کد خبر: 3939903
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۶

اخبار معارفی رسانه‌ها / فراخوان کمیسیون فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآنی

«اعلام فراخوان کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی ترویجی قرآنی» یکی از عناوین مهم صفحات معارفی رسانه‌ها در روز جاری است.

به گزارش ایکنا، صفحات معارفی رسانه‌ها، امروز، سه‌شنبه 18 آذرماه، اخبار متعددی منتشر کرده‌اند که در ادامه می‌آید:

فارس

صفحه فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس تا ساعت 15 امروز، پنج خبر منتشر کرده است. در بخشی از خبری با عنوان «آثار همدلی و کمک مؤمنانه از منظر روایات/ راه غلبه بر بن‌بست‌های اقتصادی» آمده است: در پی فراخوان مقام معظم رهبری در به راه افتادن موج کمک‌های مؤمنانه، حرکت‌های گسترده و مبارکی با محوریت کمک‌های مردمی آغاز شد. ادامه مشکلات ناشی از آسیب‌های معیشتی در کنار بحران کرونا و فشارهای اقتصادی دشمنان، ضرورت تداوم همدلی و کمک‌های مؤمنانه را دوچندان ساخت، چنان که با تأکیدات مجدد رهبر فرزانه انقلاب نیز همراه بود. تداوم در چنین پویش همگانی، برکاتی خاص و فراتر از اصل این حرکت مبارک به دنبال دارد. با بررسی روایات اهل بیت علیهم‌السلام می‌توانیم برکات تداوم در کمک‌های مؤمنانه را بهتر و بیشتر بشناسیم. پایداری و مداومت در مسیر خوبی‌ها یکی از فاکتورهای سعادت‌بخش انسان است و مؤمنان نیکوکار، یکدیگر را به ایستادگی و صبر در راه حق توصیه می‌کنند، چنان که قرآن کریم می‌فرماید: «إِلاَّ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ وَ تَواصَوْا بِالْحَقِّ وَ تَواصَوْا بِالصَّبْرِ؛ مگر کسانى که ایمان آورده و کارهاى شایسته کرده و همدیگر را به حقّ سفارش و به شکیبایى توصیه کرده‌‏اند».

از دیگر سو، برای تثبیت هر کنش اجتماعی، وجود شاخصه‌هایی از جمله ممارست و تداوم در آن ضروری است. بر این اساس، کمک‌های مؤمنانه به عنوان یک حرکت جهادی و مؤمنانه، در صورتی می‌تواند به فرهنگی دائمی در جامعه تبدیل شود که تداوم یافته و به عنوان یک عادت عمومی، جزئی از سبک زندگی مردم قرار گیرد. لذت کمک به قشر بی‌بضاعت و کم‌بهره، از چنان مغناطیس معنوی برخوردار است که می‌تواند به عنوان سکوی پرش جامعه به سوی مکارم اخلاقی و اعتلای اخلاق اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان نمونه، امیرالمؤمنین علیه‌السلام در مورد ارزش معنوی اطعام به دیگران می‌فرمایند: «لَذَّةُ الْکِرَامِ فِی الْإِطْعَامِ وَ لَذَّةُ اللِّئَامِ فِی الطَّعَام‏؛ لذّت بزرگواران در اطعام دیگران است و لذّت فرومایگان در خوردن است.» مجاهدت مستمر در راه حل مشکلات معیشتی اقشار محروم و آسیب‌پذیر و اصرار بر زدودن غم‌ها و نشاندن لبخند بر لب‌های نیازمندان و گرفتاران به معنای تزریق مداوم لذت معنوی کمک به دیگران است؛ چرا که وقتی دیگران، شور و شعف واقعی و درونی مجاهدان این راه را مشاهده و لمس می‌کنند، آنها نیز به خیل رزمندگان همدلی پیوسته و هر روز بر جمع کامیابان معنویت افزوده خواهد شد.

چهار خبر دیگر این صفحه در روز جاری شامل «طاهری: خانه مداحان به صاحب‌نفسی مثل آیت‌الله جاودان نیاز دارد/ خورسندی: شورای شهر جدید، یک ریال به ما کمک نکرد»، «یک سال از فراق مناجات‌خوان سحر گذشت/ راز ماندگاری نوای موسوی‌قهار»، «معرفی راه‌یافتگان به مرحله نهایی جشنواره الحافظون بسیج» و «ترتیل صفحه ۵۶۷ قرآن کریم+فیلم و متن آیات» هستند.

