کد خبر: 3777605
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۸
معاون پژوهش سطوح عالی حوزه؛

کانون‌های علمی طلاب و کرسی‌های نظریه‌پردازی در حوزه فعال شوند

گروه حوزه‌های علمیه ــ معاون پژوهش سطوح عالی حوزه‌های علمیه گفت: اهمیت جایگاه و فعالیت معاونین پژوهش بر کسی پوشیده نیست و لذا می‌بایست تمام بخش‌های مرتبط با پژوهش از جمله کانون‌های علمی و کرسی‌های نظریه‌پردازی طلاب در حوزه‌های علمیه فعال‌تر عمل کنند.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از حوزه نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدموسی هاشمی تنکابنی در اولین نشست علمی معاونت پژوهش سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم با معاونین پژوهش و مدیران پایگاه‌های هدایت علمی و تربیتی با تاکید بر اهمیت و جایگاه معاونین پژوهش و لزوم فعال سازی بخش‌های مرتبط با پژوهش اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا کانون‌های علمی طلاب، راه انداختن نشریات، کرسی‌های نظریه پردازی، همایش‌ها و نشست‌های علمی برگزاری دوره‌های مهارت افزایی پژوهشی، اجرای ۵ نمره تحقیقات و ۴ نمره تقریرات درس خارج و برگزاری کارگاه‌های مهارتی و کاربردی برای طلاب و اساتید را مجدانه و مصصم بر انجامش باشیم.

وی افزود: یکی از ماموریت‌های اصلی این معاونت در عرصه پژوهش، تولید مباحث دینی، علمی، اخلاقی، فقهی و اصولی در حوزه است. مثلا آیا فلان مسئله واجب است یا نه؟ باید مراحل مانند شناختن مسئله، پیدا کردن و شناختن موقعیت مسئله از نظر منطقی، یافتن پاسخ آن مسئله در منابع، یافتن بررسی پاسخ‌ها نقد و ارزیابی سوالات و بعد انتخاب آن نظر و دیدگاه در آن مسئله طی شود تا پژوهش صورت گیرد و نهایتا به جواب فلان مسئله واجب است یا نیست، برسیم.

معاون پژوهش سطوح عالی حوزه با بیان اینکه هر پژوهشگر موفقی، ابتدا لازم است آموزش مهارت‌های پژوهش را ببیند، افزود: برای این منظور لازم است طلاب از همان پایه اول تا پایه ششم با فرایند پژوهش در کلاس درس آشنا شوند، مهارت‌ها را آموزش و یاد بگیرند تا نهایتا به تمریم منتهی شود، چون معتقدیم پژوهش مهارت و فرایند است.

حجت الاسلام و المسلمین هاشمی تنکابنی اظهار کرد: پژوهش برخلاف سایر مهارت‌ها به سادگی و در زمان کوتاه منتج به ثمر نمی‌شود؛ بلکه باید زمان مشخصی از مهارت افزایی و دانش افزایی بگذرد تا پژوهش خوب و پژوهشگر تولید و تربیت شود.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم مدرسه‌ای را مورد بررسی قرار دهیم و بگوییم طلاب کدام مدرسه علمیه از نظر رتبه علمی خوب و دست به قلم می‌باشند، باید گفت: آن‌هایی که در جشنواره علمی حضور یافته باشند، موفق ترند.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین فاخری، کارشناس مسئول تحقیقات و همایش‌های علمی درباره جایگاه موثر معاونین پژوهش پایگاه‌های هدایت علمی تربیتی گزارشی از روند فعالیت‌های این واحد ارائه کرد.

همچنین حجت الاسلام والمسلمین نظری کارشناس مسئول گروه‌های علمی و توسعه فقه معاصر نکاتی را درباره اهمیت و جایگاه پژوهش در حوزه بیان کرد.

پاسخگویی به سوالات آخرین برنامه این نشست مشترک بود که حجت الاسلام والمسلمین هاشمی تنکابنی پاسخ گفتند.

انتهای پیام

 

captcha