به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، امروز ۱۳ خرداد در ادامه تفسیر سوره احزاب در حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به آیه هفتم این سوره گفت: خداوند در این آیه فرموده است که ما از انبیاء به خصوص ۵ پیامبر اولوالعزم میثاق گرفتیم که میثاق به معنای عهد و تعهد است تا آنان مردم را به خدا و توحید دعوت کنند.
وی افزود: علامه طباطبایی گرفتن میثاق را مرتبط با عالم ذر برشمرده است ولی بیشتر مفسران گفتهاند میثاق مربوط به بعثت انبیاء است و وقتی آنان مبعوث شدهاند خداوند از آنان تعهد گرفته است.
رفیعی با بیان اینکه میثاق همان تبلیغ دین و توحید است به دو آیه پایانی سوره بقره با طلیعه «آمن الرسول» اشاره کرد و گفت: براساس این دو آیه، پیامبر ما و ما مسلمین به انبیاء گذشته ایمان داریم اگرچه این ایمان به منزله ماندن در ادیان قبل نیست زیرا وقتی پیامبر مبعوث شد باید همه به دین او میگرائیدند؛ مسئلهای که انبیاء گذشته نیز به آن بشارت داده بودند.
وی با اشاره به اهمیت این دو آیه با بیان اینکه در روایات معادل تهجد در شب بیان شده است عنوان کرد: هفت حاجت در این دو آیه وجود دارد که ما از خدا می خواهیم.
رفیعی در ادامه با بیان اینکه توحید مبنای محوری تبلیغ انبیاء است بیان کرد: پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) روی این مسئله حساس بودند؛ لذا برخی که غلو کرده و مقام امام علی(ع) را معادل خدا میدانند و یا میگویند ما با امام حسین(ع) رفاقت داریم ولی نماز نمیخوانند با توحید و با سیره انبیاء(ع) و ائمه(ع) سازگار نیست.
استاد حوزه علمیه به تعبیر «لیسئل الصادقین» در این آیه اشاره کرد و گفت: صدق بالاترین ارزش و ریشه اصلاح همه امور است و در مقابل دروغ، ریشه همه بدبختیها ست؛ صداقت کلید رشد و موفقیت و عالم ثبات خانوادهها است و دروغ ریشه مشکلات بنابراین بخشی از مشکلات سیاسی و اجتماعی و اقتصادی در جامعه ناشی از دروغ است.
وی با بیان اینکه دروغ گفتن مسئولان به مردم یکی از بدترین نوع دروغهاست تصریح کرد: یکی از کارهای زشتی که در مناظرات رخ داد این بود که مسئولان رده بالای نظام در مقابل میلیونها نفر همدیگر را متهم به دروغ گویی کردند در حالی که در روایت داریم مردم شبیهترین افراد به فرمانروایانشان هستند؛ بنابراین مسئولان باید با مردم صداقت داشته و اگر جایی خطایی داشتند صادقانه بگویند.
وی با اشاره به انواع صدق، صدق در نیت، رفتار و گفتار را از جمله انواع صدق برشمرد.