حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین میرمعزی، معاون پژوهش حوزههای علمیه و رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، درباره سابقه همکاری خود با مجاهد شهید حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی تقوی، مدیرعامل پیشین سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری ایکنا، اظهار کرد: بنده از حدود ۹ سال پیش ایشان را میشناسم و مبدأ آشناییمان خبرگزاری ایکنا بود.
وی ادامه داد: یادم هست ایشان خیلی مجدّانه پیگیر بودند که درباره مباحث جدید در قرآن کار شود و از بنده به این دلیل که اقتصاد خوانده و بر روی مباحث نظام اقتصادی اسلام کار کرده بودم، خواستند که در رابطه با نظام اقتصادی در قرآن جلساتی در ایکنا برگزار کنم. پس از آن حدود یک سال و نیم به ایکنا رفتوآمد داشتم و بحث اقتصاد اسلامی را ارائه میکردم و همانجا خدمت این شهید بزرگوار ارادت پیدا کردم.
تشکیل اتاق فکر فعالیتهای قرآنی
میرمعزی گفت: پس از آن هم مرحوم تقوی به قم تشریف آوردند و برای ایکنا یک اتاق فکر جهت فعالیتهای قرآنی تشکیل دادند و با صاحبنظران این حوزه نیز رایزنی میکردند و من هم در این مسئله در کنارشان بودم، تا اینکه پس از اتمام مسئولیتشان در ایکنا در فعالیتهای مختلف سیاسی و اجتماعی حضور داشتند، بعد از آن هم به تناسب فعالیتها خدمتشان میرسیدیم.
راهاندازی سرویس خبری اقتصاد خبرگزاری ایکنا
وی در پاسخ به این پرسش که با چه رویکردی سرویس اقتصاد خبرگزاری ایکنا، راهاندازی شد، خاطرنشان کرد: زمانی که مباحث اقتصاد اسلامی را در ایکنا به صورت کلی ارائه میکردم، روال کار اینگونه بود که هر ۲ هفته یکبار کرسی برگزار میشد و خبرنگارها میآمدند و موضوعاتی که بنده ارائه میکردم، پیاده و تنظیم میکردند و آن مباحث به ۳ زبان منتشر شد. در جشنوارهای قرآنی هم که قاریان قرآن را از سراسر کشور دعوت میکردند و مرحوم تقوی مسئول برگزاری آن بود، مباحث اقتصاد اسلامی به همت ایشان در قالب کتابی عرضه شد.
میرمعزی ادامه داد: در زمینه راهاندازی سرویس اقتصاد خبرگزاری ایکنا هم، پس از این کرسیها، ایشان با من مشورت کردند و خیلی علاقهمند بودند که این سرویس راه بیفتد و تلاشهای زیادی در این خصوص انجام دادند تا اینکه نهایتا این تلاشها به راهاندازی این سرویس منجر شد.
وی با اشاره به اهمیتی که مرحوم تقوی برای کارشناسان علوم انسانی قائل بود، گفت: ایشان دغدغههای بسیاری در بحث علوم انسانی داشتند، مخصوصا زمانی که مقام معظم رهبری تاکید داشتند؛ علوم انسانی باید بر اساس مبانی قرآنی تولید شود، ایشان هم بسیار دغدغهمند بودند که مطالبات رهبری را دنبال کنند و حرکتهای قابل توجهی در راستای آن و در حد مقدورات خودشان انجام دهند و لذا به این بحث بسیار اهتمام داشتند و در رشتههای مختلف و با افراد متخصص در هر حوزه صحبت میکردند و از آنها میخواستند در رشته خودشان و بر اساس دیدگاه قرآن کاری را عرضه کنند و در همان راستا بود که از من خواستند بحث نظام اقتصادی از دیدگاه قرآن را ارائه دهم که به راهاندازی سرویس اقتصاد در خبرگزاری ایکنا منجر شد.
برپایی کرسیهای نظریهپردازی در راستای توسعه علوم انسانی مبتنی بر قرآن
معاون پژوهش حوزههای علمیه با تاکید بر نوآوریها و دغدغههای شهید تقوی خاطرنشان کرد: ایشان خودشان در فضای محتوایی وارد نشده بودند که بشود گفت نوآوری داشتند، اما در فضای ستادی و اجرایی برای تحقق این مسئله، یکی از نوآوریهای ایشان این بود که تحقیق کردند و افرادی که در رشتههای مختلف در مباحث قرآن کار کرده بودند، شناسایی میکردند و از آنها برای یک کار ابتکاری در ایکنا و راهاندازی کرسیهای نظریهپردازی بر اساس قرآن دعوت میکردند.
وی ادامه داد: کرسی هم به این صورت بود؛ یک استادی که نظریهای داشت به همراه جمعی از صاحبنظران دانشگاهی و اصحاب رسانه دعوت میشدند، استاد مربوطه مباحث خود را ارائه میکرد و سپس جلسه با پرسش و پاسخ پیرامون نظریه آن استاد ادامه مییافت، این یک حرکت نو و اثربخش بود.
میرمعزی گفت: دغدغههای شهید تقوی متمرکز بر مباحث علوم انسانی و اسلامی و آموزههای قرآنی بود و آنچه که در ایشان برجسته بود، اخلاص و روحیه جهادی ایشان در کارها بود که این برای ما درسآموز است، هر ضرورتی را که تشخیص میدادند میتواند در راستای خدمت به اسلام و قرآن باشد، با روحیه جهادی و اخلاص تمام وارد عرصه میشدند و کار میکردند و این بارزترین ویژگی ایشان بود و شهادتشان هم مزد اخلاصشان در فعالیتهایشان بود.
یادآور میشود، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی تقوی، رئیس پیشین سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا، در حمله تروریستی مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه ۱۷ خردادما به فیض شهادت نائل آمد.