کد خبر: 3581423
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۲
مریدی در پاسخ به ایكنا مطرح كرد:

تمركز برای اجرای همایش «ریحانةالنبی»؛ دلیل عملكرد ضعیف معاونت قرآن ارشاد فارس طی امسال

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، دلیل عملكرد ضعیف معاونت قرآن و عترت این اداره‌كل در سال جاری را تمركز بر روی اجرای همایش ملی «ریحانةالنبی» طی 8 ماه گذشته عنوان كرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، بهزاد مریدی، مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس امروز، 16 اسفندماه در نشست نقد و بررسی عملكرد این اداره‌كل كه با حضور جمعی از اصحاب رسانه فارس برگزار شد، در پاسخ به خبرنگار ایكنا مبنی بر عملكرد ضعیف معاونت قرآن این اداره‌كل در سال جاری و نقد پذیر نبودن آن در برخورد با موارد مطرح شده در خبرگزاری ایكنا گفت: قصورات ما در حوزه قرآن كم نیست و این را می‌پذیرم اما من همواره نقدپذیر بوده‌ام و اگر دوستان و همكاران من این كار را كرده‌اند، من شرمسارم اما من این كار را نكرده‌ام.

از عدم نقدپذیری مدیر قرآنی خود شرمسارم
وی با تصریح اینكه دوستانی از اصحاب رسانه بوده‌اند كه مرا نقد كرده‌اند اما هیچ‌گاه به آنان اعتراض نكرده‌ام، افزود: چند مدت پیش نامه‌ای با امضای 82 نفر از اصحاب فرهنگ و هنر این استان مبنی بر عملكرد ضعیف من به وزیر ارشاد رسیده بود، كه قریب 60 نفر از آنان به هیچ عنوان از این نامه مطلع نبودند، اما یكی از كسانی كه مطلع بود و شخصاً پای آن را امضا زده بود، یكی از كارمندان اداره ارشاد فارس بوده است و من با نهایت حرمت و عزت با این فرد برخورد كردم.

راه‌اندازی و توسعه معاونت قرآن ارشاد از ابتدای فعالیت
مریدی با بیان اینكه روز اول كه به این اداره‌كل به عنوان مدیر آمدم، بخش قرآنی تنها به یك اتاق در زیرزمین تعلق داشت و با یك نفر اداره می‌شد، افزود: از روزهای نخست آغاز فعالیتم در این پست، معاونت قرآن و عترت را در اداره‌كل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس را راه‌اندازی كردم و برای این كار چند اتاق و امكانات و تجهیزات به همراه 6 نیرو به معاونت قرآن ارشاد اختصاص یافت.

دلیل عملكرد ضعیف معاونت قرآن ارشاد در سال جاری تمركز برای اجرای همایش «ریحانةالنبی» است!
مریدی، دلیل عملكرد ضعیف این معاونت در سال جاری را تمركز بر روی اجرای همایش ملی «ریحانةالنبی» طی 8 ماهه گذشته عنوان كرد و گفت: البته ما در سال 94 اقدامات بسیار خوبی را در حوزه قرآن و عترت انجام دادیم اما امیدواریم كه سال 96 آغاز خوبی برای فعالیت‌های ما در حوزه قرآن و عترت باشد.

تلاش برای تعریف ساز و كار تقسیم 175 میلیون تومان بودجه قرآنی فارس
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به تخصیص 175 میلیون تومان بودجه قرآنی از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور به استان فارس گفت: این بودجه به حساب اتحادیه‌ تشكل‌های قرآنی فارس واریز شده است و هم اكنون در تلاش برای تعریف ساز و كار تخصیص این بودجه هستیم و این مسئله را در شورای توسعه فرهنگ قرآنی به مباحثه می‌گذاریم.

ارتباطی خوبی با مؤسسات قرآنی دارم
وی همچنین بر این نكته تأكید كرد كه با مؤسسات قرآنی نظیر بیت‌الاحزان و حجت‌الاسلام شاهسونی، مدیر این مؤسسه ارتباط خوبی دارد و اگر ایشان به‌صورت مستقیم از معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد بودجه‌ای دریافت می‌كنند حتماً با من هماهنگ بوده‌ است و من ریز تمام اقلام اختصاص یافته به آنان را می‌دانم.
مریدی در ادامه سخنان خود از خبرنگاران این استان خواست تا در انتخابات خانه مطبوعات مشاركت كنند و ادامه داد: خبرنگاران در خانه مطبوعات مشاركت فعال داشته باشند تا حقوق آنان مطالبه و پیگری شود.
مدیركل ارشاد فارس با تصریح اینكه هم‌اكنون قریب 240 نفر در انتخابات خانه مطبوعات در فارس ثبت‌نام كرده‌اند كه بیشترین آمار كشور را به خود اختصاص داده است، گفت: خانه مطبوعات در كنار سایر انجمن‌های ارشاد قرار دارد و هر هفته می‌تواند درخواست‌های خبرنگاران را پیگیری كند.

همیشه گزارش كار حقیقی را ارائه داده‌ام
وی در ادامه با تأكید بر اینكه من همیشه گزارش كار حقیقی را ارائه داده‌ام، گفت: به زودی اتحادیه ناشران و كتابفروشی‌ها پاسخگوی سئوالات خبرنگاران خواهند بود البته تمام انجمن‌های ما مكلف هستند كه در طول هفته در این اداره‌كل حضور داشته و پاسخگوی خبرنگاران باشند.

