کد خبر: 3599344
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۸
مدیر مرکز تخصصی تفسیر صادقین(ع) بیان کرد:

ایجاد مطالبه عمومی و تبیین فقهی قرآنی؛ مهم‌ترین رسالت حوزه درباره شعار سال

گروه حوزه‌های علمیه: مدیر مرکز تخصصی تفسیر صادقین(ع) با بیان اینکه حوزه رسالت اجرایی در مسئله شعار سال ندارد گفت: ایجاد مطالبه عمومی و تبیین فقهی قرآنی مهمترین رسالت حوزه درباره شعار سال است.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدمهدی کافی، مدیر مرکز تخصصی تفسیر صادقین(ع) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به شعار سال و وظیفه حوزه در این زمینه گفت: مهم‌ترین اقدام حوزه در این زمینه، فرهنگی و زیربنایی است؛ زیرا تحقق شعار سال با بخش‌های مختلفی مرتبط است.

وی تبیین مباحث فقهی، قرآنی و حدیثی شعار سال را مهم‌ترین رسالت حوزه برشمرد و افزود: بخشی از محققان و پژوهشگران حوزه به‌ویژه کسانی که در زمینه اقتصادی نیز آشنایی ‌دارند، باید این زیرساخت را تبیین و مبرهن کنند؛ زیرا تبیین مبانی می‌تواند به روند تحقق این اهداف سهولت بیشتری ببخشد.

کافی ادامه داد: از این‌رو اختصاص دروس فقهی در حوزه به این مباحث اقتصادی روز و تبیین فقهی از سوی فقها و تبیین قرآنی از سوی محققان قرآنی یکی از کارهای مهمی است که باید صورت بگیرد البته کارهایی به خصوص از سوی محققان حوزوی در حوزه اقتصادی انجام شده است.

کافی با اشاره به اهمیت اجرا و نظارت تصریح کرد: حوزه مستقیما دخالتی در اجرا ندارد ولی ایجاد زیربنای فرهنگی به کمک نهادهای دیگر مانند دانشگاه و نظارت فکری و دینی می‌تواند کمک‌کننده مجریان برای دستیابی به این شعار باشد.

مدیر مرکز تخصصی تفسیر صادقین(ع) با بیان اینکه کار اصلی پژوهشگران حوزه، تولید و استخراج مواد خام از متون دینی و نصوص است تصریح کرد: البته این استخراج و تولیدات خام باید در نشست‌های متعدد تبدیل به نظریات متقن شود و البته تنها این مرحله نیز کافی نیست بلکه ایجاد سازوکار برای ارتباط‌دهی این تولیدات به نهادهای مجری بسیار مهم است.

کافی عنوان کرد: یکی از مواردی که تحقیقاتی هم صورت گرفته ولی باید متناسب با نیازهای روز ارائه شود بحث تحقیق در سیره حکومتی پیامبر(ص) در موضوعات اقتصادی، سیره امام علی(ع) در این زمینه و سفارشات سایر معصومین است که در دوره‌های مختلف و با اقتضائات مختلف بیان شده است.

وی تبلیغ در مورد شعار سال و اطلاع‌رسانی عالمانه در این خصوص را یکی دیگر از وظایف مبلغان و حوزویان برشمرد و تصریح کرد: علما در طول تاریخ بیگانه از مسایل اقتصادی و اجتماعی نبوده و گاهی مانند میرزای شیرازی با یک فتوا یک مبحث بزرگ اقتصادی را به چالش برده و مانع تسلط بیگانگان بر کشور شدند.

مدیر مرکز تخصصی تفسیر صادقین(ع) اظهار کرد: همچنین در تاریخ نقل شده است که برخی از مراجع و علما در یک دوره‌ای تصمیم گرفتند که از پارچه خارجی برای لباس و عبا و عمامه استفاده نکنند و یا بر میتی نماز بخوانند که این اصل را در تهیه کفن خود رعایت کرده است از این‌رو باید این نوع مسائل به‌خوبی برای مردم تبیین و تفهیم شود.

کافی، ایجاد مطالبه عمومی و مطالبه‌گری نظام‌مند از سوی بدنه حوزه را از دیگر کارهایی بر شمرد که می‌تواند در حوزه دنبال شود که بخشی از آن بر دوش مدیران حوزه است و بخشی نیز به خود بدنه استادان و فضلا و طلاب باز می‌گردد.

captcha