میزان

«نشست علمی «شناسایی ظرفیت‌های فضای مجازی در انجام فعالیت‌های نوین قرآنی» برگزار می‌شود» عنوان تنها خبر صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان در روز جاری است.

تسنیم

صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم، امروز چهار خبر با عناوین «طبق تفسیر قرآن چگونه در کارهای خیر دیگران شریک شویم؟»، «شیوه جالب یک معلم برای جذب مخاطب»، «خورسندی کلید خانه مداحان را تحویل داد/ طاهری: خانه مداحان را با توانایی بیشتر هدایت می‌کنیم» و «چرا والدین تربیت فرزندانشان را به تلویزیون و شبکه‌های مجازی سپردند؟/ در کنار آموزش مجازی به تربیت نوجوانان توجه کنیم» منتشر کرده است.

ایسنا

صفحه دین و اندیشه خبرگزاری ایسنا، هفت خبر منتشر کرده است. در خبری با عنوان «جزئیات جشنواره «وقف چشمه همیشه جاری»/ اقدامات کمک مومومنانه در قالب جشنواره شهید سلیمانی» آمده است: مجتبی عبدالهی، مدیر کل اوقاف استان تهران در تشریح برنامه‌های جشنواره «وقف چشمه همیشه جاری» اظهار کرد: فعالیت فضای مجازی این جشنواره بر عهده اداره کل اوقاف استان تهران است. در این جشنواره موضوعات متعددی از جمله عکاسی، خوشنویسی، شعر و ادب، رسانه، پژوهش وقف، هنرهای تجسمی، کتابخوانی، فضای مجازی و ... مورد توجه قرار گرفته است. افرادی که در موضوع وقف در وب سایت، وبلاگ، کانال‌های گروهی مختلف و بازی‌های رایانه‌ای در موضوع وقف کار کرده‌اند می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند و محدودیتی برای ارسال آثار وجود ندارد.

مدیر کل اوقاف استان تهران با اشاره به موضوعات و عناوین اصلی جشنواره بیان کرد: وقف برای قرآن، ارتباط مردم و جامعه با وقف، وقف تبلیغ و ترویج معارف اهل بیت‌(ع)، وقف و امامزادگان و بقاع متبرکه، وقف و احسان به ایتام و فقرا، وقف و فرهنگ شهروندی، وقف و گردشگری، وقف و علم و فناوری، وقف و سلامت و درمان، وقت و خانواده محوری و سبک زندگی، وقف و کارآفرینی و اشتغال، وقف جمعی و مشارکتی، وقف و کاهش آسیب‌های اجتماعی و هر آنچه مربوط به موضوع وقف است از جمله موضوعات این جشنواره محسوب می‌شود. علاقمندان برای شرکت در این جشنواره می‌توانند به سایت جشنواره وقف مراجعه کنند و آثار خود را تا پایان فروردین ۱۴۰۰ برای جشنواره ارسال کرده و داوری و اعلام نتایج خرداد ۱۴۰۰ اعلام می‌شود. هدف ما از برگزاری این جشنواره، ترویج فرهنگ وقف است. ما اعتقاد داریم که وقف تا ابد می‌ماند و نگاه ما باید در این عرصه یک نگاه فرهنگساز باشد. ما بنا داریم به شرکت‌کنندگان در سه بخش «تارنما و وبلاگ»، «کانال، گروه و صفحه مجازی» و «بازی و نرم‌افزار» جوایز نقدی، تندیس جشنواره و دیپلم افتخار اعطا کنید.

