کد خبر: 3833504
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۷
مدرس رسانه و مشاوررسانه ای رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب:

نیازمند رفاه و تمرکز توأم با آرامش برای اهل خبر و رسانه هستیم

گروه حوزه‌های علمیه - مشاور رسانه‌ای رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: خبرنگاران در مقام پرتلاش‌ترین قشر جامعه همواره باید مورد تکریم قرارداد و رفاه و آرامش آنان و خانواده ایشان را پیگیری و انجام داد.

کریم دلفانی، مشاور رسانه‌ای رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، به مناسبت روز خبرنگار در گفت‌وگو با ایکنا، اظهار کرد: روز خبرنگار فرصتی است تا به برکت خون شهیدان بزرگوار و اهل قلمی چون صارمی عزیز، از قشر فرهیخته‌ای یاد کنیم که با وجود دراختیار داشتن رسانه و بوغ تبلیغاتی، اما برای خود چیزی نخواسته و همواره تلاش کرده و می‌کند، زبان گویای جامعه پیرامون خود برای دست یابی به حقایق باشد.

وی گفت: یکی از نقد‌هایی که بنده به مسئولین دارم این است که علیرغم اطلاع از جایگاه و شان خبر نگار، اما در فرایند ماموریت‌ها و مسئولیت‌های خود نسبت به این قشر فرهیخته اگر نگوییم بی اعتناء، اما کم‌لطف‌اند و این مهم در طول سال و نحوه مواجهه با این قشر خدوم و زحمت کش به خوبی قابل لمس و حس است.

سردبیر سابق خبرگزاری رسمی حوزه‌های علمیه افزود: اگر نگاهی به قرآن و سیره اهل بیت داشته باشیم خواهیم دید، خداوند در قرآن به بندگان و امت پیامبر امر می‌فرماید که در نشر اخبار مواظب باشید و نهایت دقت را داشته باشید، آیه ۹ سوره نسا و نیز آیه ۷۰ سوره احزاب، حکایت از آن دارد باید قول سدید، محکم و با پایه و اساس را در بین مردم نشر و ترویج داد، آنجا که می‌فرماید: فَلْیَتَّقُوا اللَّهَ وَ لْیَقُولُوا قَوْلاً سَدیداْ» (نساء/۹) یا می‌فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلاً سَدیداً» (احزاب/۷۰).

این فعال رسانه‌ای یاد آور شد:گرچه تاکیدات خداوند رسالت گویندگان و نشردهندگان و راویان را مورد توجه قرار داده است، اما نباید از این نکته غافل باشیم یکی از وظایف مسئولین فراهم کردن زمینه گفتن قول سدید و به تعبیر ما، قول محکم است، بنا بر این جامعه خبری باید احساس کند می‌تواند قول محکم را بدون در نظر گرفتن ملاحظات عده‌ای و یا گروه‌های سیاسی و نیز مسئولین اجرایی بیان کند و اتفاقا به لحاظ آگاهی بخشی مورد تشویق و تفقد مسئولین قرار بگیرد.

دلفانی خاطرنشان ساخت: فراموش نکنیم اگر شفاف سازی و آگاهی بخشی از جانب رسانه‌ها و یا خبر نگاران ما دچار نوسان شود افکار عمومی در دام رسانه‌های معاند قرار می‌گیرد؛ لذا باید تلاش کنیم با فراهم کردن رفاه آسایش و نیز تمرکز توام با آرامش برای اهل خبر و رسانه ضروریات جریان رسانه‌ای کشور را بهبود ببخشیم.

وی با بیان برخی از ضروریات روز در جریان رسانه‌ای کشور گفت: یکی از این ضروریات امروز ما که از رسالت‌های خطیر خبرنگاران بصیر می‌باشد، افزایش سواد رسانه‌ای و آگاهی بخشی جامعه است، زیرا در جامعه امروز بحث اطلاع رسانی و آگاهی بخشی، اهمیت متفاوتی دارد.

سردبیر فصلنامه حلقه وصل گفت:معمولا اطلاع رسانی به شکل جریان غالب روزمره و نیاز اصلی در جامعه مدرن شهری از الزامات اولیه شهروندی محسوب شده و بخشی از بازخورد عینی جامعه را تأمین می‌کند و این روند همچنان به صورت روتین وجود دارد.

وی افزود:، اما آن روی سکه اطلاع رسانی، آگاهی بخشی بعنوان راهکار افزایش ضریب سلامت فکری و مقابله با سموم اجتماعی، سیاسی و فرهنگی برنامه ریزی شده از سوی جریان‌های معاند است که ضامن حیات فکری جامعه می‌شود.

این کارشناس رسانه افزود: افزایش ضریب سلامت فکری می‌تواند در سه قالب، مقابله با تروریسم سایبری، ایجاد امید در بطن جامعه و ایمن سازی در مقابل شایعات و محتوای ناسالم در فضای رسانه با بالا بردن سواد رسانه‌ای شکل بگیرد.

وی خاطر نشان ساخت: ایجاد یک سازوکار مناسب برای محتوای ارائه شده به جامعه مخاطب بخشی از وظیفه حیاتی خبر و خبرنگار در ساختاری است که به صورت عامدانه و تخصصی از سوی جریان دشمن مورد حمله قرار گرفته است.

مدیر ارتباطات ستاد همکاری‌های حوزه و آموزش و پرورش افزود: شاید در نگاه اول جریان‌های محتوایی در بستر اطلاع رسانی جامعه برای مخاطب عام، از یکدیگر قابل تفکیک نباشند، اما با بررسی دقیق می‌توان به اهداف مورد استفاده گروه‌های راهبردی جنگ نرم دست یافت که ساختارهایی، چون شبهه افکنی، ایجاد تضاد، بی اعتمادی را به ذهن کاربر تزریق می‌کنند.

انتهای پیام

captcha