کد خبر: 3921430
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۳

ضرورت کاهش فشارهای داخلی بر فعالان اقتصادی از سوی دولت

ضرورت کاهش فشارهای داخلی بر فعالان اقتصادی از سوی دولت رئیس كمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس با انتقاد از عملكرد دولت در وضع قوانینی كه مانع فعالیت‌های اقتصادی می‌شود، اظهار کرد: در وضعیت فعلی کشور که بخش اقتصاد ما بسیار آسیب‌پذیر است دولت باید در راستای گسترش تجارت و صادرات و شکستن تحریم‌ها فشارهای داخلی را کاهش داده و در کنار بخش خصوصی قرار گیرد.

به گزارش ایكنا از فارس، خسرو فروغان، عضو هیئت نمایندگان و رئیس كمیسیون صادرات،‌ واردات و گمرك اتاق بازرگانی فارس امروز، 17 شهریورماه در جلسه این كمیسیون كه به‌صورت آنلاین برگزار شد، با بیان اینکه بخش دولتی به جای کمک به صادرات کشور، مانع‌تراشی می‌کند، گفت: در وضعیت فعلی کشور که بخش اقتصاد ما بسیار آسیب‌پذیر شده است دولت باید در راستای گسترش تجارت و صادرات و شکستن تحریم‌ها فشارهای داخلی را کاهش داده و در کنار بخش خصوصی قرار گیرد زیرا بخش خصوصی رقیب دولت نیست.

وی افزود: در چنین شرایطی که کشور در شرایط بحرانی قرار دارد و چرخه اقتصاد کشور به واسطه صادرات انجام می‌شود، بخش دولتی به جای حمایت از صادرات و صادرکنندگان، به ایجادکننده مانع بر سر راه صادرات تبدیل شده است.

فروغان با بیان اینکه بخش دولتی در تصمیم‌گیری‌های خود توجهی به بخش خصوصی نمی‌کند، گفت: دولت به جای همکاری با بخش خصوصی، فشارهای داخلی را 10 برابر فشارهای خارجی کرده و شرایط را هر روز بر بخش خصوصی و صادرات کشور تنگ‌تر می‌کند، در حالی که باید تسهیل‌کننده باشد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس اظهار كرد: بخش دولتی با صدور بخشنامه‌های متعدد ناهماهنگ و نقض‌کننده قانون هر روز مسیر صادرات را برای صادرکنندگان سخت‌تر کرده است که موضوع پیچیده بازگشت ارز حاصل از صادرات و تعلیق کارت‌های بازرگانی صادرکنندگان تیر خلاص به تعطیلی صادرات در کشور است.

وی اضافه کرد: طرح موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات ناشی از تصمیمی است که با کمترین اطلاعات از روند صادرات گرفته شده است زیرا عدم در برگیری شرایط صادرکنندگان و صادرات موجب آشفتگی در این زمینه شده است.

فروغان ادامه داد: عمده مشکلات ارزی ایجاد شده برای صادرکنندگان از جمله معافیت صادراتی بخش کشاورزی و خدمات فنی مهندسی در بازگشت ارز حاصل از صادرات به دلیل نقض مصوبات بخش دولتی است که بخش خصوصی پیش از این بارها هشدارهایی برای بروز مشکلات در حوزه صادرات را اعلام کرده بود.

رئیس كمیسیون صادرات، واردات و گمرك اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: عمده صادرات فارس در بخش کشاورزی و میوه و تره بار بوده است موجب شده امروز صادرکنندگان ما با مشکلات جدی روبه‌رو باشند که اتاق بازرگانی فارس مشکلات ایجاد شده برای صادرکنندگان استان را احصا و همراه با راهکارهای عملیاتی رفع آن‌ها به مسؤلان ارائه کرده است.

وی با اشاره به برنامه‌های اتاق بازرگانی فارس برای رفع مشکلات صادرکنندگان استان در خصوص برگشت ارز حاصل از صادرات گفت: برای رصد این موضوع کمیته‌ای در اتاق بازرگانی فارس تشکیل شده که در حال جمع‌آوری و احصا اطلاعات صادرکنندگانی که کارت بازرگانی آن‌ها تعلیق شده و یا دچار مشکلات دیگری شده‌اند، است تا به‌صورت دقیق بتوانیم مسایل را پیگیری کنیم.

درادامه این جلسه هادی حنایی، عضو هیئت نمایندگان و نائب رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات هر روز صادرات و صادرکنندگان ما با سرگردان می‌کند و به نوعی صادرات کشور را تعطیل کرده است و چنین برخوردهایی با صادرکنندگان در شأن صادرکننده‌ای که با سختی‌های فراوان داخلی و خارجی بازارهای خود را حفظ کرده و به چرخه اقتصادی کشور کمک می‌کند، نیست.

وی افزود: مهم‌ترین موضوع در بازگشت ارز حاصل از صادرات این است که کشور ما پول ملی خودمان را قبول ندارند و اگر پول ملی مورد تایید مراجع مختلف در کشور بود مشکلات امروز ما بسیار کمتر بود.

حنایی با بیان اینکه اتاق بازرگانی مشکلات ناشی از برگشت ارز حاصل از صادرات را از طریق مراجع ذیصلاح پیگیر کرده است، بیان کرد: صادرات و واردات دو مقوله پیوسته به هم است و اكنون هر دو بخش ما دچار مشکلات عدیده شده است که ما در اتاق بازرگانی فارس مشکلات هر بخش را با راهکارهای عملیاتی آن به مسؤلان ارائه کردیم.

سکینه سیاحی، مدیرعامل صندوق توسعه صادرات غیر نفتی استان فارس هم گفت: صادرات بخش مهمی در کشور است که متأسفانه روز به‌روز بر مشکلات این بخش افزوده می‌شود به‌طوری که در صورت ادامه این روند و تعلیق کارت‌های بازرگانی صادرکنندگان، صادرات ما تعطیل خواهد شد.

وی اظهار كرد: صادرات در کشور ما روند خاصی را  داشته است و صادرکنندگان ما در طول سال‌ها با سختی‌های فراوان از جمله تحریم‌ها بازارهای خود را حفظ کرده‌اند و این در حالی است که مشکلات داخلی ما به مراتب بیشتر از مشکلات خارجی برای صادرات ما است.

سیاحی ادامه داد: مسؤلان و تصمیم‌گیران باید این نکته را در نظر بگیرند که با یک بخشنامه ناهماهنگ با قانون که صادر می‌کنند تمام زحمت صادرکنندگان ما را از بین می‌برند و در مقوله واردات نیز مسایل و معضلات جدی وجود دارد.

انتهای پیام
captcha