کد خبر: 3616734
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۵

ارسال 90 مقاله به اولین کنفرانس ظرفیت‌شناسی فضای مجازی در آموزش‌های دینی

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس دانشگاه مجازی المصطفی(ص) از ارسال 90 مقاله به اولین کنفرانس ظرفیت‌شناسی و تاثیرگذاری فضای مجازی در ارتقای آموزش‌های دینی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی حسینی، رئیس دانشگاه مجازی جامعة المصطفی(ص) صبح امروز 18 تیرماه در جلسه هماهنگی برپایی این کنفرانس به ارایه توضیحاتی در این زمینه پرداخت.
حسینی در این جلسه که نمایندگان برخی نهادهای اجرایی حضور داشتند گفت: اولین کنفرانس ظرفیت‌شناسی و تاثیرگذاری فضای مجازی در ارتقای آموزش‌های دینی از سوی دانشگاه مجازی جامعه المصطفی(ص) از یک سال و نیم قبل طراحی و برنامه‌ریزی و طرح آن به مدیریت این نهاد ارایه و بعد از تایید فعالیت‌های آن از جمله ایجاد دبیرخانه و کارهای مقدماتی شروع شد.
رئیس دانشگاه مجازی المصطفی(ص) با بیان اینکه دانشگاه مجازی هفت دانشکده دارد و از 90 ملیت به صورت مجازی در رشته‌های مختلف این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند بیان کرد: همین ظرفیت سبب شد تا به سمت برگزاری چنین همایشی پیش برویم و با فراخوان اعلام شده تاکنون 70 مقاله به صورت مجازی و 20 مقاله نیز به صورت دست‌نویس در اختیار دبیرخانه همایش قرار گرفته است تا در سامانه بارگذاری شود.
حسینی با بیان اینکه دروس دانشگاه مجازی در هفت زبان پرمخاطب دنیا یعنی عربی، فارسی، انگلیسی، آذری، استانبولی، اردو و فرانسوی ارایه می‌شود، عنوان کرد: براین اساس، کنفرانس ظرفیت‌شناسی فضای مجازی نیز به هفت زبان مذکور ارایه مقاله دارد البته کنفرانس به دو زبان فراسی و عربی برگزار می‌شود.
رئیس دانشگاه مجازی المصطفی(ص) با بیان اینکه سه زبان دیگر یعنی مالایی، اسپانیولی و سواحیلی نیز به مجموع زبان‌های این دانشگاه اضافه خواهد شد، به تمدید مهلت ارسال مقاله به کنفرانس اشاره و عنوان کرد: مهلت ارسال مقاله به کنفرانس تا 15 مرداد ماه سال جاری تمدید شده است.
حسینی تصریح کرد: علاقه‌مندان می‌توانند چکیده مقالات خود را تا 15 مرداد ماه و اصل مقالات را تا 30 شهریورماه سال جاری به هفت زبان یادشده به دبیرخانه این کنفرانس از طریق رایانامه  icm@ou.miu.ac.ir ارسال کنند و یا با شماره 02532114177 تماس بگیرند.
رئیس دانشگاه مجازی جامعة المصطفی(ص) با بیان اینکه عنوان کنفرانس ظرفیت‌شناسی و تاثیرگذاری فضای مجازی در ارتقای آموزش‌های دینی است بیان کرد: با توجه به گستره بین‌المللی این کنفرانس تلاش شده تا آموزش های عام دینی و نه دینی خاص مد نظر باشد.
حسینی با بیان اینکه در مدتی که فراخوان کنفرانس اعلان شده است تاکنون از 17 ملیت و به شش زبان مقاله برای کنفرانس ارایه شده است اظهار کرد: سامانه کنفرانس به سه زبان طراحی شده است و تمامی کارهای داوری و ارزیابی و اطلاع‌رسانی از نتیجه کار صاحبان مقالات که آیا آثار آنان پذیرفته شده است یا نه از طریق فضای مجازی و این سامانه صورت می‌گیرد.
