فعالیت ۷ مدرسه قرآن و ۱۱ دارالقرآن در زندان‌های فارس/ آموزش ۸۸۰۰ زندانی
کد خبر: 3821401
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۶

فعالیت ۷ مدرسه قرآن و ۱۱ دارالقرآن در زندان‌های فارس/ آموزش ۸۸۰۰ زندانی

گروه اجتماعی ــ مدیرکل زندان‌های فارس در تشریح فعالیت‌های این مراکز، از فعالیت ۷ مدرسه قرآن و ۱۱ دارالقرآن در سطح زندان‌های استان خبر داد.

به گزارش ایكنا از فارس، سیدحشمت‌الله حیات‌الغیب، مدیرکل زندان‌های فارس امروز، اول تیرماه در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت هفته قوه قضائیه گزارشی از وضعیت زندان‌های استان در حوزه‌های مختلف ارائه کرد و گفت: ۷ مدرسه قرآن‌ و ۱۱ دارالقرآن در زندان‌های استان فعالیت دارند و بیش از ۸۸۰۰ نفر از زندانیان در تمامی اندرزگاه‌ها در فعالیت‌های آموزشی شامل روخوانی، روان‌خوانی، مفاهیم و ترجمه، صوت و لحن و حفظ قرآن از یک جزء تا کل قرآن در حال فعالیت هستند.
وی با بیان اینكه از این تعداد۱۴۶۰نفر از زندانیان از صور منتخب تا کل قرآن حفظ هستند، افزود: بیش از ۷۶ درصد زندانیان نیز در فعالیت‌های قرآنی مانند جمع‌خوانی قرآن، ختم قرآن دست جمعی، محافل انس با قرآن و… فعالیت دارند.
حیات‌الغیب اضافه کرد: تعداد ۱۲۲۶نفر از زندانیان و کارکنان در آزمون سراسری مفاهیم قرآن کریم اداره اوقاف و امور خیریه ثبت نام و شرکت کرده‌اند و تعدادی از کارکنان، سربازان وظیفه، خانواده کارکنان و زندانیان نیز در مسابقات منطقه‌ای و کشوری قرآن شرکت و حائز رتبه برتر شده‌اند.
مدیرکل زندان‌های فارس ادامه داد: کلاس‌های عقیدتی، احکام و اخلاق در ۶ دوره برای زندانیان برگزار و ۹۸درصد از زندانیان در این کلاس‌ها مشارکت فعال داشته‌اند.
حیات‌الغیب با اشاره به آموزش زندانیان در حوزه سوادآموزی گفت: در مدرسه یادگیری محلی بصیرت(عادل آباد) ۲۱۱نفر در مقاطع مختلف تحصیلی آموزش و پرورش ادامه تحصیل داده‌اند و ۲۴۳نفر در کلاس‌های نهضت سوادآموزی استان مشغول تحصیل بودند و این اداره‌کل در حوزه سوادآموزی طی سال‌های متوالی به عنوان دستگاه برتر شناخته شده است.
وی اظهار كرد: تعداد ۷۸ نمازخانه در زندان‌های استان فارس وجود دارد که ۶۱ روحانی با حضور ۸۵ درصدی زندانیان به اقامه نماز جماعت در زندان‌ها می‌پردازند و در دبیرخانه ستاد نماز اقامه استان به عنوان یکی از دستگاه‌های برتر در این حوزه معرفی شده است.
مدیرکل زندان‌های فارس اضافه کرد: مساحت کل نمازخانه‌های موجود در زندان‌های تابع استان ۷۳۹۵ متر مربع است و از این تعداد نمازخانه، ۷ نمازخانه در سال ۹۷ به نمازخانه زندان‌های استان اضافه شده است.
حیات‌الغیب با بیان اینكه 18 کتابخانه مشارکتی با همکاری اداره‌کل امور کتابخانه‌‌ای استان در زندان‌های استان دایر است، گفت: تعداد کل کتب کتابخانه‌های زندان‌های استان بیش از ۸۳ هزار جلد کتاب است و ۹۵درصد از زندانیان اعضای فعال کتابخانه‌ها هستند.
وی ادامه داد: در مسابقه کتابخوانی رضوی، بیش از ۴۰۰۰ نفر زندانیان، کارکنان و خانواده کارکنان و سربازان وظیفه مشارکت و۱۰نفر به عنوان نفرات برگزیده انتخاب و این اداره‌کل به عنوان دستگاه فعال در این حوزه در سطح استان معرفی و مورد قدردانی قرار گرفته است.
مدیرکل زندان‌های فارس اظهار داشت: توجه به ورزش و برنامه‌های ورزشی یکی از راهکارهای مؤثر در پیشگیری از آسیب رفتارهای پرخطر در زندان‌ها است وسال گذشته المپیاد ورزشی زندانیان زن و مرد همزمان با زندان‌های سراسر کشور با حضور ۴۰ درصدی زندانیان استان برگزار شده است.
