کد خبر: 3540984
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۵
آیت‎الله‌العظمی جوادی آملی:

برخی گزینه نظامی خدا با رباخوار را به اندازه آمریکا باور ندارند

گروه حوزه‌های علمیه: مفسر قرآن کریم با بیان اینکه الان در تمامی کشورهای اسلامی مسابقات قرآن وجود دارد، ولی مع‌الاسف روح قرآن در ارتباطات آنان حاکم نیست به انتقاد شدید از رباخواری به عنوان مهمترین مانع اقتصاد مقاومتی پرداخت و تاکید کرد: برخی از گزینه نظامی آمریکا می‌ترسند، ولی از رباخواری که اعلان جنگ با خداست هراسی ندارند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) آیت‌الله‌العظمی عبدالله جوادی آملی امروز پنجم آبان ماه در ادامه تفسیر سوره مبارکه حجرات گفت: سعی این سوره آن است که تمدن ناب را از هر جهت تثبیت کند؛ یعنی رابطه خلق با خالق، امت با پیامبر و امام و رابطه امت با یکدیگر و هم برقراری نظم ملی، محلی و منطقه‌ای و بین‌المللی را بیان کند؛ مومنان را به عنوان برادر معرفی کرد و فرمود تنها وصف آن، برادر بودن است و نباید جز اخوت با هم رابطه دیگری داشته باشند.
وی اظهار کرد: وظیفه همه مخصوصا دارالتقریب این است که این نظم برادرانه را حفظ کند، زیرا نظام اسلامی شبیه نظام بهشتی است، قرآن همان اوصافی را که برای بهشتیان ذکر می‌کند، برای جامعه اسلامی هم ذکر کرده است؛ فرمود در بهشت هیچ غل و کینه‌ای وجود ندارد و اگر کسی در دلش مختصری کینه باشد باید برداشته شود و وقتی در برزخ این کینه زدوده شد با سلام وارد بهشت می شود وگرنه کسی که حتی مختصر کینه‌ای دارد وارد بهشت نخواهد شد زیرا بهشت محیط کینه و عداوت نیست.
این مفسر قرآن بیان کرد: این ویژگی نمی‌گذارد درگیری آل سعود با یمن و دیگران وجود داشته باشد یعنی باید امثال آل سعود اصلاح شوند؛ الان اکثر کشورهای اسلامی مسابقات قرآن و تجوید و حفظ و ... دارند اما روح قرآن این است که هیچ مسلمانی نباید نسبت به دیگری کینه داشته باشد؛ اینکه ما در و دیوار مراقد مطهر را می‌بوسیم زیرا اینها عملا جامعه را بهشتی کرده‌اند.
وی اظهار کرد: ما خیال می‌کنیم اگر به گدا کمک کردیم عالی‌ترین فضیلت است البته فضیلت است ولی این کار یک امر عاطفی است که در تمامی کشورهای دنیا و علی وجه الارض در تمامی کشورهای کفر هم وجود دارد و از فقرا حمایت می‌شود و به آن‌ها کمک می‌کنند؛ بنابراین خصیصه اسلام این نیست که به فقرا کمک کنید بلکه خصیصه اسلام این است که فقر را از بین ببرید؛ حضرت امیر(ع) فرمود من اگر فقر را ببینم گردن فقر را می‌زنم؛ این فکر علی است؛ نمی گذارد کسی بیکار باشد و در جامعه  ربا رواج داشته باشد و تولید نابود شود؛ فرمود من گردن فقر را می‌زنم.
این مفسر قرآن تصریح کرد: کمک به فقرا کاری عاطفی است ولی تولید و اشتغال و جلوی ربا را گرفتن، کاری عقلانی است؛ در زمان قبل از انقلاب، بانک‌ها، قمارخانه‌ها و سینماها را آتش می زدند؛ بعد از انقلاب قمارخانه‌ها و سینماها سه وضع پیدا کردند؛ برخی واقعا توبه کردند، برخی فرار کردند و عده ای هم زیرزمین رفتند ولی بانک‌ها همچنان به عنوان اسلام‌مالی مانده‌اند و به صورت مضاربه کار می‌کنند که  همان رباست.
اقتصاد مقاومتی با سفارش درست نمی‌شود/ اصلاح بانک‌ها
این مفسر قرآن تاکید کرد: ما که معتقدیم آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند و تعارفی هم ندارد و نشانه آن هشت سال دفاع مقدس است ولی همین آمریکا اگر گفت گزینه نظامی روی میز من است برخی روی آن حساب می کنند ولی اینکه خدا فرمود گزینه نظامی با رباخوار روی میز من است را باور نکرده‌ایم؛ ربا جنگ با خداست و با ربا نمی‌توان اقتصاد مقاومتی داشت؛ الان اگر پولی به بانک بدهید بیش از 20 درصد سود دارد چه در شرایط رکود و چه رونق و ... که این ربا و مبارزه با خداست؛ اقتصاد مقاومتی با سفارش ایجاد نمی‌شود و باید بانک‌ها اصلاح شوند.
آیت الله جوادی آملی اظهار کرد: 27 روایت است که صدوق در امالی نقل کرده است؛ یکی از آنها این است که پیامبر فرمود:  من شهر حکمت هستم و این حکمت بهشت است و در این بهشت یا علی تو هستی؛ بنابراین انسان می تواند در دنیا نیز در بهشت زندگی کند و نموداری از بهشت در اینجا باشد که ویژگی آن همین برادری و صمیمیت و ... است.
برادری؛ روح قرآن
وی افزود: الان مسابقات قرآن در تمام کشورهای اسلامی وجود دارد ولی مع الاسف برادری و صمیمیت نیست در حالی که پیام قرآن، دوستی و صمیمیت است؛ اینکه در مباحث کلامی به حقانیت غدیر و بطلان سقیفه و ... می‌پردازیم باید باشد و باید در علم کلام این مسئله حل شود ولی این دلیل نیست که  مسلمین اسلحه بر روی همدیگر بکشند.
آیت الله جوادی آملی بیان کرد:  برخی کمال خود را در گفتن 20 دوره رسائل می‌دانند ولی کتب کلامی بزرگان و حقانیت  غدیر و بطلان سقیفه و ... باقی مانده است و کمتر به آن پرداخته می‌شود؛ الان اگر کسی نماز نمی‌خواند آیا اسلحه روی او می کشیم؟ بنابراین برای سقیفه و غدیر هم نباید این کار را بکنیم البته باید به آنان بگوییم که اگر کسی نماز نخواند و  سقیفه را قبول کرد جهمنی است و اگر این در میان مسلمین وجود داشت دیگر شاهد این همه کشتار در یمن و حبس علما در بحرین نبودیم.  
وی افزود: البته یک وقت کسانی مانند آل سعود، منحوس و وابسته به استکبار هستند و جنگ‌های نیابتی به راه انداخته‌اند و باید در مقابل آنان ایستاد ولی اصل در ارتباطات اسلامی اصلاح ذات البین است که در سیره ائمه(ع) هم بوده است.
آیت الله جوادی آملی عنوان کرد: امام علی(ع) در نامه 47 که وصیتنامه ایشان است فرمود من شنیدم اصلاح ذات البین از یکسال نماز و روزه بالاتر است؛ بنابراین اگر ملتی متمدن و فرهنگش قرآن و عترت بود در بهشت زندگی می‌کند و نمونه‌ای از بهشت ابد را در دنیا تجربه می‌کند.
captcha