به گزارش خبرنگار
ایکنا؛ دوازدهمین همایش ملی علمی فرهنگی خلیج فارس که امروز 11 اردیبهشتماه در دانشگاه خلیج فارس بوشهر برگزار شد، در نوبت پیش از ظهر میزبان استاندار بوشهر بود. وی ضمن حضور در این همایش به ایراد سخن پرداخت و با اشاره به اینکه خلیج فارس نماد همبستگی و اتحاد ملی است، یادآور شد: غربیها به جهت تفرقهافکنی از نام جعلی برای خلیج فارس استفاده میکنند و نظرات غلطی میدهند. موقعیت استراتژیک خلیج فارس یکی از مهمترین و حیاتیترین مناطق دنیا است.

وی ادامه داد: پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ معادلات دنیا را تغییر داد و امروزه بر اساس آن استقلالی که نتیجه انقلاب بوده، در خلیج فارس بیش از هر زمان دیگری نیازمند همکاری دسته جمعی همه دولتهای منطقه هستیم. استان بوشهر در این منطقه از موقعیت ژئوپولتیک بالایی برخوردار است، در این شرایط، با توجه به موقعیت بندر سیراف و سابقه تاریخی میتوان گفت: بوشهر گنجینه خلیج فارس است.
گراوند حمایت از صنعت گردشگری را در جهت تحقق شعار سال لازم دانست و درخواست کرد: طرح گردشگری زمستانه را در مجلس و هیات دولت بیشتر پیگیری و تایید کنید این طرح به اقتصاد جنوب کشور که سواحل منحصر به فردی در فصل زمستان دارد، کمک خواهد کرد؛ لذا بهتر است دبیرخانه دائمی همایش ملی خلیج فارس که توسط مرکز گردشگری جهاد دانشگاهی راهاندازی شده را به استان بوشهر منتقل کنید.

در ادامه این همایش، محمدرضا موالیزاده، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، به عنوان دیگر سخنران این مراسم در جایگاه حاضر شد و در سخنانی از خلیج فارس و توجه به آن به عنوان یک فرهنگ عمومی یاد کرد و گفت: این امر به دلیل ویژگیهای مهم و ارزشمند این منطقه است و این یک فرهنگ دستوری نیست، بلکه به خودی خود در جامعه شکل گرفته است و دارای مقبولیت در میان مردم است و مردم نیز نامهای تاریخی را تغییرناپذیر میدانند، چرا که آنها میراث معنوی جامعه بشری هستند.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین غلامعلی صفایی بوشهری، نماینده ولی فقیه در استان بوشهر دیگر سخنران این همایش بود. وی در تریبون این همایش حاضر شد و ضمن تبریک اعیاد شعبانیه عنوان کرد: منطقه خلیجفارس در جغرافیا و تاریخ قدمتی ۵۰۰ هزار ساله دارد و بر حسب علم زمین شناسی، این منطقه محصول یک عملیات درونزمینی به واسطه جوشش آتشفشان و سرازیر شدن آبهای اقیانوس هند به پایینترین فلات قاره جهان در دوره چهارم زمینشناسی است و این مسئله نشان میهد خلیجفارس بخشی از سرزمین ایران بوده و تحولات زیستی موجب شده خاک ایران به آبراههای تبدیل شود که منشا و کانون تحولات بزرگ سیاسی و حتی علمی و فناوری باشد.
وی ادامه داد: از گذشته دانشمندان پیرامون تحولات جهان و جغرافیا صحبت کردهاند، جغرافیای منطقه خلیج فارس در توسعه ایران و منطقه همواره تاثیرگذار بوده و تاریخدانان اذعان داشتهاند این خلیج، خلیج فارسی است، اگر چه در برههای از زمان فردی انگلیسی در یکی از مقالههای خود در یک روزنامه عربی تشکیکی توصیفی بر نام خلیجفارس ایجاد کرد و باید تصریح کرد افرادی که اعتقاد دارند این خلیج، فارسی نیست، اعتقادشان ریشه در تفکرات انگلیس دارد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه اگرچه این آبراه، سومین آبراه بزرگ جهان است، اما تعیینکنندهترین آبراه بینالمللی در تحولات جهانی بوده و هست، افزود: خلیج فارس را از منظرهای مختلف از جمله اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و علمی و فناوری میتوان بررسی کرد. از منظر اقتصاد، خلیج فارس مهمترین جغرافیای اقتصادی جهان را داراست و با ارزشترین جغرافیای اقتصادی، اقتصاد کرانهای و دریایی است که میتواند در تولید ناخالص ملی و افزایش ثروت در عرصههای مختلف مانند گردشگری که نقش مهمی در دریا دارد، ایفا کند، همانگونه که ۵۰ درصد از تولید ناخالص برخی کشورها مبتنی بر اقتصاد دریا یا دریاپایه است و این یعنی مسئولان ما باید طرحی برای اقتصاد ایران به ویژه مناطق جنوب ایران منطبق بر این اقتصاد داشته باشند.
صفایی بوشهری با بیان اینکه این استان شاهد دلاورمردیهای افرادی همچون رئیسعلی دلواری بوده، افزود: اگر ما یک رئیسعلی دلواری داشتیم، اکنون هزاران دلواری در استان بوشهر وجود دارند که در نمونه عینی آن میتوان به دستگیری ملوانان انگلیسی از سوی سربازان دلیر اشاره کرد.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه گردشگری باید یک سند جامع که شامل انواع گردشگریها از جمله گردشگری فرهنگی، گردشگری تاریخی، گردشگری پزشکی و... باشد تدوین کرد، گفت: به موجب این سند شاهد رشد در عرصههای مختلف خواهیم بود و در توسعه اقتصاد کشور هم تاثیرگذار خواهد بود، میتوان با تنظیم سند دانشبنیان و برنامهریزی صحیح، به شکوفایی اقتصاد بر اساس آنچه که مورد نظر مقام معظم رهبری است دست یافت.
در پایان این مراسم، تمبر یادبود همایش ملی خلیج فارس و همچنین مجموعه کتاب چکیدههای این همایش رونمایی شد و نیز از سه برگزیده بخش مقاله در دوازدهمین همایش ملی خلیج فارس با اهدای تندیس این دوره از همایش تقدیر شد.
یادآور میشود، این همایش عصر امروز با برگزاری دو پنل تخصصی در دانشگاه خلیج فارس به کار خود خاتمه میدهد.
انتهای پیام