کد خبر: 3606547
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۸

نگاهی به بخش مؤسسات و تشکل‌های قرآنی نمایشگاه قرآن مشهد

گروه فعالیت‌های قرآنی: دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد در حالی در بخش مؤسسات و تشکل‌های قرآنی میزبان غرفه‌های این بخش است که شاهد فعالیت خاص و ارائه محصول جدید در این بخش نیستیم

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد در حالی کار خود را از 13 خرداد ماه آغاز کرده است که شاهد فعالیت 24 بخش مختلف در آن هستیم. در ادامه نگاهی به غرفه‌های بخش موسسات و تشکل‌های قرآنی حاضر در این دوره از نمایشگاه داریم.
این بخش با حضور 15 موسسه قرآنی که سه مورد آن‌ها در حوزه کودک فعالیت می‌کنند در بخش کودک و نوجوان مستقر شده‌اند و 12 مورد دیگر نیز در بخش ورودی مرکز نمایشگاه‌ها و همایش‌های آستان قدس رضوی قرار گرفته است.
در ابتدای عبور از مسیر این موسسات غرفه جامعه قاریان قرآن مشهد قرار گرفته است که بیشتر رنگ و بوی کودکانه دارد و محصولاتی که در این غرفه عرضه می‌شود قالب داستان‌های قرآنی است. از طرفی چیزی که در غرفه‌های مختلف به وفور دیده می‌شود، کتاب است و کتاب.
علی‌اصغر سجادی‌منش، غرفه‌دار خوش‌ذوق مؤسسه جامعه قاریان قرآن مشهد برای جذب بیشتر مخاطبان بسته‌های آموزشی را در قالب بازی‌های رایانه‌ای و فکری کنار سایر محصولات فرهنگی عرضه کرده است.
در کنار غرفه این مؤسسه قرآنی، غرفه مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت دانش‌آوران قرار دارد، از زهرا توکلیان، مسئول غرفه خواستم تا توضیحاتی در رابطه با محصولات غرفه ارائه کند که وی گفت: ما در غرفه خود محصولات فرهنگی نظیر نرم‌افزارهای قرآنی، کتاب‌های دعا و ادعیه، محصولات تغذیه‌ای قرآنی و ... به عموم مردم عرضه می‌کنیم و همچنین در کنار این موارد با دادن بروشور محصولات تغذیه‌ای خود را به بازدیدکنندگان معرفی می‌کنیم.
نگاهی به بخش مؤسسات و تشکل‌های قرآنی نمایشگاه قرآن مشهد
توکلیان در رابطه با هدف اصلی از شرکت در این نمایشگاه بیان کرد: هدف ما این است که فعالیت‌های مؤسسه را معرفی کنیم، زیرا مؤسسه ما در زمینه‌های مختلفی فعالیت می‌کند که یکی از این طرح‌ها، طرح تربیت مربی پیش‌دبستانی است.
مسئول غرفه مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت دانش‌آوران در رابطه با طرح گل‌های زندگی نیز گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه واسطه‌گری در ازدواج داشته باشیم، حدود 2 سال است که بر روی این طرح کار می‌کنیم.
نگاهی به بخش مؤسسات و تشکل‌های قرآنی نمایشگاه قرآن مشهد
توکلیان تشریح کرد: در این طرح بسیاری از اشخاص مجرد مشخصات خود را به ما می‌گویند، ما این اشخاص را بدون اطلاعات شخصی کدبندی می‌کنیم و از طریق خانواده‌هایی که با ما در ارتباط هستند این جوانان به هم معرفی می‌شوند.
بسیار خرسند شدم که مؤسسه‌ای قرآنی و فرهنگی جوانان را در امر ازدواج یاری ‌می‌کند خصوصا زمانی که فهمیدم این مؤسسه راهکارهایی برای ازدواج آسان به زوج‌های جوان ارائه می‌دهد.
در ادامه مسیر غرفه‌های دیگر را طی می‌کنم که محصولات قرآنی زیبایی نظیر رحل‌های قرآن، قرآن‌هایی با جلد‌های شکیل و زیبا و ... عرضه می‌کنند و این محصولات مورد استقبال بی‌نظیر بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
مقابل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت رضوان توقف کردم و به سراغ مرضیه دلالی‌نژاد، مدیر مؤسسه رفتم. طبق روال همیشه برنامه‌های این غرفه را جویا شدم و وی گفت: امسال به منظور ساماندهی بهتر و بازده کاری بیشتر دو غرفه کودک و بزرگسال را در نمایشگاه به خود اختصاص داده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه کلیه فعالیت‌های غرفه کودکان با هدف ترویج فرهنگ آشنایی با قرآن و انبیاء انجام می‌شود، تشریح کرد: غرفه کودک با هدف آشنایی کودکان با دوازده امام با شعار «با بازی و آموزش با هم بریم راه بهشت» برای این رده سنی کودک در نظر گرفته شده است.
نگاهی به بخش مؤسسات و تشکل‌های قرآنی نمایشگاه قرآن مشهد
دلالی‌نژاد از رونمایی یک کتاب در نمایشگاه خبر داد و افزود: در این نمایشگاه از کتاب مفاتیح‌المعاش و‌المعاد به مناسبت مشهد 2017، با هدف اهمیت قرآن از دیدگاه مقام معظم رهبری و خود آیات قرآن رونمایی خواهد شد.
از قدم‌زدن در بین غرفه‌های این بخش از نمایشگاه دوازدهم چیزی دستگیرمان نشد. با توجه به اینکه تعداد غرفه‌های بخش‌های مختلف نمایشگاه امسال نسبت به سال های قبل کاهش محسوسی پیدا کرده است و بحث اصلی و اولویت کیفی‌سازی بوده است اما محصول و فعالیت خاص و قابل عرضه و رقابتی را در این بخش مشاهده نکردیم. مؤسسات می توانند راه‌ها و روش های جدیدی را که برای آموزش بهتر قرآن و مفاهیم دینی در نظر گرفته و پیاده می‌کنند را ارائه دهند یا چگونگی استفاده از تکنولوژی جدیدی در عرصه آموزش را به نمایش بگذارند. نگاهی به بخش مؤسسات و تشکل‌های قرآنی نمایشگاه قرآن مشهد
به نظر می رسد اگر قرار است که کیفی‌سازی بر بخش‌های مختلف نمایشگاه حاکم باشد و همچنین  برای آنکه بتوانیم محصول و تولید جدی‌ و قابل دفاعی را عرضه کنیم نیاز هست تا یک سال قبل از برپایی نمایشگاه از مؤسسات قرآنی و فرهنگی بخواهیم تا به فکر حضور در نمایشگاه و آنچه که قرار است عرضه شود به عنوان کار شاخص و بدون تکرار باشند تا بتوانیم به تولید و دستاورد خاص در این عرصه برسیم.
مهلا مجیدی
captcha