کد خبر: 3556607
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۲

برگزاری نشست «وقف در حوزه بهداشت و درمان» در مشهد

گروه اجتماعی: نشست هم‌اندیشی و اطلاع‌رسانی موضوع وقف در حوزه بهداشت و درمان در راستای اجرای طرح مهر تندرستی، شب گذشته با حضور مدیران مراکز درمانی موقوفه و فعالان عرصه بهداشت و درمان در مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، نشست هم‌اندیشی و اطلاع‌رسانی موضوع وقف در حوزه بهداشت و درمان در راستای اجرای طرح مهر تندرستی، شامگاه پنجم دی‌ماه با حضور مدیران مراکز درمانی موقوفه و فعالان عرصه بهداشت و درمان در مشهد برگزار شد.
در این نشست که به منظور هم‌افزایی بیشتر بین دانشگاه علوم پزشکی مشهد و اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی برگزار شده بود، حجت‌الاسلام محمدجمشید احمدزاده قناد، مدیر کل اوقاف خراسان رضوی با اشاره به ثبت 176 موقوفه خراسان رضوی در حوزه بهداشت و درمان در سامانه وقف، ابراز کرد: این موقوفات در دو بخش وقف منفعتی و وقف انتفاعی خلاصه می‌شوند که از 176 موقوفه، 130 موقوفه، وقف منفعتی هستند.
وی ادامه داد: 46 موقوفه باقی‌مانده در حوزه بهداشت و درمان نیز وقف انتفاعی است که در مجموع، 17 هزار و 300 نفر از محل خدمات درمانی موقوفه بهره‌مند شده‌اند.
در ادامه این نشست حجت‌الاسلام جمال ایزدی، معاون فرهنگی ـ اجتماعی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با بیان اینکه هدف اصلی از برگزاری این نشست ترویج فرهنگ وقف در بین آحاد مختلف جامعه است، گفت: رسالت اوقاف در سه بخش فعالیت‌های قرآنی، بقاع متبرکه و وقف خلاصه می‌شود.
وی افزود: با راه‌اندازی سامانه وقف، تاکنون 800 مورد از نیّات واقفان به ثبت رسیده که این کار موجب شده است تا فعالیت‌های اداره اوقاف متمرکز بر نیت واقف انجام شود.
حجت‌الاسلام ایزدی با بیان اینکه اهدای وسایل و لوازم آموزشی به دانش‌آموزان بی‌بضاعت و کمک‌رسانی به زائران رضوی و حسینی از جمله خدمات ارائه شده در سایه موقوفات است، گفت: با توجه به نیاز مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، طرح مهر تندرستی را راه‌اندازی کردیم تا بتوانیم در سایه حضور خیّران، به بیماران نیازمند، خدمت‌رسانی کنیم.
جعفر زارع، مسئول کمیته وقف علم و فناوری نیز در این نشست گفت: علم و فناوری از دیدگاه رهبری باید یکی از گفتمان‌های پایه کشور محسوب شود، از همین رو ما در کمیته علم و فناوری تلاش می‌کنیم تا تحقیق و پژوهش از شکل دولتی خود خارج شود و با حضور خیّران و واقفانة فعالیت‌های علمی در کشور انجام شود.
وی افزود: وقف یک ابزار راهبردی است که می‌تواند در حوزه علم و فناوری، بهداشت و درمان نیز فعالیت کند.
زارع با اشاره به اینکه تربیت نیروی متخصص و کمک به رشد دانش‌های نوبنیان از دیگر خدمات کمیته علم و فناوری به مخاطبان است، حمایت از پروژه سلول‌های بنیادین دانشگاه علوم پزشکی و مجموعه بوعلی را از جمله برنامه‌های کمیته علم و فناوری دانست.
در ادامه هادی بیژن‌نژاد، مدیر مؤسسه خیریّه امدادگران عاشورای خراسان رضوی، گفت: این مؤسسه تقریباََ 15 سال است که با شناسایی بیماران نیازمند و پزشکان خیّر به عنوان حلقه واسط، به مردم خدمت‌رسانی می‌کند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 30 شهر تحت پوشش خدمات این مؤسسه قرار دارد و حدود چهار سال است که در مشهد نیز فعالیت می‌کند، اظهار کرد: مشهد یکی از شهرهای پر خیریّه است، از همین رو می‌تواند در عرصه خدمت‌رسانی به بیماران نیازمند صعب‌العلاج اقدامات خوبی را انجام دهد.
در ادامه نشست دکتر غلامحسین خدایی، قائم مقام رئیس در امور مشارکت‌های اجتماعی سازمان‌های مردم نهاد دانشگاه علوم پزشکي مشهد، گفت: به نوعی ما می‌توانیم بگوییم که شهر مشهد، شهر وقف و خیریّه است، زیرا اکثر مکان‌های تفریحی و بیمارستان‌های شهر به همت خیّران احداث شده است.
وی افزود: بیمارستان‌های مطرح شهر مشهد از جمله بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد، شریفی، امام رضا(ع)، دکتر شیخ، امید و ... به همت خیّران برپا شده است.
خدایی با بیان اینکه 50 سازمان مردم‌نهاد نیز در حوزه سلامت کار می‌کنند که انجمن حمایت از بیماران سرطانی یکی از این سازمان‌ها است، ابراز امیدواری کرد که خیّران به سمت وقف کردن ترغیب شوند تا اقدامات خیر آن‌ها ماندگارتر شود.
captcha