رئیس دانشگاه مجازی المصطفی(ص) ادامه داد: کانال اطلاع‌رسانی این همایش نیز به زبان‌های عربی و فارسی راه‌اندازی شده و تبلیغات متعددی نیز در فضایی مجازی و به خصوص فیس بوک داشته ایم همچنین با رایزنی با نشریات بین‌المللی و پایگاه‌های استنادی از جمله پایگاه استنادی علوم جهان اسلام قرار است نمایه مقالات برتر در کنفرانس در این پایگاه‌ها قرار گیرد. 
وی از همکاری دانشگاه‌های برخی کشورها مانند لهستان، چک و اتریش در برپایی این کنفرانس خبر داد و افزود: اولین کنفرانس بین‌المللی ظرفیت شناسی و تاثیرگذاری فضای مجازی در ارتقای آموزش‌های دینی روزهای 27 و 28 مهرماه سال جاری با حضور مقامات ملی در سطح وزرا و یا اعضای شورای عالی فضای مجازی در قم برگزار خواهد شد.
رئیس دانشگاه مجازی المصطفی بیان کرد: دبیرخانه این کنفرانس تشکیل شده و مبنایی برای کارهای جدیدتر در سال‌های بعد در این عرصه خواهد بود.
همچنین نمایندگان برخی نهادهای اجرایی مشارکت‌کننده در برپایی این کنفرانس در سخنانی بر لزوم استفاده از همه ظرفیت‌ها برای برپایی این کنفرانس با توجه به گستره بین‌المللی و اهمیت فضای مجازی تاکید کردند.
ارسال 90 مقاله به اولین کنفرانس ظرفیت‌شناسی فضای مجازی در آموزش‌های دینی
حجت‌الاسلام موسوی، نماینده دانشگاه باقرالعلوم(ع) بر لزوم استفاده از ظرفیت استادان و دانشجویان این دانشگاه تاکید کرد و افزود: این دانشگاه در سال‌های اخیر چندین رشته جدید در زمینه فلسفه علوم ایجاد کرده است همچنین چندین نفر از استادان این دانشگاه جزء اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند و می‌توان از این ظرفیت‌ها در برپایی بهتر این کنفرانس بهره ببریم.   
وی همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت همایش «دین، فرهنگ و فناوری اطلاعات» که از سوی دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار خواهد شد تاکید کرد.
یادآور می‌شود این کنفرانس در محورهای متعددی از جمله؛ ظرفیت‌های آموزشی موجود در فضای مجازی؛ ظرفیت‌های فضای مجازی در گفت‌وگوهای ادیانی و تقریب مذاهب؛ ظرفیت‌های فضای مجازی در توسعه و تقویت زیست مسالمت‌آمیز بین‌‌الادیانی؛تأثیرات فرهنگی آموزش مجازی در رفتار دانش‌پژوهان عرصه دین و توصیف و تحلیل وضعیت موجود آموزش دینی در فضای مجازی برگز ار می‌شود.
همچنین نقش حکومت‌ها و نهادهای دینی در آموزش مجازی؛ نقش سازمان‌ها و مؤسسات غیر دولتی(NGO) در ارتقای سطح دانش و بینش دینی در فضای مجازی؛ راهبردهای توسعه‌ای و سازمانی آموزش دینی مجازی؛ نقش متقابل آموزش حضوری و مجازی در ارتقای سطح آموزش‌های دینی؛ متدهای ارزیابی سطح ارتقای دینی در آموزش‌های مجازی؛ فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌‌روی آموزش معارف دینی با استفاده از فناوری‌های جدید ارتباطی از دیگر محورهای این کنفرانس است.
مزیت‌های محتوای دینی در ارتقای سطح آموزش دینی در فضای مجازی؛ ارزیابی میزان تأثیر ابزارها در آموزش مجازی به ویژه نقش بانک‌های اطلاعاتی، کتابخانه دیجیتال و...؛ مدل‌های آموزش پژوهش‌محور تربیت‌ مدار در فضای مجازی؛ آخرین دستاوردها در آموزش‌های دینی در فضای مجازی؛ نقش فن‌آوری‌های نوین در توسعه آموزش‌های دینی مجازی و مطالعات آینده‌‌نگر در آموزش دینی در فضای مجازی،دیگر محورهای تشکیل‌دهنده این همایش محسوب می‌شود.
captcha