کد خبر: 3867686
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۷

ساماندهی ۲۵ هزار شیء تاریخی ـ فرهنگی در فارس

ساماندهی ۲۵ هزار شیء تاریخی ـ فرهنگی در فارس گروه فرهنگی ــ مسئول امور موزه‌های اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس از ساماندهی بیش از ۲۵ هزار شیء تاریخی ـ فرهنگی نظیر نسخ خطی قرآن و کتب ادعیه در این استان خبر داد.

به گزارش ایكنا از فارس، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس استان فارس، محمد مهدی نجفی، مسئول امور موزه‌های اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس امروز، 9 دی‌ماه گفت: تاکنون بیش از 25 هزار شی تاریخی - فرهنگی استان ساماندهی شده است که از این تعداد نزدیک به 20 هزار قلم شیء متعلق به موزه‌های تابعه این اداره‌کل و بیش از 5 هزار شیء متعلق به مجموعه‌های خصوصی است.

وی افزود: از ابتدای سال 98 تا پایان آذر ماه سال جاری نیز نزدیک به 2 هزار و 300 شیء فرهنگی ـ تاریخی ساماندهی شده است که این تعداد تا پایان سال به 3 هزار قلم شیء خواهد رسید.

مسئول امور موزه‌های اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس اضافه کرد: ساماندهی اشیاء شامل مستندنگاری، طبقه‌بندی، تصویرسازی و تهیه شناسنامه بوده است و آثار موزه‌های دولتی در نرم‌افزار جام (سامانه جامع اموال فرهنگی- تاریخی و هنری کشور) ثبت و در دست ثبت است.

نجفی گفت: همچنین شماره رمزی کاربری ورود اطلاعات اشیاء مجموعه‌داران و موزه‌های خصوصی در اختیار مدیران آن‌ها قرار گرفته است تا اطلاعات اشیای موجود در مجموعه خود را در این سامانه وارد كنند.

به گفته این مسئول در استان فارس 34 موزه با درجه‌ها و کاربری‌های متنوع موجود است که 17 موزه دولتی و 17 موزه متعلق به بخش خصوصی است.

نجفی یادآور شد: اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس آمادگی دارد به منظور ثبت اموال موزه‌های دولتی غیر وابسته به میراث فرهنگی، نرم‌افزار جام را به‌صورت رایگان در اختیار مدیریت آن‌ها قرار دهد.

یادآور می‌شود، نسخ نفیس خطی اعم از قرآن و ادعیه‌ها نظیر قرآن هفده من متعلق به دروازه قرآن نیز از جمله اشیای تاریخی ـ فرهنگی هستند.

انتهای پیام
captcha