان است که نه حتی کوتاهی، بلکه سفاکی نیز نموده است.
خطیب جمعه اردبیل به رفتارهای خلاف دین و عقل عربستان سعودی اشاره و خاطر نشان کرد: آل سعود دقیقا بر خلاف آیه «اشدّاء علی الکفّار و رحماء بینهم» عمل می‌کند؛ از طرفی به کشتار مردم مظلوم یمن مشغول است و از طرف دیگر نیز دست دوستی به سوی اسرائیل دراز می‌نماید.
عابدیان پیام مقام معظم رهبری را به نحو دیپلماسی عمومی و نشان بسته نبودن پرونده جنایت آل سعود و به فراموشی نسپردن فجایع حج دانست و تاکید کرد: همانگونه که امام راحل(ره) نیز فرمودند« ما اگر از صدام هم بگذریم از آل سعود نخواهیم گذشت».
وی خطاب به دولتمردان گفت: در این باب دولتمردان بایستی اولا پیگیر تشکیل کمیته حقیقت یاب باشند و ثانیا مجمعی از حقوق‌دانان و فقهای کشورهای اسلامی را تشکیل داده و نحوه اداره حرمین شریفین را از جهت نظری و عملی مورد بررسی قرار دهند.
امام جمعه موقت اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود به پیمان FATF اشاره کرد و گفت: FATF اگرچه ممکن است فی نفسه امتیازاتی داشته باشد، اما ابزاری در دست مستکبران و آمریکا و اذناب آن خواهد بود؛ چراکه هرچند مبارزه با تروریسم مورد اتفاق است اما تروریسم از دیدگاه آمریکا در تعیین مصادیق می‌تواند بسیار خطرناک باشد.
وی ادامه داد: در این پبمان‌ها سخن از مبارزه با پولشویی، عدم حمایت مالی از تروریسم و غیره سخن به میان آمده است و تفسیر آمریکا با ایران در این موارد بسیار متفاوت است، برای مثال ایران تروریست‌های تکفیری را تروریست می‌نامد ولی آمریکا سپاه، حزب الله و امثالهم را به عنوان تروریست معرفی می‌کند. باید توجه شود که قید و بندی که از این پیمان متوجه ایران شده، منافع ملی و ارزش‌های انقلاب را تهدید نکند.
عابدیان در خاتمه هدف از تشکیل مراکزی نظیر FATF، MPT،MTCR  و نظایر آن توسط آمریکا و همفکرانش را کنترل دولت‌هایی نظیر ایران دانست.
captcha