کد خبر: 3565202
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۹
فقیهی:

شانس در نظام الهی معنا ندارد/ طلب حلالیت؛ راز استفاده از معنویت زیارت

گروه اجتماعی: رئیس ستاد عتبات عالیات دانشگاهیان كشور مشرف شدن به زیارت ائمه اطهار(ع) را یكی از عنایات امام زمان(عج) به زائران دانست و گفت: در نظام الهی شانس و اتفاق معنا ندارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا فقیهی، رئیس ستاد عتبات عالیات دانشگاهیان كشور در حاشیه سفر به شیراز در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، با یادآوری اینكه شانزدهمین دوره اعزام دانشگاهیان كشور به عتبات عالیات از اول بهمن‌ماه آغاز شده است، گفت:‌ بیش از 82 هزار نفر در این دوره ثبت‌نام كردند كه تنها 16 هزار نفر از آنان به عتبات عالیات اعزام خواهند شد.

وی با تأكید بر اینكه در نظام الهی شانس و اتفاق معنا ندارد، افزود: حتی یك برگ درخت هم مقصد و معنا دارد لذا تمام كسانی كه به این سفر اعزام می‌شوند، قطعاً موافقت امام زمان(عج) برای آن‌ها بوده است و باید به این دو سئوال برای خود پاسخ دهند كه به كجا می‌رویم و چه كنیم.

فقیهی با یادآوری اینكه این اعزام‌ها به دو صورت زمینی و هوایی صورت می‌گیرند، گفت: كسانی كه از طریق هوایی به كربلا اعزام می‌شوند ابتدا به نجف مشرف می‌شوند و كسانی كه از طریق زمینی می‌روند ابتدا به كاظمین اعزام خواهند شد.

حضرت علی(ع) متعلق به تمام بشریت است

رئیس ستاد عتبات عالیات دانشگاهیان كشور ضمن برشمردن مناقب مولای متقیان حضرت علی(ع) بر این نكته تأكید كرد، كه مولای متقیان تنها متعلق به شیعه نیست بلكه متعلق به تمام بشریت است و ادامه داد: احمد ابن حنبل یكی از پیشوایان مسلمانان اهل تسنن می‌گوید كه برای هیچكدام از اصحاب پیامبر(ص) آن فضایلی كه برای علی(ع) نقل شده، بیان نشده است و ابن ابی الحدید نیز می‌گوید كه فضایل علی(ع) مانند خورشید است كه با كف دست نمی‌توان جلوی آن را گرفت.

وی به تمام كسانی كه به سفر عتبات عالیات اعزام می‌شوند، توصیه كرد كه قبل از سفر حتماً مطالعه‌ای بر روی نهج‌البلاغه داشته باشند و گفت: باید بدانید كه شما به نجف اشرف مشرف نمی‌شوید كه برای او گریه كنید و بگویید كه او مظلوم است، گرچه آن حضرت حتی در میان شیعیان نیز مظلوم است و آنچنان كه باید از نهج‌البلاغه ایشان بهره نمی‌بریم.

فقیهی با بیان اینكه دانشجویان و اساتید ما وقتی به نجف اشرف مشرف می‌شوند، كمی درباره زندگی آن حضرت(ع) تأمل كنند كه چرا او مظلوم تاریخ بود، گفت: اگر جوانی بخواهد زندگیش واقعاً متحول شود می‌تواند نامه حضرت علی(ع) به فرزندش امام حسن مجتبی(ع) را در نهج‌البلاغه مطالعه كند.

تبیین 400 ویژگی ائمه اطهار در زیارت جامعه كبیره

رئیس ستاد عتبات عالیات دانشگاهیان كشور همچنین به دیگر آداب زیارت ائمه معصومین اشاره كرد و گفت: یكی از اعمالی كه در زیارت آنان وارد شده است، قرائت زیارت جامعه كبیره امام هادی(ع) است كه در آن 400 ویژگی برای ائمه اطهار(ع) بیان شده است.

وی با تصریح اینكه زیارت امام حسین(ع) یكسری ویژگی‌های خاصی دارد كه تنها مخصوص آن حضرت است، گفت: امام حسین(ع) توسط خود خداوند قبض روح شده است و ملائكه نیز برای آن حضرت و یارانش گروه گروه نماز خواندند و مزار ایشان نیز توسط خود پیامبر(ص) حفر شد و تمام پیامبران الهی نیز به زیارت امام حسین(ع) مشرف شده‌اند با وجودی كه قبل از امام حسین(ع) بودند.

فقیهی با یادآوری اینكه نخستین كسی كه برای امام حسین(ع) گریه كرد، حضرت آدم بوده است، گفت: یكی دیگر از ویژگی‌های منحصر به فرد امام حسین(ع)، شفا در تربت آن حضرت است. خوردن خاك بقیع و حضرت رسول(ص) حرام است اما خاك امام حسین(ع) نه تنها حرام نیست بلكه شفاست.

خداوند امنیت را در تربت امام حسین(ع) قرار داده است

رئیس ستاد عتبات عالیات دانشگاهیان كشور با بیان اینكه خداوند امنیت را در تربت امام حسین(ع) قرار داده است، گفت: باید حق تربت امام حسین(ع) را ادا كنیم و حرمت آن را نگه داریم ضمن اینكه سجده بر خاك آن حضرت حجاب‌های هفت گانه را از بین می‌برد.

وی گفت: در حرم امام حسین(ع) نماز مسافر اختیاری است و می‌توانیم آن را كامل بخوانیم در حالی كه در هیچكدام از زیارت ائمه چنین چیزی نیامده است و تنها امامی كه اربعین دارد امام حسین(ع) است و برای زائران آن حضرت از زمانی كه برای زیارت راهی می‌شوند تا زمانی كه باز می گردند، جزو عمر آنان محسوب نمی‌شود.

فقیهی مهم‌ترین ویژگی زیارت امام حسین(ع) را اجابت دعا در زیر قبه امام حسین(ع) دانست و گفت: حرم امام حسین(ع) مكانی است انبیا و فرشتگان الهی دائماً رفت و آمد می‌كنند لذا زائران آن حضرت مراقب باشند كه از ایشان دعای كمی نخواهند.

رئیس ستاد عتبات عالیات دانشگاهیان كشور در ادامه سخنان خود به یكی دیگر از آداب قبل از زیارت ائمه اطهار(ع) اشاره كرد و گفت: توبه دارای 2 بخش حق‌الله و حق‌الناس است كه باید قبل از زیارت آن را انجام دهیم.

وی با تأكید بر اینكه خداحافظی و طلب حلالیت راز استفاده از معنویت زیارت است، گفت: یكی دیگر از نكات اساسی زیارت دقت در اقامه نمازهاست و باید بدانیم كه به زیارت كسی مشرف می‌شویم كه حتی در روز عاشورا نماز اول وقت خود را به جماعت اقامه كرد.

پری
|
Germany
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۳
0
0
جالب بود
captcha