وی در ادامه با اشاره به بخشی از کمک‌های سازمان اوقاف و امور خیریه در رابطه با بحث کمک‌های مومنانه گفت: این سازمان از همان ابتدا در این عرصه فعالیت داشته است و یکی از برنامه‌های ما با عنوان جشنواره شهید قاسم سلیمانی از اول آذر تا ۱۳ دی ماه در چهار مرحله اجرا می‌شود. تهیه و توزیع بسته‌های غذایی، تهیه لباس گرم، کفش و توزیع غذای گرم، توزیع ماسک و مواد ضد‌عفونی کننده از جمله فعالیت‌های ما در این جشنواره است و ما در صدد هستیم که از نیات واقفین در این عرصه بهره ببریم.هر اقدامی برای بازگشایی این اماکن مقدسه منوط به مصوبه ستاد کرونا است. در برخی از امامزادگان رفت و آمد صورت می‌گیرد. اما اجازه حضور افراد به اطراف ضریح داده نمی‌شود و محدودیت‌هایی در این عرصه وجود دارد. هر زمان که ستاد اجازه بدهد ما درب‌ها را باز می‌کنیم.

شش خبر دیگر این صفحه در روز جاری شامل «خبرهایی از دفتر تبلغات اسلامی قم»، «امر به معروف و نهی از منکر دژ دیده‌بانی حراست از زندگی است»، «حساسیت برای شباهت سردیس های دانشمندان بیشتر شد»، «شرح داستان سوگ انگیز کربلا به زبان بنگالی»، «حضور دانشجویان ایرانی مقیم در رقابت‌های قرآنی چین» و «امامزاده ای که از فرط زیبایی، نقاب بر رخ می کشید» هستند.

ایرنا

سه خبر صفحه معارف خبرگزاری ایرنا در روز جاری شامل «‌بدون امر به معروف و نهی از منکر حیات جامعه استمرار پیدا نمی‌کند»، «دهه فجر نشانگر تأثیر قرآن در انقلاب است» و «فراخوان کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی ترویجی قرآنی منتشر شد» هستند. در بخشی از «فراخوان کمیسیون» آمده است: معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: در راستای انجام پروژه های اجرای اقدام‌های ملی مصوّب جلسه ۵۰ مورخ ۲۳ دی‌ماه سال ۹۷ کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآنی، از عموم پژوهشگران و علاقه‌مندان به مطالعات کاربردی توسعه فرهنگ قرآنی دعوت می شود تا در این امر مهم ما را یاری رسانند. این فراخوان شامل سه عنوان طرح پژوهشی است و مهلت شرکت در آن تا ۲۰ دیماه سال جاری است و طرح‌های مذکور شامل «تدوین شناسنامه شاخص های توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی جهت اجرایی‌سازی نگاشت نهادی سند شاخص‌ها»، «مطالعه بررسی اسناد بالادستی و شرح وظایف دستگاه‌ها و پیشنهاد راهکارهای رفع موازی کاری و تقویت هم‌افزایی» و «مطالعه شناسایی محتوای موجود تبلیغی ترویجی قرآنی در فضای مجازی و گردآوری محتوا در سامانه مناسب» است.

کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی ترویجی قرآنی در قالب کارگروه تخصصی هماهنگی فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی به ریاست سید‌عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با حضور مدیران مرتبط این وزارتخانه شامل معاونان امور هنری، مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی، امور فرهنگی، سینمایی، فرهنگ و ارتباطات اسلامی، قرآن و عترت و نمایندگانی از مراکز مدیریت حوزه های علمیه برادران و خواهران، رئیس نهادهای قرآنی وابسته به دفتر رهبر معظم انقلاب، سازمان صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امورخیریه، دفتر تبلیغات اسلامی، ستاد کل نیروهای مسلح و دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در کمیسیون تشکیل می‌شود. همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس کمیسیون و عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت نیز به عنوان دبیر کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآنی کشور در ترکیب این کمیسیون حضور دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان

صفحه قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران جوان، امروز دو خبر با عناوین «نماز، بهترین فرصت برای امتحان شیعیان» و «حضرت موسی مبرقع؛ چهره درخشان اهل‌بیت (ع) در قم» منتشر کرده است.

مهر

صفحه قرآن و عترت خبرگزاری مهر نیز سه خبر با عناوین «رقابت‌های فشرده در بخش قرائت مسابقات سراسری قرآن»، «دوره سیر مطالعاتی منظومه فکری مقام معظم رهبری برگزار می‌شود» و «پاسخ به شبهات قرآنی در برنامه «مصباح»» منتشر کرده است.

انتهای پیام
captcha