کد خبر: 3952533
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۱
کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد:

استراتژی تلفیق قدرت شبه‌نظامی و دولتی؛ کلید موفقیت انقلاب اسلامی

پژوهشگر پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی(ص) گفت: جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های اخیر در غرب آسیا، از لبنان و سوریه تا عراق و یمن، قدرت خود را اِعمال کرده است. یکی از کلید‌های موفقیت ایران اسلامی، اتخاذ یک استراتژی منحصربه‌فرد مبنی بر تلفیق قدرت شبه‌نظامی و قدرت دولتی بوده است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، مرتضی اشرافی، پژوهشگر پژوهشکده مطالعات منطقه‌ای، امروز در نشست علمی «نشست بررسی نقش سردار سپهبد شهید سلیمانی در عبور از بحران‌های بین‌المللی» که در مجتمع آموزش عالی علوم انسانی جامعةالمصطفی(ص) برگزار شد، در سخنانی اظهار کرد: او یکی از صد‌ها ظرفیت بزرگ انسانی است که در سایه مکتب امام و رهبر انقلاب رشد کرد؛ به بلوغ رسید و جهانی را تحت تأثیر خود قرار داد.

وی افزود: سردار سپهبد سلیمانی با شهادتش نشان داد راهی که او و یارانش در سراسر جهان از سال‌ها پیش آغاز کرده‌اند ادامه خواهد داشت چراکه او بی تردید پایه گذار «مکتب مقاومت» است، نه به این معنا که اولین کسی است که در رأس فرماندهی جریان مقاومت قرار گرفت. بلکه به این معنا که توانست مقاومت را به مکتبی قابل «تکثیر و بومی‌سازی» شده تبدیل کند.

پژوهشگر ممتاز عرصه سیاست با اشاره به جایگاه منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران در پیوند با تحولات پرشمار غرب آسیا، اظهار کرد: گسترش نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران، تبدیل شدن ایران اسلامی به عنوان یک قدرت منطقه‌ای و بلکه فرامنطقه ای، همواره به عنوان یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش روی ایالات متحده امریکا در غرب آسیا، موضوع گزارش‌های بی‌شماری در اندیشکده‌های آمریکایی بوده و است.

استاد علوم سیاسی دانشگاه‌های قم افزود: چه پس از توافق هسته‌ای و چه طی کناره‌گیری آمریکا از برجام، در اتفاقات و بحران‌های سوریه و عراق و مبارزه با تروریسم جهانی، در آخرین رویارویی مستقیم ایران و آمریکا هم که شهادت سردار سپهبد سلیمانی و موشک باران دو پایگاه نظامی آمریکا در عراق توسط ایران بوده، جدیت بیشتری پیدا کرده است.

اشرافی ادامه داد: در این اتفاقات، هیچ گاه مسئله استراتژی منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران و بحث پیرامون قدرت منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای کشورمان، از روی میز کارشناسان آمریکایی برداشته نشده است.

کارشناس مسائل سیاسی در این نشست علمی بیان کرد: نقش مؤثر جمهوری اسلامی ایران در شکل‌دهی به تحولات غرب آسیا، از سوریه و عراق گرفته تا لبنان و یمن، بر هیچ‌کس پوشیده نیست و شاید بیش از هر کس دیگری، آمریکایی‌ها متوجه این نقش منطقه‌ای ایران شده‌اند.

پژوهشگر پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی(ص) اظهار کرد: بسیاری از کارشناسان بین‌المللی نیز معتقدند یک مرد پشت تمام موفقیت‌های منطقه‌ای ایران قرار داشت و آن مرد کسی نبود جز سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و نیرو‌های تحت امر ایشان، نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرماندهی سردار سپهبد شهید سلیمانی در بحران‌های منطقه‌ای در غرب آسیا عهده دار ایفای نقش اصلی در مدیریت بحران بوده است.

اشرافی افزود: جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های اخیر در غرب آسیا، از لبنان و سوریه تا عراق و یمن، قدرت خود را اِعمال کرده است. یکی از کلید‌های موفقیت ایران اسلامی، اتخاذ یک استراتژی منحصربه‌فرد مبنی بر تلفیق قدرت شبه‌نظامی و قدرت دولتی بوده است، استراتژی‌ای که تا اندازه‌ای با الهام از مدل حزب‌الله در لبنان تدوین شده است. همه اذعان دارند که معمار برجسته این سیاست، سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی، فرمانده کهنه‌کار نیروی قدس سپاه پاسداران ایران بوده است.

محقق و پژوهشگر عرصه سیاست با جمع‌بندی مطالب خود گفت: بررسی مواضع و عملکرد نیروی قدس سپاه و فرماندهی سردار شهید سلیمانی در بحران‌های موجود، حکایت از آن دارد که این نیرو از نگرشی فرصت ساز نسبت به بحران‌ها برخوردار بوده است؛ زیرا در حالی که وجود این بحران‌ها می‌توانست امنیت ملی ایران را با خطر مواجه کند، مدیریت بحران نیروی قدس موجب شد تهدید‌های موجود به فرصت مبدل شوند. آنچه باعث تبدیل تهدید به فرصت از سوی نیروی قدس شد، اتخاذ راهبرد فوق فعال در مدیریت بحران‌ها بود. به نحوی که نه تنها وجود بحران‌ها به عنوان یک واقعیت پذیرفته شدند، بلکه به صورت فعال با آن‌ها برخورد شد.

انتهای پیام
captcha