وی یادآور شد: با برگزاری یازدهمین جشنواره تئاتر استانی با حضور۴۸ اثر از نمایش زندانیان زندان‌های استان، زندانیان هنرمند برتر در این حوزه معرفی شدند.
حیات‌الغیب گفت: تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص تهیه و تحویل تجهیزات پزشکی برای زندان‌های تابع و تأمین پرسنل متخصص به صورت رایگان منعقد شده و تعامل مطلوبی با مجموعه علوم پزشکی استان وجود دارد.
مدیرکل زندان‌های فارس افزود: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی طرح دیده‌وری و بیماریابی در زندان‌های مرکزی شیراز، بازداشتگاه و مجتمع حرفه‌آموزی و کاردرمانی شیراز انجام و ۱۰هزار دوز واکسن مننژیت در زندان‌های شیراز و داراب تزریق و طرح دیده‌وری مبارزه با سل به تعداد۳۰۰۰ نفر در زندان‌های شیراز انجام شده است.
وی ادامه داد: یک دستگاه آمبولانس پیشرفته و مجهز با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دانشگاه علوم پزشکی شیراز جهت اعزام زندانیان اورژانسی در اختیار مجتمع حرفه‌آموزی و کاردرمانی شیراز قرار گرفته است.
حیات‌الغیب یادآور شد: دو دستگاه نوار قلب خریداری و سه دستگاه اتوکلاو از سازمان بهداشت جهانی دریافت و در اختیار بهداری زندان‌های استان قرار گرفته است.
مدیرکل زندان‌های فارس اظهار كرد: دوره آموزشی تخصصی مبارزه با سل ویژه تمامی مراقبان و رؤسای اندرزگاه‌ها و کارکنان حوزه بهداشت و درمان زندان‌های استان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و با هدف پیشگیری و ارتقا سطح علمی کارکنان در مرکز آموزش برگزار شده است.
وی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزش فنی و حرفه‌ای برای زندانیان گفت: تعداد۳۴۵ دوره آموزشی فنی و حرفه‌ای در قالب ۷۴ عنوان رشته و با حضور۸۰ نفر مربی برای زندانیان در سطح زندان‌های استان برگزار می‌شود.
حیات‌الغیب یادآور شد: سال گذشته تعداد۸۲۵۰ نفر از زندانیان در دوره‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای، میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی ثبت نام و تعداد۷۴۳۶ نفر در آزمون‌های پایان دوره موفق به کسب نمره قبولی و دریافت گواهینامه مهارت فنی شده‌اند.
مدیرکل زندان‌های فارس افزود: زمینه اشتغال مولد و درآمدزا به طور میانگین برای ۲۰۸۰نفر از زندانیان زندان‌های استان فراهم شده است و از این تعداد ۱۴۵۰نفر در کارگاه‌های اشتغال داخل زندان‌ها مشغولند و ۶۳۰ نفر در سطح استان به شرکت‌ها و مؤسسات در بیرون از زندان‌ها اعزام شده‌اند و برای تمامی زندانیان در سطح زندان‌های استان نیز بیمه‌نامه حوادث صادر شده است.
وی ادامه داد: تعداد۱۲ کارگاه اشتغال مولد و درآمدزا برای زندانیان در زمینه رشته‌های خدمات، صنعتی و صنایع از قبیل خیاطی، چرم‌دوزی، گوهرتراشی، قلم‌زنی روی مس و صنایع چوب در زندان‌های مرکزی، مرودشت و مجتمع حرفه‌آموزی و کاردرمانی شیراز راه‌اندازی شده است.
حیات‌الغیب اضافه کرد: تعداد۴ سوله کارگاهی اشتغال و حرفه‌آموزی به متراژ ۱۵۰۰ مترمربع در زندان‌های کازرون، فسا، کانون اصلاح و تربیت شیراز و داراب احداث و به بهره‌برداری رسیده است.
مدیرکل زندان‌های فارس همچنین گفت: سال گذشته، بیش از۲۴هزار مترمربع فضای آسایشگاهی و کارگاهی در زندان‌های استان مورد بازسازی و بهسازی قرار گرفته است و بیش از ۱۸هزار مترمربع به فضای موجود اضافه شده است.
این مقام مسئول در زندان‌ها با اشاره به روحیه خدمتی سربازان وظیفه و ایجاد انگیزه در بین آنان گفت: به منظور حفظ کرامات و ارتقای عزت نفس در بین سربازان به آسایشگاه و رفاهیات آنان توجه ویژه‌ای می‌شود علاوه براینکه کلیه آسایشگاه‌های سربازان وظیفه در زندان‌ها طی ۴ سال گذشته، احداث، بازسازی و بهسازی شده‌اند سال گذشته در مجتمع حرفه‌آموزی و کاردرمانی شیراز، آسایشگاه و سالن غذاخوری سربازان احداث، تجهیز و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و اندرزگاه قرنطینه و واحد قضایی آن مرکز با تغییر کاربری مورد بازسازی اساسی قرار گرفته است.
وی افزود: آسایشگاه سربازان وظیفه و سالن غذاخوری در زندان‌های مرکزی شیراز، مرودشت، جهرم، داراب و آباده تجهیز شده است.
