کد خبر: 3705721
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۴
30 فروردین‌ماه؛

همایش نکوداشت صاحب جواهر الکلام با پیام آیت‌الله العظمی صافی گلپایکانی برگزار می‌شود

گروه حوزه‌های علمیه ــ همایش نکوداشت صاحب جواهر الکلام با پیام آیت‌الله صافی گلپایکانی و سخنرانی آیات مبلغی، علیدوست و کریمی جهرمی در مدرسه آیت‌الله العظمی گلپایگانی برگزار خواهد شد.

برپایی همایش نکوداشت صاحب جواهر الکلام با پیام آیت‌الله صافی گلپایکانی

به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عشایری، دبیر علمی همایش نکوداشت عیار فقاهت؛ صاحب جواهر الکلام امروز 26 فروردین ماه، در نشستی خبری گفت: این همایش علمی، پنجمین همایش از سلسله برنامه‌های مدرسه علمیه خاتم الاوصیاء است که روز پنجشنبه 30 فروردین ماه برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه نکوداشت‌هایی برای شیخ انصاری، آخوند صاحب کفایه و... گرفته شده است به چرایی انتخاب صاحب جواهر پرداخت و اظهار کرد: صاحب جواهر در تاریخ فقه، در قله فقه قبل از شیخ اعظم انصاری است و شاید قله شاگردان مکتب فقهی وحید بهبهانی نیز باشد.

عشایری بیان کرد: وحید بهبهانی ازجمله فقهای بزرگی است که مؤسس مکتب فقهی‌ است که اقدام در برابر اخباری‌گری از یکسو و احیاء و دفاع از شهرت و اجماع را داشته و این بعد دوم در میان شاگرد بارز ایشان یعنی صاحب جواهر الکلام از بعد دیگر جلوتر است.

وی با بیان اینکه در گفتمان امام و رهبری، فقه جواهری مبدا پیدایش انقلاب اسلامی بوده، بیان کرد: یکی دیگر از دلایل انتخاب صاحب جواهر برای برپایی نکوداشت، تقویت این گفتمان است زیرا فقه جواهری مدل و روش فقاهتی نیازمند بازتبیین و برداشت دقیق‌تر برای حل چالش‌های فقهی کنونی است.

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) با بیان اینکه این نکوداشت در سه محور برگزار می‌شود عنوان کرد: اخلاق علمی _ پژوهشی صاحب جواهر محور اول این نکوداشت است که با سخنرانی آیت‌الله کریمی جهرمی همراه است؛ محور دوم روش‌شناسی فقه صاحب جواهر با سخنرانی آیت‌الله علیدوست و محور سوم نیز گسست بین نوآوری فقهی و فقه جدید با سخنرانی آیت الله مبلغی است.

عشایری با اشاره به سفارش بیش از ده مقاله گفت: مقالات برتر به همراه سخنرانی سخنرانان در دو ویژه‌نامه به چاپ خواهد رسید.

استاد مدرسه علمیه خاتم الاوصیاء در پاسخ به سؤال ایکنا که برخی معتقد به لزوم انقلاب در فقه هستند تصریح کرد: فقه همان طور که مبدا پیدایش انقلاب اسلامی بود عامل بقای آن هم هست لذا فقه باید تکلیف خود را با فقه حکومتی، اسلامی‌سازی علوم و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت روشن کند ولی نباید انتظارداشته باشیم که تحولات فهقی صرفا در متون آموزشی رخ دهد.

وی تاکیدکرد: در آموزش باید متون مختلف آموزش داده شود و فقه گذشته و حال مورد بحث قرار گیرد و تحول فقهی مورد نیازکنونی کشور نیز در بخش پژوهش رخ دهد و نباید متوقع تغییر قلمرو فقه صرفا از بخش آموزش باشیم.

عشایری با بیان اینکه وضع موجود کتب درسی درست نیست ولی پارادایم جدید دانش باید پژوهش رخ دهد، اظهار کرد: تحول باید اتفاق بیفتد ولی بر پایه فقه گذشته و جواهر فقیه نیز چون فردی تحول گراست می‌تواند آراء ایشان در پارادایم جدید فقاهت، مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام 

captcha