کد خبر: 3555091
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۸
مفسر قرآن:

بدگویی جامعه را جهنمی می‌کند/ ولایت؛ بالاترین نعمت

گروه حوزه‌های علمیه: مفسر قرآن کریم گفت: عده‌ای با بدگویی پشت سر این و آن در جامعه زندگی مردم را جهنمی می‌کنند زیرا جهنمی‌ها هستند که بد دیگران را می‌خواهند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی امروز 29 آذرماه در ادامه تفسیر سوره مبارکه«ق» در مسجد اعظم گفت: خداوند خطاب به کفار فرموده که شما عمدا روی بصیرتتان، حب دنیا و گناه گذاشتید و واقع را نمی‌دیدید اما الان که قیامت است و پرده‌ها کنار رفته واقع و حاق مطلب دیده می‌شود؛ شما در دنیا مامور بودید که پرده‌ای با گناه پیش نیاید و اگر پیش آمد آن را با توبه بردارید ولی نه دفع و نه رفع پرده و پوشش کردید و چون مستور بودید امروز ما این پرده را برداشتیم.
وی اظهار کرد: کفر، فسوق و عصیان جلوی بصیرت انسان را می‌گیرد و پرده بر قلب او می‌افکند و وقتی در قیامت این پرده برداشته شد می‌فهمد که چه دشمن بزرگی با خود داشته است و وقتی می‌خواهد تبری بجوید گناه را بر گردن شیطان می‌اندازد ولی شیطان می‌گوید من فقط دعوت کردم و این فرد می‌خواست دعوت من را قبول نکند و دعوت انبیاء و اولیاء را بپذیرد.
این مفسر قرآن بیان کرد: به همین دلیل فرموده اند وقتی آژیر خطر شیطان و وسوسه او شروع شد انسان باید به پناهگاه برود و بگوید یا الله زیرا او شنونده دعاست البته نه اینکه فقط به زبان اعوذ بالله بگوییم بلکه با جان و دل به او پناه ببریم. خدا که سیمع الدعاست یعنی نه فقط دعا را می شوند بلکه ترتیب اثر هم می دهد و وقتی انسان بگوید یا الله، همین الله پناهگاه اوست.
این مفسر قرآن ادامه داد: خطر گناه در شرک آن است و گناهی نیست که گوشه‌ای از آن شرک نباشد؛ به همین دلیل فرمودند اکثر مومنان مشرک هستند زیرا انسان یا در برابر خداست و یا هم مسیر فرمان اوست و جایی معصیت است که فرد عامدا و عالما گناه کند وگرنه کسی چیزی را نداند معصیت محسوب نمی‌شود بنابراین بازگشت هر گناهی به شرک است.
وی اظهار کرد: گاهی انسان حرف قارونی می‌زند و می‌گوید من اگر به جایی رسیده‌ام خودم زحمت کشیدم نه اینکه خدا ما را به این مسیر برده و هدایت کرده است؛ مگر قارون نیز حرفی غیر از این می‌زد بنابراین کسانی که در حوزه و دانشگاه هم این گونه حرف بزنند بدانند مانند قارون سخن گفته‌اند و خداوند نیز با کسانی که عالما و عامدا از این حرف‌ها بزنند و گناه بکنند شدیدالعقاب است.
آیت‌الله جوادی آملی با بیان اینکه کسانی که جایگاه بالاتری دارند مسئولیتشان نیز بیشتر است تصریح کرد: بالاترین نعمت، نعمت ولایت است که همه باید قدر آن را بدانیم؛ به تعبیر علامه طباطبایی اگر در جایی از قرآن، نعمت مطلق به کار رفته مراد از آن، ولایت است و اگر مقید بود سایر نعمت‌هارا هم شامل است و همه این نعمات نیز رشته‌ای از توحید است و کسی که نعمات خدا را به غیر خدا نسبت دهد کَفٌار می‌شود.
وی افزود: برخی گناهان مانند ربا در این میان آفات بیشتری دارد و حرب با خداست و گرنه هر گناهی درجه‌ای از حرب با خدا را دارد و معصیت نیز از این جهت که معصیت است پایانش دوزخ است به همین دلیل غالب اذکار مستقیما از قرآن است و ادعیه توحیدی تا کسی که واقعا به آن تمسک می‌کند حفظ شود.
آیت‌الله جوادی آملی با بیان اینکه گناه، جامعه را جهنمی می‌کند تصریح کرد: ممکن است عده‌ای بخواهند در جامعه زندگی مردم را جهنمی کنند زیرا جهنمی‌ها هستند که بد دیگران را می‌خواهند وگرنه هیچ بهشتی بد دیگری را نمی‌خواهد و تلاش می‌کنند تمدن و فرهنگ بهشتی ایجاد کنند به همین دلیل فرموده‌اند اگر کسی می‌خواهد امر به معروف کند باید با مهربانی با خود فرد مطرح کند نه اینکه دائما علیه یکدیگر بنویسند و بدگویی کنند زیرا میان بدگویی و امر به معروف فرق زیادی وجود دارد.
captcha