کد خبر: 3740415
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۷

عرفه؛ کتابی مملو از خودشناسی، خداشناسی و امام‌شناسی

گروه معارف ــ مدیر دارالقرآن کریم استان قم دعای عرفه را کتاب خودشناسی، خداشناسی و امام‌شناسی دانست و گفت: این دعا نقش مهمی در شناخت و اصلاح ساختاری جامعه و شخصی و اجتماعی دارد.

دعای عرفه، کتاب خودشناسی، خداشناسی و امام‌شناسی است

حجت‌الاسلام والمسلمین عظیمی، استاد حوزه و مدیر دارالقرآن کریم استان قم در گفت‌وگو با ایکنا از قم، گفت: دعای عرفه با محتوای عالی و والای خود هرساله در شب عید قربان دل‌های بسیاری را متوجه مبدأ هستی و ضعف انسان را در مقابل قدرت لایزال الهی گوشزد می‌کند تا انسان را متوجه موقعیت خود کند و در بازگشتی به اصل و فطرت خود گمشده درونی خود را بیاید.

وی افزود: این دعا نقش مهمی در شناخت و اصلاح ساختاری جامعه و شخصی و اجتماعی دارد زیرا فرازهای ناب این دعا مملو از مباحث عمیق عرفانی و الهی است؛ در واقع این دعا را می‌توان کتاب خودشناسی و خدا‌شناسی و امام شناسی و وظایف انسان در مقابل خود و خدا و در مقابل دیگران و درمقابل جامعه دانست.

وی تصریح کرد: این دعا منسوب به حضرت سیدالشهدا(ع) است و اگر بخواهیم به شکل مستقیم به اشتیاق مردم نسبت به این مراسم توجه کنیم نمی توانیم نقش پررنگ محبت به امام حسین(ع) را در رغبت مردم به سمت این مراسم باشکوه نادیده بگذریم؛ به حسب همین عشق و علاقه و هم کلام شدن با سیدالشهدا(س) است که مردم با عشق و علاقه خاصی این دعا را زمزمه کنند؛ به خصوص انیکه به ایام محرم نزدیک می شویم و دلها آماده محرم می شود.

مدیر دارالقرآن کریم استان قم بیان کرد: همه سال ها مردم با شور و اشتیاق حسینی و با ذوق وصف ناپذیر خود به سمت مساجد حرکت می کنند و این شور حسینی را با نگاه توحیدی در هم می آمیزند و کشور را سراسر معنویت و نور می کنند ولی متأسفانه باید گفت که مسئولان و حتی مبلغان ما در این تراز کار فرهنگی مشخص و مدونی انجام نمی دهند.

وی گفت: وقتی که مردم خود را هم کلام با مولای خود قرار می دهند و ارتباط خود را از این طریق با خدا برقرار می کنند بهترین فرصت است که از این شور حسینی استفاده کرده و منابع عظیم معرفتی که در این دعا وجود دارد را به اشکال مختلف به مردم بازگو کنیم.

استاد حوزه علمیه قم اظهار کرد: باید پیش از دعای عرفه و همزمان با شروع ماه ذی الحجه فعالیت های لازم برای افزایش آمادگی روحی مردم برای درک عرفه با استفاده از شورحسینی مردم ایجاد شود و پس از آن قابلیت های لازم برای اتصال این مراسم از نظر روحی و ذهنی به محرم ایجاد شود.

عظیمی بیان کرد: فرازهای دعای عرفه به حدی استثنایی و والا است که می توان از هر بند آن در منابر و سخنرانی ها و مباحث اخلاقی استفاده کرد و چه بهتر که این مباحث پیش از آغاز این روز در مجامع مختلف بیان شود تا این فرصت استثنایی مبدل به یک حرکت فرهنگی مستمر شود.

انتهای پیام

captcha