کد خبر: 3633454
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۵
در تفسیر سوره هود مطرح شد:

آفرینش و هستی؛ میدان عمل/قرب الهی و کمال فلسفه آفرینش است

گروه فعالیت‌های قرآنی: نماینده ولی‎فقیه در لرستان در تفسیر سوره هود با بیان این‌‌که عرصه هستی عرصه عمل است، اظهارکرد: خداوند متعال بر اساس آیه هفت سوره هود آفرینش و هستی را میدان بهتر عمل کردن و به قرب الهی رسیدن و به کمال رسیدن قرار داده است .

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، آیت‌الله سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‎فقیه در استان و امام جمعه خرم‌آباد امروز سه‌شنبه، 31 مردادماه در برنامه تفسیر قران با محوریت سوره مبارکه «هود» در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان لرستان گفت: خدای متعال در آیه هفتم سوره هود با این مضمون «وَهُوَ الَّذِي خَلَق السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ وَكَانَ عَرْشُهُ عَلَى الْمَاء لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا وَلَئِن قُلْتَ إِنَّكُم مَّبْعُوثُونَ مِن بَعْدِ الْمَوْتِ لَيَقُولَنَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ إِنْ هَذَا إِلاَّ سِحْرٌ مُّبِينٌ » فلسفه آفرینش انسان را توضیح داده است.
وی با بیان این‌که در آیه هفتم سوره هود چهار مطلب مهم بیان شده است که اولین مطلب مسئله آفرینش آسمان‌ها و زمین در شش روز یا شش دوره و مرحله است، اضافه کرد: خدای متعال در این آیه می‎فرماید: «و اوست كسى‌كه آسمان‌ها و زمين را در شش هنگام آفريد و عرش او بر آب بود تا شما را بيازمايد كه كدام‏‌یک نيكوكارتريد و اگر بگويى شما پس از مرگ برانگيخته خواهيد شد قطعاً كسانى‌كه كافر شده‌‏اند خواهند گفت اين [ادعا] جز سحرى آشكار نيست».
آیت‌الله میرعمادی با مروری بر مراحل شش‌گانه آفرینش، گفت: «عرش» به تخت‌های سلطنتی که زرق و برق دارد گفته می‌شود به‌معنای مالکیت، حاکمیت و سلطنت هم آمده است که در این‌جا مفسرین گفته‌اند مقصود از عرش یعنی قدرت خدا و جهان هستی یعنی جهان هستی بر روی آب بوده است.
وی اضافه کرد: جهان ابتدا توده گاز بود بعد مذاب شد مثل آب و مایعی که ذوب شده درآمد یعنی عرش خدا(جهان هستی، قدرت و حاکمیت خدا) بر روی آب بوده است.
نماینده ولی‌‎فقیه در لرستان با بیان این‌که مطلب چهارم در این آیه راجع‌به معاد و روز قیامت است، اظهارکرد: کافران وقتی پیامبراکرم(ص) درباره زنده شدن دوباره انسان‌ با آنها سخن می‌گفت، پیامبر را مسخره می‌کردند که چگونه ممکن است کسی‌که‌ مرده دوباره زنده شود.
فلسفه آفرینش
امام جمعه خرم‌آباد در رابطه با فلسفه آفرینش، ادامه داد: خداوند متعال در قرآن‌کریم راجع‌به فلسفه آفرینش می‌فرماید: «ما شما را آفریدیم برای این‌که شما را امتحان آزمایش کنیم و ببینیم کدامتان بهتر عمل می‌کند».
وی گفت: حال ممکن است این سؤال مطرح شود که چرا خدا آسمان و زمین و این موجودات و حشرات را آفریده است؟ کمااینکه سه سؤال این‌که از کجا آمده‌ایم، برای چه آفریده شده‌ایم و به کجا می‌رویم همواره ذهن بشر را به خود مشغول داشته است و امام علی(ع) نیز فرموده است: «خدا رحمت کندا کسی را که بداند از کجاست، در کجاست و به کجا می‌رود».
نماینده ولی‎فقیه در لرستان اظهارکرد: خدای متعال در این آیه فلسفه آفرینش انسان را توضیح داده و فرموده است: «ما شما را آفریدیم که عبادت کنید ما جن و انس را نیافریدیم مگر این‌که عبادت کنند» کمااینکه بعضی مفسران گفته‌اند منظور این است که جن و انس را نیافریدیم مگر این‌که معرفت و شناخت پیدا کنند.
وی ادامه داد: امتحان و آزمایش دیگر فلسفه آفرینش انسان است خدا می‎فرماید: «ما شما را آفریدیم برای این‌که می‎خواستیم شما جانشین خدا بر روی زمین شوید» پس فلسفه اصلی آفرینش انسان این است که خدا انسان را آفرید تا انسان به کمال مطلق و قرب الهی برسد.
این مفسر قرآن‌‌کریم اضافه کرد: هدف اصلی از آفرینش رسیدن به کمال و قرب الهی است کمااینکه راه رسیدن به قرب الهی عبادت و آزمایش کردن است و انسانی که به کمال رسید جانشین و خلیفه خدا بر روی زمین خواهد شد پس این اهداف در طول هم هستند.
آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که آفرینش انسان ممکن است اهداف متعددی داشته باشد اما هدف اصلی قرب الهی و کمال مطلق است، گفت: خداوند بی‌نیاز مطلق است و به عبادت ما نیاز ندارد ما نیازمند به خدا هستیم کارهای خدا حکیمانه هدفمند و سنجیده است و عبث و بیهوده نیست.
نماینده ولی‌‎فقیه در لرستان با بیان این‌که عرصه هستی عرصه عمل است، یادآور شد: خداوند متعال بر اساس آیه هفت سوره هود آفرینش و هستی را میدان بهتر عمل کردن و به قرب الهی رسیدن و به کمال رسیدن قرار داده است .
وی گفت: شهدا به‌خاطر این‌که اخلاص، ایمان، تقوا و نیکوکاری بیشتری داشتند در میدان آفرینش سبقت گرفتند و در این میدان بهتر عمل کردند و به کمال مطلق رسیدند.
captcha