کد خبر: 3555101
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۹

وضعیت آلودگی هوا رو به بهبود است/ ضرورت اصلاح الگوی مصرف آب در سطح ملی

گروه اجتماعی: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: وضعیت آلودگی هوا با توجه به اندازه‌گیری دستگاه‌های سنجش سازمان حفاظت محیط زیست، نسبت به سال‌های گذشته رو به بهبود است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور صبح امروز دوشنبه 29 آذرماه در همایش چتر همکاری که در اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: اصفهان بر اساس رتبه بندی‌های جهانی به دلیل دارا بودن میراث جهانی، شهری بسیار ارزشمند است که طبعا باید بسیار مورد توجه قرار گیرد. خوشبختانه رییس دولت یازدهم توجه جدی به مبحث محیط زیست دارند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به آلودگی هوا در کلان‌شهرها، بیان کرد: وضعیت آلودگی هوا با توجه به اندازه گیری‌ دستگاه‌های سنجش سازمان حفاظت محیط زیست، نسبت به سال‌های گذشته رو به بهبود است.
ابتکار ادامه داد:  همچنین امروزه آلاینده‌های خطرناک که یک تهدید جدی برای سلامت شهروندان است، تا حدودی مهار و به حد استاندارد نزدیک شده و متعاقبا تعداد روزهای پاک افزایش یافته است.
وی افزود: در سال 95 دولت یازدهم با همکاری شهرداری توانسته است تعداد روزهای پاک را به میزان سه برابر افزایش دهد، ولی همچنان باید به مسئله ملی گردوغبار و ریزگردها که فقط خاص شهر اصفهان نیست، توجه شود.
ابتکار گفت: خوشبختانه در شهر اصفهان مطالعات بسیاری در زمینه مدیریت گردوغبار و ریزگردها و همچنین احیای تالاب گاوخونی توسط کانون‌های مدیریت گرد و غبار و تحقیقات علمی دانشگاه‌های استان انجام شده که ادامه این روند قطعا نیازمند مشارکت عموم مردم است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یکی از مؤلفه‌های اساسی برنامه ششم توسعه، توجه به مبحث محیط زیست به عنوان یکی از اولویت‌های مهم ملی و اثرگذار در مسائل اقتصادی، طبیعت و سلامت شهروندان مود تاکید قرار گرفته است.
وی ادامه داد: مشارکت و نقش مردم در توسعه فعالیت‌هایی مثل طرح‌های دوچرخه سواری برای کاهش آلودگی هوا بسیار مهم است که انشاءالله با فراهم شدن زیر ساخت‌های ایمن در مسیر دوچرخه سواران، به توسعه این طرح کمک شود.
وی در ادامه گفت: یکی از مطالبات مهم و ارزشمند مردم شهر اصفهان علاوه بر محیط زیست، احیای رودخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی است که بنده از این همه علاقه و احساس تعلق نسبت به طبیعت و محیط زیست تشکر می‌کنم.
وی در ادامه گفت : مسئله خشک شدن آب رودخانه‌های شهری و بعضا تالاب‌ها یکی از دغدغه‌های ملی و حتی جهانی استٰ، همانگونه که همین دغدغه را نسبت به زاینده رود و همچنین بخش‌هایی از چهارمحال و بختیاری،  دریاچه ارومیه، تالاب بختگان، وضعیت اسفبار ده‌ها میلیون نخل، تالاب پریشان، میناب بندر عباس، تالاب چغاخور و دغدغه مشابه مردم کرمان و سیستان و بلوچستان برای احیای جازموریان و مردم سیستان و بلوچستان برای احیای هامون و رود کارون در خوزستان  و همچنین خشکی مراتع خراسان جنوبی را شاهد هستیم.
وی گفت: دغدغه خشک شدن آب زاینده رود و تالاب گاوخونی تنها مسئله مردم شهر اصفهان نیست و این موضوع ارتباطی به مسائل قومیتی ندارد و در یک نگاه وسیع‌تر این مسئله تنها محدود به ایران نیست. 
وی در ادامه با بیان اینکه آب یک مسئله ملی است و باید به توزیع عادلانه آن بپردازیم، گفت:  وقتی منبع آب کم شده و به میزان یک پنجم و یک چهارم رسیده، متقابلا حق آبه هم به همان میزان کاهش یافته، به طوری که  اکنون حق آبه تالاب گاوخونی به صفر رسیده است.
وی گفت: به عقیده من اولین راهکار در رفع خشکی رودها و تالاب ها که صدای آن ازدل مردم مدنی و فرهیخته  شهر اصفهان شنیده شد (پویش اسراف غذا) است. متأسفانه با اسراف زیاد مواد غذایی در جشن‌ها و اعیاد مختلف و الگوی غلط مصرف، ما مقدار زیادی آب را از دست می‌دهیم.
ابتکار با بیان اینکه اصفهان می‌تواند پیشگام در مدیریت منابع و جلوگیری از اسراف غذا شود، افزود: چرا ما از مزرعه تا سفره، یک سوم یعنی 27 و نیم میلیارد متر مکعب آب را از دست می‌دهیم، این جای تأسف دارد که در مهمانی‌های مختلف در سرتاسر کشور مقدار زیادی از مواد غذایی و متعاقبا مقدار زیادی از آب هدر می‌رود.
وی گفت: ما چاره‌ای نداریم که در کنار اصلاح درست الگوی مصرف آب در سطح ملی، اصلاح الگوی کشاورزی و الگوی مصرف غذا را از خودمان شروع کنیم  و همچنین اصلاح الگوی مصرف را یک مسئله انسانی و فرهنگی بدانیم و نگاه استانی و قومیتی را کنار بگذاریم.  
وی ادامه داد: بهترین الگوی مصرف آب ایران دوبرابر الگوی مصرف اروپای پربارش است، اروپایی که هفته‌ای نیست که در آن جا بارندگی نباشد.
captcha