به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری، عضو مجلس خبرگان رهبری شب گذشته، اول مهرماه در مراسم ختمی که از سوی دفتر رهبر معظم انقلاب به مناسبت ارتحال آیتالله راستی کاشانی در مسجد اعظم قم برگزار شد گفت: قرآن و روایات مشخصاتی را برای انسانهای کمالیافته و عالمان حقیقی بیان کردهاند که از جمله این صفتها، داشتن علم و تقوا، عمل صالح و تسلیم در برابر ذات کبریایی حق و از خودگذشتگی و ایثار است.
وی با بیان اینکه این ویژگیها در طول تاریخ سبب شده است تا یاد و خاطره افراد متصف به این صفتها فراموش نشود، تصریح کرد: قرآن کریم تعابیر فراوانی در تکریم علم و عالم بیان فرموده است و این واژه مکررا در قالب گوناگون بیان شده و روایات نیز مفصلا به آن پرداختهاند، از جمله پیامبر(ص) در روایتی که از ایشان نقل است فرمودهاند که اطاعت خداوند در سایه علم و دانش است و خیر و سعادت دنیا و آخرت نیز در سایه بهرهمندی از علم و دانش است.
عضو برجسته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه قرآن میان اعمی و بصیر و ظلمت و نور مقایسه کرده و در امتداد آن میان جاهل و عالم قیاس کرده و فرموده است آیا کسانی که میدانند با کسانی که نمیدانند یکسان هستند؟ عنوان کرد: پیامبر(ص) در روایات دیگری فرمودند که اکرام عالم به منزله اکرام من است و هر کسی مرا اکرام کند خدا را اکرام کرده است و در جای دیگری نیز از ایشان منقول است که «اکرم العباد بعد الانبیاء العلماء»؛ همچنین از حضرت فاطمه(س) نقل شده است که روز قیامت که همه از جمله علماء محشور شوند عالمان مشمول جایزه ویژه الهی به خاطر دانش سرشارشان از یکسو و به علت عمل به علمی که داشتهاند میشوند.
حسینی بوشهری با تاکید بر اینکه ارزش عالم با عمل در اسلام مورد سفارش زیادی است اظهار کرد: اگر عالمی سخنی گفته و یا با رفتار و کردارش مردم را به سمت مسیر هدایت الهی رهنمون ساخته است از ثواب بیحد و حصر خداوند بهرهمند خواهد شد؛ بنابراین فقیه و عالم واقعی کسی است که خیر او به مردم میرسد.
استاد حوزه علمیه عنوان کرد: در برخی روایات یک عالم مقابل 70 هزار عابد برشمرده شده همچنین اخلاص و عبادت، ثمره علم دانسته شده است؛ امام صادق(ع) عالمان را مرزبانان دین معرفی کردهاند و همانطور که یک سرباز در مرزهای جغرافیایی به دفاع از کشور و مردم میپردازد، عالمان دینی نیز به دفاع از مرزهای اعتقادی مردم میپردازند.
امام جمعه قم با بیان اینکه حوزه علمیه مرکز پرورش چنین عالمانی در طول تاریخ بوده است، اظهار کرد: عالم واقعی بدعتستیز است؛ در مشکلات احساس تنهایی نمیکند؛ ریسکپذیر است و از خودش در راه دین گذشت میکند و ایثار به خرج میدهد، همانطور که علمای ما در دوره انقلاب اسلامی و در شرایطی که دفاع از امام منجر به زندان و شکنجه و ... میشد از این مشکلات نهراسیدند و به دفاع از انقلاب پرداختند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تجلیل از آیتالله راستی کاشانی اظهار کرد: ایشان یار امام و انقلاب و روزهای تنهایی امام و به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، عالمی مجاهد بودند که در نجف از محضر بزرگانی مانند آیتالله خویی، عبدالاعلی سبزواری، عبدالهادی شیرازی و سیدمحمد شاهرودی و .... بهره بردند و شاگردان فراوانی نیز در درس ایشان حضور داشتند و مجلس درس و بحث بزرگی داشتند.
حسینی بوشهری ادامه داد: وقتی امام خمینی(ره) به نجف آمدند ایشان درس خود را تعطیل کرد و به درس امام(ره) رفت و شاگردانش را هم به این کار ترغیب نمود و این مسئله نتیجه چیزی جز صفای باطنی و پاکی نیست.
عضو خبرگان رهبری اظهار کرد: ایشان همواره در طول دوره انقلاب در کنار امام بودند و بعد از امام نیز یاور رهبری و رهبری نیز ایشان را مورد تفقد قرار میدادند و جزو استوانههای انقلاب اسلامی بودند.
حسینی بوشهری بیان کرد: 50 سال درس و بحث و تحقیق در شاخههای مختلف علوم اعم از کلام و هیئت و فلسفه و فقه و ... ایشان را جزء گنجینههای علمی حوزه علمیه کرده است اگرچه ما طلاب متاسفانه کمتر قدر چنین بزرگانی را میدانیم.
امام جمعه قم با بیان اینکه آیتالله راستی کاشانی از نظر اخلاقی تجسم اخلاق و تواضع بود عنوان کرد: کسی که در نجف چنان جایگاه والای علمی و تعداد فراوانی شاگرد بود درس خود را به خاطر امام(ره) تعطیل کرد و وقتی به قم آمد با اینکه در بسیاری از رشتهها، صاحب تخصص بود به لمعه و علوم مقدماتی حوزه پرداخت تا بتواند خدمت بیشتری به طلاب کرده باشد.
حسینی بوشهری تصریح کرد: ایشان در مبارزات انقلاب اسلامی شخصیت شناخته شدهای بود، به همین دلیل رهبری نیز در پیامشان بر روی ابعاد علمی و سیاسی ایشان تاکید کردند و ایشان تا مدتها نیز در دوره امام(ره)، جزء محورهای وحدت بخش میان جریانات سیاسی بود و قبل از انقلاب نیز در بیانیههای متعدد جامعه مدرسین در حمایت از امام، امضای ایشان وجود داشت بدون اینکه هراسی در دل از شکنجه و تبعید و ... داشته باشد.
وی با بیان اینکه ایشان مدتی رئیس شورای عالی حوزه و عضو برجسته استفتائات دفتر امام و رهبری بودند اظهار کرد: آثار متعددی نیز از ایشان منتشر شده و برخی آثار نیز انتشار نیافته که از فرزندان آن مرحوم که جزء علما و فضلا هستند درخواست داریم به این مسئله اهتمام لازم را داشته باشند.