به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در ابتدای این مراسم حجتالاسلام و المسلمین علی عباسی، معاون آموزش المصطفی در سخنانی با اشاره به شعار امسال جامعه المصطفی، که تحول نظام جامع آموزشی و مرجعیت علمی و معرفتی این نهاد بینالمللی است تصریح کرد: نظام آموزشی جاری و فعلی المصطفی از نوعی پیشگامی و پیشتازی در عرصه علوم انسانی و اسلامی برخوردار است و المصطفی با تلاش های اساتید و مدیران توانسته است در این عرصه تراز ویژه ای را برای خود ثبت کند.
وی تنوع رشتهای برای طلاب را از ممیزات نظام آموزشی در جامعه المصطفی(ص) برشمرد و بیان کرد: نظام جاری دارای تنوع آموزشی قابل قبول با بیش از 150 رشته علمی و آموزشی و تحقیق و پایان نامه نگاری به روش استاندارد و دارای مدرک رسمی و پذیرفته شده است همچنین دوره های مختلف حضوری و غیرحضوری داریم و بیش از 220 گروه آموزشی مشغول فعالیت علمی هستند.
در ادامه این مراسم شایستهخو، نماینده طلاب برتر در میان بانوان در سخنانی گفت: قرآن علم را نور و جهل را ظلمت می داند و فرموده است که مطلقا نور بر ظلمت رجحان دارد.
وی با بیان ایکه علم نافع علمی است که هرگز نمی میمرد تصریح کرد: علمی که حتی صاحب آن در دنیا نباشد ولی باقی بماند علم نافع خواهد بود؛ علمی که مرکب و قلم و علم او را با خون شهید می سنجند؛ علمی که مداد عالمش افضل من دماء شهداست.
شایسته خو اظهار کرد: علمی که از قرآن و حدیث سرچشمه می گیرد همیشه و همچنان زنده است؛ امام صادق(ع) در روایتی توصیه اکید فرموده اند که اگر کسی علم را برای خدا بیاموزد؛ برای خدا به آن عمل کند و برای خدا به دیگران بیاموزد در مقامات بلند آسمان او را عظیم می دارند بنابراین محور نافع بودن علم جلب رضایت الهی است.
وی افزود: در روایت دیگری فرموده اند که علماء شیعه مرزبانان دین هستند؛ علما در لبه مرز شیطان و لشکریانش واقع شده اند و مانع حمله شیاطین و دشمنان به مومنان می شوند و از حریم دل ها محافظت می کنند و مانع رخنه دشمنان دین در عقاید شیعیان می شوند.
همچنین طاهر عباس، نماینده طلاب برتر برادران نیز در سخنانی گفت: ماده شکر در قرآن بیش از 70 مرتبه بیان شده است و خدا وعده داده که شکر نعمت موجب ازدیاد نعمات است.
وی افزود: انسان باید در مقابل استاد تواضع داشته باشند و حتی در برخی روایات است که استاد هم باید متخلق به اخلاق حسنه و متواضع باشد تا بتواند الگوی مناسبی برای شاگردان خود باشد.
در ادامه این مراسم آیات مقتدایی و اعرافی نیز به ایراد سخن پرداختند؛ آیت الله مقتدایی بر لزوم اخلاص در نیت تاکید کرد و گفت: در روایات بیان شده اگر کسی علم را برای رضایت خدا و خالصانه کسب کند مشمول عنایات خاصه الهی خواهد شد.
مقتدایی تاکید کرد: برخی مانند آیت الله العظمی بروجردی می فرمودند که والله من یک قدم برای مرجعیت برنداشتم و تکلیف بر دوش من گذاشته شده است.
آیت الله اعرافی نیز در سخنانی عنوان کرد: المصطفی باید به جایی برسد که دارای مرجعیت علمی و معرفتی در سراسر دنیا باشد همچنین طرح تحول در نظام آموزشی نیز باید با قدرت انجام شود تا پاسخگویی بیشتر به نیازهای روز و تنوع رشته ای بیشتری انجام شود.
اعرافی اظهار کرد: المصطفی دچار تنگناهای فراوان مالی است و همه باید با نگاه اقتصاد مقاومتی و تحمل و قناعت برنامه ها را به پیش ببریم.