به گزارش خبرنگار
ایکنا؛ مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران در نشست خبری نخستین دوره مسابقات مناظره به زبان انگلیسی با تقدیر از جهاد دانشگاهی که چند سالی است مسابقات مناظره را در دانشگاهها برگزار میکند، اظهار کرد: این مسابقات یکی از کارهای ارزشمند فرهنگی در سطح دانشگاهها است که از یک سو شور و نشاط در دانشجویان ایجاد میکند و از سوی دیگر دانشجو را وادار به مطالعه و حضور در فضای گفتمانی در دانشگاهها میکند.

وی افزود: این مسابقات در واقع تمرین گفتوگو و یکی از جالبترین و موفقترین فعالیتهای دانشجویی طی چند سال اخیر است. مهمترین مسائل روز کشور در این مسابقات مطرح میشود که اینها میتواند با منطق و استدلال حل شود.
سرسنگی گفت: دو سال پیش در برنامه اختتامیه این مسابقات پیشنهاد بینالمللی شدن مسابقات را دادم، در مسابقات مناظره بینالمللی دانشجویان ما حضور ندارند، پس از پذیرفتن این پیشنهاد این دوره از مسابقات برای انتخاب تیم و گروهی است که بتوانند در مسابقات جهانی حضور داشته باشند.
وی با بیان اهداف مسابقات مناظره به زبان انگلیسی از جمله زمینه سازی برای بینالمللی شدن دانشگاهها، ترویج فرهنگ ایرانی-اسلامی و آشنایی دانشجویان با فضای گفتمانی در سطح بینالملل، یادآور شد: این دوره از مسابقات ۱۸ و ۱۹ اردیبهشت برگزار میشود و اختتامیه آن ۱۹ اردیبهشت خواهد بود، امیدواریم دورههای بعد تعداد بیشتری از گروههای دانشجویی در این مسابقات شرکت کنند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: بسیاری از دانشگاههای ما که داعیه بینالمللی شدن را هم دارند، متاسفانه در حوزه زبانهای خارجی دچار مشکل هستند که با برگزاری این مسابقات تلاس میشود این مسئله رفع شده و این گروهها بتوانند به عنوان نماینده ایران در مسابقات بینالمللی حاضر شوند.
وی همچنین افزود: یکی از مزایای این مسابقات تمرین برای همکاری و انجام کار تیمی است، متاسفانه سازمانها و نهادهای فرهنگی کشور، سازمان تبلیغات، وزارت ارشاد، شهرداری و ... مرزهایی به دورشان کشیدهاند که نمیتوانند با دیگران تعامل و همکاری داشته باشند. این سازمانها باید همکاری را یاد بگیرند که بتوانند از ظرفیت یکدیگر استفاده کنند. این مسابقات الگوی خوبی در این موضوع است.
در ادامه نشست خبری نخستین مسابقات مناظره دانشجویان به زبان انگلیسی، مهدی کاظمی خالدی، رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی اظهار کرد: این دوره از مسابقات مناظره با همکاری دانشگاه تهران و جهاد دانشگاهی در حالی برگزار میشود که دلیل برگزاری آن عدم حضور دانشجویان در این گونه مسابقات در سطح بینالمللی بود و دبیرخانه سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی شرایط لازم برای حضور تیمهایی در این دوره از مسابقات را پیگیری کرده که این دوره از مسابقات در دانشگاه تهران برگزار میشود.

کاظمی گفت: تعداد ۲۴ تیم با وجود فرصت محدود برای ثبتنام اعلام حضور کردند که آزمون زبان انگلیسی از این تیمها گرفته شد و ۸ تیم توانستند جواز حضور در اولین دوره را پیدا کنند.
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی افزود: بیش از ۴۰ گزاره برای نخستین دوره مسابقات مناظره به زبان انگلیسی انتخاب شده که موضوعات در سطوح بینالمللی است و این گزارهها به تیمها ارائه و آنها موضع خودشان را اعلام کردهاند. از جمله این گزارهها میتوان به توسعه اقتصادی، مهاجرت نخبگان، مصرفگرایی و سیاهنمایی فیلمهای ایران در جشنوارههای جهانی است که آخرین گزاره به عنوان گزاره فینال انتخاب شده است، اشاره کرد.
وی گفت: تیمهای شرکتکننده در این مسابقات سه تیم از دانشگاه تهران، یک تیم از دانشگاه اردبیل، دو تیم از دانشگاه شهید بهشتی، یک تیم از دانشگاه امام صادق(ع) و یک تیم از دانشگاه وزارت خارجه خواهد بود.
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی یادآور شد: این دوره از مناظرات کاملا به زبان انگلیسی برگزار میشود، در مرحله اول چهار مسابقه که تعداد دو نفر از داوران مسلط به زبان انگلیسی این مسابقات را داوری خواهند کرد، ۱۹ اردیبهشتماه نیز مرحله نیمه نهایی در نوبت صبح و فینال در نوبت عصر همان روز ساعت ۱۴ برگزار میشود و پس از آن اختتامیه این مسابقات را خواهیم داشت.
انتهای پیام