به گزارش ایکنا، کبری خزعلی، عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز 20 آذرماه در در سومین نشست از سلسله نشستهای آسیبشناسی مسائل اجتماعی زنان و خانواده با عنوان بررسی لایحه رفع خشونت از زنان و مسئله ورزش که به همت اداره زن و خانواده معاونت فرهنگی تبلیغی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار شد، با اشاره به سیاستهای نظام در بحث ورزش بانوان گفت: تقویت فرهنگ ورزش و حمایت از فعالیت ورزشی متناسب با وضعیت جسمانی زنان، پرهیز از تبرج و حرکتهای انفعالی در مقابل الگوهای رفتاری در فعالیت ورزشی زنان از جمله این سیاستها است.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اینکه نظام اسلامی مخالف ورزش زنان نیست، بلکه در سیاستهای نظام در مورد ورزش بر این موضوع تأکید شده که باید فضاهای مناسب همچنین امکانات لازم بری آنان فراهم شود، افزود: باید محیطهایی مانند پارکهای مخصوص زنان و امکانات ورزش همگانی برای تمامی بانوان کشور ایجاد شود که هماکنون در برخی شهرها مانند مشهد اجرایی هم شده است.
وی اظهار کرد: در برخی شهرها، پارک زنان ایجاد شده که بانوان در بدو ورود میتوانند بدون حجاب وارد آن شوند و بسیاری از امکانات ورزشی و تفریحی و مرکز خرید و ... برای آنان وجود دارد و این مدل کارها باید در همه کشور توسعه یابد.
وی با بیان اینکه اسلام خواسته تا جایی که ممکن است، تشکیلات زنان مستقل از مردان باشند و اختلاطی با مردان نداشته باشند، تصریح کرد: عربستان امروز دانشگاهی 5 هزار نفره مخصوص بانوان دارد، ولی تا در ایران بحث تفکیک در دانشگاه را اجرا میکنیم، آن را مورد هجمه قرار میدهند.
خزعلی با اشاره به مسئله ورود زنان به ورزشگاهها گفت: معتقدیم که سالن و ورودی جدا باید برای زنان ایجاد شود و دولت باید این کارها را میکرد تا فیفا ما را مجبور به برخی امور نکند.
حق ورزش برای همه بانوان کشور
وی تصریح کرد: از نظر قوانین، تمامی بانوان کشور حق دارند در تمامی رشتههای ورزشی جز رشتههایی که برای آنان ضرر جسمی دارد(بوکس، کشتی) حضور داشته باشند، مشروط بر پوشش مناسب، عدم اختلاط در محیط و نبودن مربی از جنس مخالف.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ما در نظارت ضعف داریم، تصریح کرد: بینهایت وفور سیاست و قانون برای 50 سال آینده داریم و بینهایت هم قانونگریزی از سوی دولتهای مختلف داشتهایم؛ دولتها قوانین مجلس را میپذیرند که در صورت تأیید شورای نگهبان، قانون میشود، ولی قوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی را نمیپذیرند، در صورتی که ولی فقیه مصوبات آن را قانونی میداند.
ورزشگاههای خاص زنان، بدون تماشاچی است
خزعلی با بیان اینکه وظیفه ما نظارت بر اجرا بوده و این کار را میکنیم و گزارشات آن موجود است، اظهار کرد: نظارت نشان میدهد قوانین عالی بوده، مربی و فضای ورزشی داریم و ورزشگاههایی داریم که زنان به خوبی در آن ورزش میکنند، ولی هیچ تماشاچی ندارد. چرا در ورزشگاههای خاص زنان تماشاچی نیست؛ چرا این مسئله را کسی مطالبه نمیکند، ولی در بحث فوتبال وقتی که در فضایی احساسی که اختلاط ایجاد میشود، برخی مدعی حقوق زنان میشوند.
وی اظهار کرد: ما معتقدیم که در اینجا هم سالن و امکانات خاص برای بانوان ایجاد کنید تا کرامت زنان حفظ شود؛ جای بیان اهانتهایی که به زنان صورت گرفت و برخی مسائل پیش آمده نیست؛ زنان و خواهران و مادران ما نمیتوانند با امنیت وارد چنین فضاهایی شوند.
خزعلی با بیان اینکه برخی رشتهها مانند کشتی و وزنهبرداری که جزء ممنوعیتها بود، ولی در حال انجام است، بیان کرد: این مسئله بر خلاف سیاستهای نظام در بحث ورزش زنان است، زیرا مصوب شده که محیط ورزشی زن و مرد باید از هم جدا باشد و زنان و مردان حق ندارند به محیط ورزشی جنس مخالف خود بروند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه نمایندگان باید قوانین را مرور کنند، تصریح کرد: در همان بحث ورود زنان به ورزشگاه، برخی از مسئولان به مجریان یعنی نیروی انتظامی تاختند که چرا مثلاً به برخی زنان تذکر دادهاند، در حالی که همه باید از هنجارها دفاع کنند، نه اینکه مجری قانون را سرزنش کنیم؛ قانون ببرید مجلس که العیاذ بالله حجاب به درد نمیخورد، ولی وقتی قانون است، باید از مجریان حمایت شود.
وی تأکید کرد: کسی که حجاب بر میدارد و تبلیغ علیه نظام میکند، تلاش برای براندازی نظام است و در راستای حمایت از معاندان گام برداشته است؛ فمینیستهایی که حجاب بر میدارند و آن را برای شبکههای معاند میفرستند، علیه اصل اسلام مبارزه میکند که جرم مشخصی دارد، ولی خیلی از دختران ما آن را یک بازی میدانند و به همین دلیل با او همکاری میکنند.
فیفا نباید فراتر از قانون عمل کند
خزعلی با بیان اینکه ما برابری جنسیتی را دقیقاً قبول نداریم، اظهار کرد: برخی برای اینکه به فیفا گزارش دهند که حق جنسیتی برابر داریم، به این مسائل دامن میزنند. مگر ما برده فیفا هستیم؟ اینها فقط باید از لحاظ فنی و ضوابط دخالت کنند، ولی اینکه زنان در کجای سالن مینشینند و چه پوششی دارند، به آنان ربطی ندارد.
انتهای پیام