کد خبر: 3891258
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۰
حجت‌الاسلام نقیب تشریح کرد؛

تأسیس کتابخانه قرآنی دیجیتال در دانشگاه علوم و معارف قرآن / صرفه‌جویی 3 میلیاردی به نفع پژوهش

رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن با اشاره به موضوع راه‌اندازی کتابخانه قرآنی دیجیتال در این دانشگاه، گفت: در طول سال تحصیلی جاری حدود سه میلیارد تومان صرفه‌جویی در امورات دانشگاه انجام شد تا مبالغ حاصل از صرفه‌جویی در بخش‌های پژوهشی مورد استفاده قرار گیرد.

حجت الاسلام نقیب دانشگاه علوم و معارف قرآن

کمتر از یک سال است که سکان مدیریت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به حجت‌الاسلام سیدمحمد نقیب، واگذار شده است. وی درباره تغییرات یک سال اخیر و برنامه‌های پیش روی دانشگاه در گفت‌وگو با ایکنا، اظهار کرد: برای نخستین‌بار و با توجه به تصویب اساسنامه دانشگاه، مقرر شد هیئت امنای رسمی و مطابق با اساسنامه دانشگاه تشکیل دهیم و بر مبنای اینکه اساسنامه دانشگاه شکل رسمی خود را پیدا کرد، در طول سال تحصیلی جاری، سه جلسه هیئت امنا با طی مراحل قانونی کار تشکیل شد. یکی از اقدامات مهمی که پس از مدت‌ها در دانشگاه پیگیری کردیم موضوع مصوب کردن موارد مطرح شده در جلسه هیئت امناست که به تصویب این هیئت رسیده است. برای مثال آئین‌نامه اعضای هیئت علمی دانشگاه، آئین‌نامه کارکنان غیر هیئت علمی و مباحث دیگر دانشگاه، از جمله مسائلی در دانشگاه بود که در سه جلسه اخیر هیئت امنای دانشگاه مطرح و بررسی شد و مصوبه‌هایی را در پی داشت.

نقیب ادامه داد: اقدام بسیار مهمی که سال گذشته پیگیری شد، که البته طرح آن از سال ۹۷ کلید خورد، تشکیل شورای راهبردی دانشگاه بود. این شورا اکنون در دانشگاه و برای نخستین بار تشکیل شده و متشکل از تعدادی از رؤسای دانشکده‌های سراسر کشور، اعضای هیئت علمی و معاونان دانشکده‌هاست و پس از تدوین سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ دانشگاه تشکیل شد و در ضمن برگزاری جلسات این شورا، برنامه‌ریزی‌های دو، چهار و هفت ساله برای دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز دانشگاه انجام شد. تأسیس این شورا پس از طرح و بررسی در جلسه هیئت امنای دانشگاه تصویب شد.

رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با اشاره به بحث ادغام دانشگاه‌های وابسته به دستگاه‌های اجرایی کشور که مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود، افزود: یکی از مواردی که در طول دو سال اخیر مطرح شد این بود که وزارت علوم به دنبال ادغام دانشگاه‌های وابسته به دستگاه‌های اجرایی بود که ما نیز در بین این دانشگاه‌ها قرار گرفته بودیم؛ اما نهایتاً و به دلیل آنکه دانشگاه علوم و معارف قرآن دانشگاهی است که براساس موقوفات اداره می‌شود و بودجه‌ای از دولت دریافت نمی‌کند و وقف‌بنیان است، توانستیم از وزارت علوم در ذیل ین مصوبه استثنا بگیریم و مجوز جذب دانشجو را دریافت کنیم؛ لذا در ابتدای سال تحصیلی جاری تعداد یک‌هزار و ۵۰۰ دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد جذب این دانشگاه شدند.

مجله علمی 3 زبانه‌ چاپ و منتشر می‌شود

وی گفت: در بحث پژوهش، تفاهم‌نامه‌ای با سازمان سمت امضا کردیم به این منظور که کتب درسی ما توسط اساتید این دانشگاه و زیر نظر این سازمان نگارش شود و گروه مشترکی متشکل از این دو مجموعه بر این کار نظارت داشته باشد. تا کنون سه جلد کتاب در دست چاپ و هفت جلد دیگر نیز در دست بررسی است تا مراحل چاپ و انتشار را دریافت کنند. در حوزه پژوهش همچنین لازم است بگویم ما در دانشگاه علوم و معارف قرآن تعداد پنج مجله علمی - پژوهشی داخلی داریم و امسال نیز با توجه به دستورالعمل‌های وزارت علوم به دنبال راه‌اندازی یک مجله علمی بین‌المللی با همکاری مشترک دانشگاه امام صادق(ع) هستیم. براساس مصوبه هیئت امنای دانشگاه، ملزم هستیم یک مجله سه زبانه بین‌المللی دایر کنیم و این تفاهم‌نامه با دانشگاه امام صادق(ع) به این منظور منعقد شده است. به زودی و پس از کسب مجوز‌های لازم این مجله بین‌المللی چاپ و منتشر خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن با پرداختن به راه‌اندازی پژوهشکده دانشگاه، بیان کرد: با توجه به سند چشم‌انداز دانشگاه و مصوبه هیئت امنا و بدون افزایش هزینه و نیروی انسانی پژوهشکده دانشگاه تشکیل شد. مقرر شده است فعالیت‌های کلان پژوهشی از طریق این پژوهشکده و نیرو‌های موجود در دانشگاه دنبال شود. در این زمینه تفاهم‌نامه‌ای هم با کتابخانه آستان قدس رضوی امضا کرده‌ایم، چرا که برخی نسخ خطی قرآنی در این کتابخانه موجود است؛ قصد داریم این نسخ را دریافت و احیا کنیم. تاکنون شش نسخه خطی از این کتابخانه دریافت شده و در پژوهشگاه کار‌های احیای این نسخ در دست انجام است.