حیات‌الغیب اضافه کرد: با هدف رعایت حقوق شهروندی و حفظ کرامت انسانی زندانیان، دو اندرزگاه مجزا با متراژ ۲۴۵۰مترمربع و ظرفیت ۵۵۰ نفر در زندان مرکزی شیراز احداث، تجهیز و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.
نائب رئیس هیأت امنای ستاد دیه استان در ادامه گفت: سال گذشته در زمینه آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد، ۴۹۹ نفر مرد و ۲۵ نفر زن از زندان‌های استان آزاد شدند که جرم ۴۶۱ نفر از آنان مالی و ۶۳ نفر مربوط به دیه بوده است و در کل۵۲۴نفر از زندانیان با همت خیرین و کمک‌های ستاد دیه از زندان‌های استان آزاد شدند؛ این در حالی است که استان فارس در آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد یکی از رتبه‌های برتر کشوری را طی سال‌های متوالی به خود اختصاص می‌دهد.
حیات‌الغیب افزود: جمع کلی بدهی زندانیان آزاد شده ۱۱۲ میلیارد تومان، آورده زندانی یک میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان، پرداختی ستاد دیه کشور۵ میلیارد تومان، گذشت شاکی۷۴میلیارد تومان بوده است و از این مبلغ۴ میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان توسط صندوق خسارت‌های بدنی پرداخت شده است.
مدیرکل زندان‌های فارس ادامه داد: ۸ میلیارد تومان وام توسط بانک‌های عامل به زندانیان واجدشرایط پرداخت شده است و مبلغ یک میلیارد و ۶۰۰میلیون تومان کمک‌های مردمی جذب شده و این استان در جمع‌آوری کمک‌های مردمی در جشن‌های گلریزان نیز یکی از رتبه‌های برتر کشور را به خود اختصاص می‌دهد.
وی بیان كرد: سال گذشته آمار موجودی تصادف به دلیل اجباری شدن قانون بیمه شخص ثالث و اصلاح این قانون ۲۰۰درصد کاهش داشته است و اکنون نیز ۱۶نفر به جرم تصادف منجر به فوت و جرح در زندان‌های استان تحمل کیفر می‌کنند.
حیات‌الغیب اظهار كرد: آمار زندانیان جرایم غیرعمد استان استان فارس بیش از ۱۲۰۹ زندانی است که محکومیت مالی با۱۰۰۰نفر و مهریه با ۱۷۷ نفر، نفقه۴ نفر و عدم پرداخت دیه حوادث کارگاهی و… ۲۸ نفر است
وی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری نیز با همت خیرین و ستاد دیه استان زمینه آزادی۷۹ نفر با بیش از ۲۶میلیارد تومان بدهی و با پرداختی بیش از ۱۶میلیارد تومان توسط ستاد دیه و حدود ۹ میلیارد تومان گذشت شکات فراهم شده است.
مدیرکل زندان‌های فارس گفت: در راستای کاهش جمعیت کیفری زندان ها، رسیدگی به مشکلات زندانیان و در تعامل مطلوب با مجموعه قضایی، مقامات قضایی تعداد هشت هزار و ۵۸۴ مورد بازدید از زندان‌های استان داشته‌اند و در زمینه بازدید هدفمند قضات، دادگستری استان فارس همیشه رتبه اول کشور را داشته است.
وی اضافه کرد: تا پایان سال ۹۷تعداد۷هزار و۵۲۲نفر از تسهیلات اعطایی عفو مقام معظم رهبری برخوردار و از این تعداد ۳۹۹۲ نفر از زندان‌ها آزاد و۳۵۳۰ نفر مجازات آنان تقلیل یافته است و تعداد۲۰۶۹۲ نفر از مرخصی و مرخصی پایان حبس و تعداد ۱۱۱۲نفر از آزادی مشروط برخوردار شدند.
حیات‌الغیب اظهار كرد: با همکاری انجمن حمایت زندانیان تعداد۱۵۰۰نفر از زندانیان آزادشده و خانواده‌های آنان در کارگاه‌های آموزشی و کلاس‌های آموزش مهارت‌های اساسی زندگی و کاریابی شرکت و زمینه آزادی ۱۰۰نفر از زندانیان از طریق انجمن فراهم شده است.
مدیرکل زندان‌های فارس همچنین ادامه داد: به منظور اجرای برنامه‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی با عنایت به منویات مقام معظم رهبری، تعداد ۱۱۰نفر از همسران زندانیان در دوره پیشگیری از اعتیاد،۲۸۰ نفر در دوره پیشگیری از طلاق و ۳۱۲ نفر از همسران و فرزندان زندانیان در دوره آموزشی ارتقای سطح مهارت‌های اخلاقی شرکت کردند.
وی افزود: تعداد ۲۱ نفر از زندانیان تحت پوشش مرکز خدمات اجتماعی و مراقبت بعد از خروج، تسهیلات اشتغالزایی از صندوق کارآفرینی امید و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران دریافت کردند.
انتهای پیام

captcha