در بزرگداشت اساتید فرهنگ و هنر كم‌كاری شده است
مریدی با ذكر این نكته كه قبول دارد كه در بزرگداشت اساتید فرهنگ و هنر كم‌كاری شده است و گفت: سعی می‌كنیم با ایجاد بانك‌های اطلاعاتی از آنان این نقیصه را برطرف كنیم البته این مسئله نیز به صنف باز می‌گردد و آن‌ها باید پیشكسوتان خود را به ما معرفی كنند.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از ارائه كارت‌های هویتی تمام انجمن‌های فرهنگی و هنری فارس تا پایان خردادماه سال آینده خبر داد و گفت:‌ البته تاكنون 60 درصد این كارت‌ها صادر شده است.

تنها 13 درصد از بودجه فرهنگی در دست وزارت ارشاد است
وی در ادامه در پاسخ به اینكه علت نزول فرهنگ در جامعه چیست، گفت: ما اگر واقعاً در حوزه فرهنگ كار كرده بودیم این همه مشكلات حتی در حوزه شهروندی وجود نداشت اما باید به این مسئله هم توجه داشته باشیم كه تنها 13 درصد از بودجه فرهنگی در دست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است كه از این مبلغ هم مقدار قطره‌چكانی به استان‌ها می‌رسد.
مریدی با تأكید بر اینكه حوزه فرهنگ هزینه‌های بسیار زیادی دارد، گفت: در این وضعیت ما مجبور به گسترش سمن‌ها و مؤسسات مردم نهاد هستیم چرا كه امكان گرفتن نیرو نداریم و دولت باید كوچك شود و ما تنها باید حامی باشیم البته به واسطه نقش حاكمیتی و نظارتی بدیهی است كه عده‌ای از فرهنگ و ارشاد ناراحت می‌شوند اما در عین حال انجمن‌ها می‌توانند این فضا را تلطیف كنند.

معتقد به نزول فرهنگ نیستم
مدیركل ارشاد فارس همچنین بر این نكته تأكید كرد كه معتقد به نزول فرهنگ نیست و ادامه داد: فرهنگ تعاریف متفاوتی دارد و از جنبه‌های مختلفی درباره آن بحث می‌شود كه در تمام دوره‌های تاریخی نیز چنین چیزی بوده است اما اگر بخواهیم مجموعه‌ای از نگرش‌ها، باورها و ارزش‌ها را به عنوان فرهنگ تلقی كنیم، ما نمی‌توانیم مدعی باشیم بخشی افول كرده و بخشی افزایش پیدا كرده است همانطور كه در مورد زبان نمی‌توانییم بگوییم زبانی سخت است یا آسان و در فرهنگ هم نداریم.
وی ادامه داد: واقعیت این است كه از مناظر مختلف به حوزه فرهنگ نگاه می‌شود و ما گفتمان حاكم بر جامعه، دولت و مقام معظم رهبری را پذیرا هستیم آن هم با تمام جزئیاتی كه در آن گام بر می‌داریم ولی سلایق گوناگون را محترم می‌شماریم و باید این كار را انجام دهیم.

هیچگاه در برنامه‌ها و انتصابات خود گرایش فكری را راه نداده‌ام
مریدی با تصریح اینكه همه به لحاظ فكری می‌دانند كه من چه گرایش و اندیشه‌ای دارم اما همواره قسم‌ خورده‌ام كه این گرایش را در انتصابات و برنامه‌های خود وارد نكنم، گفت: من به كدام حزب و دسته اجازه دادم و وارد این سیستم كرده‌ام. خیر، این كار را انجام نداده‌ام و هیچكدام از معاونت‌ها و رؤسای ادارات شهرستان‌ها منتسب به دسته و گروه خاصی نیستند و تنها معیار من برای ارزیابی از فعالیت‌های آنان رضایت اصحاب فرهنگ و هنر است.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اظهار كرد: از روز اول بر ترویج گفتمان اعتدال تأكید كردم و تحت هیچ شرایط از این قضیه افول نخواهم كرد.
وی در ادامه سخنان خود از تأسیس بنیاد فرهنگ و هنر فارس به زودی خبر داد و گفت: 14 اتحادیه و انجمن‌های فرهنگ و هنری ما عضو هیئت مدیره و هئیسه رئیسه این بنیاد خواهند بود.
مریدی همچنین به مسئله تجمیع انجمن‌ها نیز اشاره كرد و گفت: قرار نیست كه ما انجمن‌های خود را تجمیع كنیم بلكه باید آنان را توسعه دهیم و از این مسئله نیز حمایت خواهیم كرد.

حمایت از رسانه‌ها برای آزادی بیان
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت آزادی رسانه‌ها نیز تأكید كرد و گفت: در این قضیه از رسانه‌ها حمایت خواهم كرد چرا كه صدای فرهنگ و هنر و رسانه صدای بلندی است و ما می‌توانیم در كنار هم اتفاقات شایسته‌ای را برای استان خود رقم بزنیم.

اجرای برنامه‌های فرهنگی در تخت جمشید و حافظیه در ایام نوروز
وی در پایان از اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری در ایام نوروز در این استان خبر داد و گفت: قطعاً در تخت جمشید، حافظیه و غیره برنامه‌های متنوع فرهنگی را اجرا خواهیم كرد.
captcha