کد خبر: 3698136
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۱

«نذر کتاب» پویشی برای تجهیز کتابخانه‌های مناطق محروم

گروه فرهنگی - مدیرعامل انتشارات آستان قدس رضوی «به‌نشر»، از اجرای پویش مردمی «کتاب نذری»، در روزهای پایانی سال 96 خبر داد.

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی، حسین سعیدی، مدیرعامل انتشارات «به‌نشر»آستان قدس رضوی، اظهار کرد: مدتی است برخی از دغدغه‌مندان و فعالان خوش‌ذوق فرهنگی مشهد، به فکر نذر بزرگتری افتادند و قصد دارند با اجرای طرح «کتاب نذری»، برکات آن را تا گستره ذهن و فکر مردم شهر گسترش دهند.
وی با بیان اینکه طرح «کتاب نذری» با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: به دنبال آن هستیم تا با مشارکت مردم کتاب‌های مطالعه شده و بیش از نیاز آن‌ها از سطح شهر جمع‌آوری شود و در اماکنی که نیازمند کتاب هستند، توزیع شود.
تجهیز کتابخانه‌های مناطق محروم و ایجاد کتابخانه سیار
مدیرعامل «به‌نشر» گفت: در این پویش مردمی، دوستداران مطالعه و کتابخوانی در قالب یک نذر فرهنگی، کتاب‌های خود را برای مصارفی همچون تجهیز کتابخانه‌های مناطق محروم، اهدا به فرزندان ایران زمین و راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار نذر می‌کنند.
سعیدی با اشاره به اهمیت اقدامات تبلیغی- ترویجی در زمینه مطالعه و کتابخوانی، خاطرنشان کرد: در ایام آخر سال که شهروندان مهیای خانه‌تکانی نوروزی می‌شوند، با دو هدف ترویج مطالعه و کتابخوانی و پاسداشت نذر فرهنگی، این بستر فراهم شده تا شهروندان بتوانند کتاب‌های بدون استفاده خود را برای ارتقای فرهنگ شهر هدیه کنند.
می‎بخشم، پس خواهم بود
وی «می‌بخشم، پس خواهم بود» را شعار این پویش اعلام کرد و گفت: این شعار به این دلیل انتخاب شده است که با نذر و وقف انسان‌ها خود را ماندگار می‌کنند و باقیات‌الصاحات برای آن‌ها باقی می‌ماند؛ لذا ضروری است که مردم در حوزه نذر فرهنگی ورود جدی‌تری داشته باشند.
سعیدی عنوان کرد: نذر فرهنگی و توسعه امکانات کتابخوانی فقط یکی از راه‌های افزایش مطالعه در بین افراد جامعه است، اما این طرح می‌تواند بستری را فراهم کند تا متخصصان و فعالان فرهنگی روش‌های مختلف توسعه کتابخوانی را دنبال کنند.
موانع مطالعه
وی با بیان اینکه بر اساس آمارهای رسمی سرانه مطالعه در ایران پایین بوده و فاصله زیادی با کشورهای توسعه یافته دارد و این ضعف فرهنگی یکی از موانع توسعه پایدار است، بیان کرد: یکی از اصلی‌ترین موانع مطالعه کتاب، نبود امکانات و قدرت خرید به ویژه در مناطق محروم کشور است که بخشی از این نیاز با اهدای کتاب و ایجاد کتابخانه حل می‌شود و تحقق این امر وظیفه‌ای عمومی و همگانی است.
سعیدی با تأکید بر اینکه هیچ محدودیتی برای اهدای کتاب‌ها وجود ندارد و در این طرح شهروندان می‌توانند کتاب‌های نو و استفاده شده در هر موضوعی را نذر کنند، گفت: تمام کتاب‌ها بعد از تجمیع، از لحاظ تمیزی و فرسودگی پالایش و بر اساس موضوعات استاندارد و قابل استفاده دسته‌بندی می‌شوند تا برای تجهیز هدفمند کتابخانه‌های مناطق محروم و اهدا به دانش‌آموزان نیازمند و ایجاد کتابخانه سیار آرشیو شوند.
مدیرعامل «به‌نشر» در خصوص مصارف کتاب‌های دریافتی، گفت: یک تیم فرهنگی در حال بررسی نیازها و محرومیت‌های موجود در سطح شهر است و درخواست‌های مختلف را بررسی و اولویت‎بندی می‌کند تا در گام بعدی به شکل مناسبی کتاب‌ها مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
روش‌های مشارکت در نذر کتاب
سعیدی این نکته را نیز خاطرنشان کرد: در مراحل بعدی اجرای طرح «کتاب نذری»، علاقه‌مندان به مشارکت در این اقدام فرهنگی می‌توانند از طریق سایت ketabenazri.ir مبلغ مورد نظر خود را برای خرید کتاب و وقف آن پرداخت کنند؛ همچنین این امکان برای ناشران نیز وجود دارد که از طریق این پویش کتاب‌های خود را وقف کنند.
وی با بیان اینکه فرآیند اجرایی پویش بسیار سهل و آسان در نظر گرفته شده است، بیان کرد: افرادی که در نظر دارند کتاب‌های خود را اهدا کنند، می‌توانند از طریق راه‌های ارتباطی از قبیل تماس با تلفن گویا 32224955، ارسال پیام به سامانه پیامکی 30003229 یا ثبت‌نام در سایت ketabenazri.ir آمادگی خود را اعلام کرده تا برای آن‌ها پیک اعزام شده و کتاب‌‎ها از منزل یا محل کارشان دریافت شود.
تجهیز کتابخانه‌های مناطق محروم
یادآور می‌شود؛ علاوه بر پویش مردمی «نذر کتاب»، یکی از برنامه‌های آستان قدس رضوی در دو سال گذشته، اهدای کتاب به کتابخانه‌های نیازمند سطح کشور و تجهیز کتابخانه‌های محروم و ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در بین اقشار مختلف مردم و ایجاد فروشگاه‌های کتاب در مناطق کم برخوردار و حاشیه شهر مشهد بوده است.

انتهای پیام.

captcha