کتابخانه قرآنی دیجیتال راه‌اندازی می‌شود

 
‌حجت‌الاسلام نقیب با اشاره به موضوع راه‌اندازی کتابخانه قرآنی دیجیتال در دانشگاه علوم و معارف قرآن، گفت: تا کنون دو تا سه هزار مورد از نسخ خطی دیجیتال را از سراسر دنیا جمع‌آوری کرده‌ایم و تلاش داریم در آینده نه چندان دور، بزرگترین کتابخانه دیجیتال نسخ خطی را در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم دایر کنیم. کار‌های مقدماتی این برنامه انجام شده و همکاری‌های خوبی را از سوی کتابخانه آستان قدس در این زمینه شاهد بوده‌ایم. در حال حاضر در مرحله جمع‌آوری داده‌ها و نسخ هستیم و امیدواریم تا سال تحصیلی آینده کار این کتابخانه رسماً آغاز شود.

وی درباره وضعیت مقالات و تولیدات علمی دانشگاه با بیان اینکه در طول سال تحصیلی جاری، رشد خوبی داشته است، افزود: سخت‌گیری‌ها در نگارش و دریافت این آثار بیشتر شده و در عین حال شاهد رشد میزان این تولیدات بوده‌ایم. در بحث دانشجویی و فرهنگی نیز معاونت این دو بخش با یکدیگر ادغام شدند تا اهداف و کار‌های فرهنگی دانشجویی متناسب با سند چشم‌انداز با جدیت بیشتری دنبال شود. همچنین تشکیل دفتر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه از دیگر اقدامات ما در سال تحصیلی جاری بوده و اخیراً هم تفاهم‌نامه‌ای با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی منعقد کردیم تا بتوانیم بر روی روابط بین‌المللی، فرصت‌های مطالعاتی، جذب دانشجویان غیرایرانی و سفر‌های خارجی با تأمل و دقت بیشتری اقدام کنیم.
عضو هیئت امنای دانشگاه علوم و معارف قرآن با ذکر اینکه صرفه‌جویی‌های مالی در همه امور غیرضرور، از دیگر برنامه‌های این دانشگاه در سال تحصیلی جاری بوده است، بیان کرد: برای مثال در بحث تغذیه، بدون تغییر کیفیت و کمیت غذا‌های ارائه شده به دانشجویان، تلاش کردیم در انرژی‌های مصرفی و هزینه‌های جاری دیگر در این موضوع صرفه‌جویی داشته باشیم. این مسئله بر این اساس در دستور کار بود که مبالغ حاصل از صرفه‌جویی در بخش‌های پژوهشی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین ۱۰ درصد دروس دانشگاه که قابلیت ارائه به صورت مجازی را داشته‌اند، ضبط شده و به صورت مجازی ارائه داده می‌شوند. همچنین این مشکل وجود داشت که بعضی دروس از سوی برخی اساتید به صورت ضعیف ارائه می‌شد، که در این دروس و به کمک اساتید مجرب فیلم‌های کلاسی ضبط و برای استفاده دانشجویان به صورت مجازی آماده شد. همچنین در این زمینه و برای کاهش هزینه‌های آموزشی، با دانشگاه قرآن و حدیث هماهنگی‌هایی به عمل آمد؛ لذا تا کنون و در طول سال تحصیلی جاری، حدود سه میلیارد تومان صرفه‌جویی در امورات دانشگاه را شاهد بودیم.

۱۰ درصد دروس پیش از شیوع کرونا مجازی ارائه می‌شد

حجت‌الاسلام نقیب درباره کیفیت و وضعیت آموزش‌های از راه دور دانشجویان این دانشگاه در طول ایام تعطیلی دانشگاه‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا، گفت: این اقدام را در دانشگاه علوم و معارف قرآن از قبل آغاز کردیم و ۱۰ درصد دروس پیش از قضیه شیوع کرونا به صورت مجازی ارائه می‌شد، اما با شیوع این بیماری و با توجه به تعطیلی دانشگاه‌ها، سیستم مذکور جوابگوی نیاز همه دانشجویان واحد‌های کل کشور در دانشگاه علوم و معارف قرآن نبود، لذا با شرکتی در اصفهان قرارداد منعقد کردیم و خوشبختانه در حال حاضر تمامی کلاس‌های ما به صورت مجازی در حال برگزاری است.
انتهای پیام
captcha