آیتاللهالعظمی جوادی آملی:
مبتنی بر قانون بینالمللی قرآن عمل کنیم
گروه حوزههای علمیه: مفسر قرآن کریم با بیان اینکه نهادهای بینالمللی استکباری با وضع قوانین ناعادلانه و غیرالهی، ادعای ربوبیت دارند، گفت: ما هم باید نقص خودمان را اصلاح کنیم و مبتنی بر قانون بینالمللی قرآن عمل کنیم.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتاللهالعظمی عبدالله جوادی آملی امروز 22 آبان در جلسه تفسیر خود در مسجد اعظم گفت: نهادهای بینالمللی از دو جهت حرفی برای گفتن ندارند یکی اینکه انسانشناس نیستند و دیگر اینکه قانون آنان الهی نیست و بشری است.
وی افزود: قانون در سه مرحله تدوین میشود؛ مرحله اول قوانین عادی است مانند قوانین مجلس، مستند این قوانین نیز، قانون اساسی هر کشور است و کلید اصلی در قانون اساسی نیز عدل است که تا اینجا در همه کشورها مشترک است ولی اختلاف در همین عدل است؛ ما موحدان میگوییم جای اشیاء را اشیاءآفرین تعیین میکند، ولی نظام استکباری میگوید جای اشیاء و اشخاص را ما تعیین میکنیم بنابراین اینان نه جهان و نه انسان را آفریده و در عین حال میخواهند بر مبنای خود قانون بگذارند.
این مرجع تقلید بیان کرد: اینکه میبینیم یک روز منافقان را تروریست و یک روز از لیست بیرون میبرند و یک روز حزبالله را تروریسم میدانند، به همین دلیل است. البته اینها داعیه «انا ربکم الاعلی» ندارند ولی روح رفتارشان این طور است؛ اینان دم از مسیح میزنند ولی خودشان را منبع و منشا قانون میدانند ولی قرآن برای سه سطح ملی، منطقه و بینالملل قانون وضع کرده است.
وی اظهار کرد: کسانی که داعیه حقوق بشر دارند، بر حسب ظاهر جهانی حرف میزنند، ولی آمریکایی فکر میکنند، زیرا جامعیت میان همه افراد بشر را نمیدانند، ولی قرآن جهانی حرف میزند و جهانی تعلیم میدهد. به همین دلیل ارزش انسان را در رنگ و نژاد و فقر و ثروت نمیداند و برتری روح انسان را در تقوا معرفی میکند، لذا تفاوتهای جنسی میان زن و مرد را به رسمیت میشناسد، ولی این مغایرت را دلیل بر برتری یک جنس بر جنس دیگر نمیداند.
آیتالله جوادی آملی تصریح کرد: غربیان آسمانی حرف میزنند ولی زمینی فکر میکنند و اگرچه رویشان نمیشود که ادعای خدایی کنند ولی روح کارهایشان و قوانینشان این طور است، در حقیقت ادعای ربوبیت دارند و کسی که ادعای ربوبیت دارد نمی توان گفت شما نهاد حقوق بشری و بینالمللی داشته باشید.
این مفسر قرآن بیان کرد: در نزد قرآن معیار برتری، تقواست که رنگ آسمانی و قلبی است؛ فرمود ما نقشه جهانی طرح میکنیم و بعد تعلیم جهانی داریم ولی شما غیر از آمریکایی فکر کردن چه چیزی دارید؟؛ البته ما هم باید نقص خودمان را اصلاح کنیم و مبتنی بر قانون بین المللی قرآن عمل کنیم.
آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه قرآن کتاب اخلاق و فلسفه و ... نیست و کتاب نور و هدایت است، گفت: علامه طباطبایی میگوید قرآن در بسیاری از موارد وقتی میخواهد عمل خوبی را معرفی کند نظیر کتب اخلاقی نیست که خود عمل را معرفی کند عامل را معرفی میکند، مثلا خدا وقتی میخواهد عدل را معرفی کند عادل را نشان میدهد، و وقتی سخن از بر و نیکی میآورد صحبت از نیکوکار میکند.
وی افزود: کسی که وجوه شرعی را میپردازد و انفاق میکند جهاد در راه خدا کرده است که هر دو نیز مراتبی دارد و ایمان افراد نیز به نسبت این مراتب تعریف میشود زیرا جهاد هم مراتب دارد.