کد خبر: 3957037
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۹

آرزوی کودکی که در بزرگسالی محقق شد

معصومه باباپور که در کودکی آرزو می‌کرد قرآن را حفظ کند اکنون در بزرگسالی آرزویش محقق شده و به چهره ملی قرآن کریم تبدیل شده است.

آرزوی کودکی که در بزرگسالی محقق شدعلاقه به قرآن سن و سال نمی‌شناسد، این علاقه می‌تواند از همان کودکی در وجود هر انسانی خود را نمایان کند یا اینکه در بزرگسالی انسان دلش به نور قرآن روشن شود. در هر دو حال آیات نورانی قرآن کریم دل انسان را صیقل می‌دهد.

معصومه باباپور از جمله افرادی است که از کودکی دلش با نور قرآن روشن شده بود و آرزو می‌کرد در ایام کودکی بتواند قرآن را حفظ کند ولی بنا به دلایلی به این خواسته و آرزوی کودکی‌اش نتوانست دست پیدا کند تا اینکه در بهار 26 سالگی خود در فرصتی به سراغ برآورده شدن این آرزو می‌رود.

این حافظ کل قرآن در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: در یک خانواده مذهبی به دنیا آمدم، داشتن خانواده دینی و مذهبی باعث شد علاقه شدیدی به حفظ قرآن پیدا کنم ولی متأسفانه در دسترس نبودن کلاس‌های قرآنی باعث شد تا در کودکی و نوجوانی نتوانم حفظ قرآن را شروع کنم.

وی ادامه داد: در دوران نوجوانی و با مشغول شدن به درس و تحصیل فرصتی برای حفظ قرآن فراهم نشد و سپس در بخش دیگر زندگی و ازدواج و تأهل باز هم فرصت از دست رفت تا اینکه صاحب فرزند پسری شدم، زمانی که پسرم شش ساله بود فرصت مناسبی برایم پیش آمد تا من سراغ آرزوی کودکی‌ام بروم.

باباپور با اشاره به نحوه آغاز فعالیت قرآنی خود، اظهار کرد: وقتی پسرم شش ساله بود، من هم ۲۶ ساله بودم و تا حدودی اوقات فراغت داشتم و در پایگاه بسیج محله فعالیت می‌کردم در میان فعالیت‌های پایگاه به همراه یکی از دوستان تصمیم گرفتیم در کلاس‌های تجوید استاد نصیری ثبت‌ نام کنیم. زمانی که برای ثبت‌ نام رفتیم به یاد دوران کودکی آرزویی که از کودکی داشتم در ذهنم مجسم شد و همان لحظه تصمیم گرفتم با شرکت در کلاس‌های مربوطه حفظ قرآن را شروع کنم و شکر خدا موفق شدم در طی سه سال یعنی در سن ۲۹ سالگی حفظ کل قرآن کریم را به اتمام برسانم. اکنون حافظ کل قرآن کریم، دارای مدرک کاردانی مدیریت خانواده و مدرک معادل لیسانس حافظان قرآن هستم.

وی با اشاره به روش حفظ قرآن خود گفت: حفظ قرآن من بیشتر به روش بصری بود، در این روش می‌توان به‌صورت تصویربرداری با چشم به‌صورت تقسیم‌بندی سطرها و تکرار و سپس وصل قطعات، آیات قرآن را حفظ کرد.

باباپور ادامه داد: در روش بصری این طور نیست که از صوت و استماع بهره نبریم، بلکه مقدار استماع نسبت به چشم‌خوانی و تکرار آیات در این روش کمتر است.

این بانوی حافظ کل قرآن که در حال حاضر به عنوان مربی و داور مسابقات قرآن فعالیت می‌کند دارای چندین رتبه برتر در مسابقات مختلف ملی است که از آن جمله می‌توان کسب رتبه اول مسابقات بسیج استان، کسب رتبه دوم حفظ کل مسابقات دانشجویی در کشور، کسب رتبه دوم مسابقات حفظ کل مرحله استانی اوقاف و... ذکر کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه جایگاه قرآن در تبریز طی سال‌های اخیر پیشرفت زیادی نداشته است، یادآور شد: جایگاه قرآنی تبریز آن چنانکه شایسته است در طی این سال‌ها پیشرفت نکرده است، مسئولان استانی در دعوت و استفاده از ظرفیت و پتانسیل اساتید کشوری همتی ندارند و به تبع آن نفرات شرکت‌کننده در مسابقات هم کاهش پیدا کرده است. از سوی دیگر قرآن‌آموزان در تمام مراحل از جمله روخوانی، روان‌خوانی، تجوید و در سطوح پیشرفته به تقویت آموزشی احتیاج دارند و باید حمایت شوند.

باباپور، یکپارچه نبودن جامعه قرآنی را یکی از مشکلات موجود مطرح کرد و افزود: به نظر من یکپارچه نبودن جامعه قرآنی در استان آذربایجان‌شرقی یکی از عمده‌ترین مشکلات است و می‌طلبد که مسئولان در راستای رفع این نوع مشکلات رایزنی کرده و در جهت حل آنها بکوشند.

این حافظ کل قرآن وجود مؤسسات قرآن متعدد در سطح شهر را مثبت ارزیابی کرد و افزود: تعدد مؤسسات قرآن در شهر خیلی خوب است به شرطی که در کنار هم فعالیت کنند و بدانند هدف همه یکی است.

وی استفاده از ظرفیت فضای مجازی را در جهت فرهنگ‌سازی قرآنی ضروری دانست و افزود: از آن جایی که در شرایط کرونایی جامعه استفاده از آموزش‌های مجازی به حداکثر رسیده است می‌توان در فضای مجازی با ایجاد گروه‌های حفظ و مباحثه قرآن کریم، معرفی الگوها و نخبگان قرآنی، ضبط و پخش برنامه‌هایی با محوریت قرآنی و و دینی، برگزاری مسابقات فرهنگی و قرآنی برای سنین کودکان، نوجوانان و جوانان، معرفی برنامه‌های ابتکاری و خلاقانه... در جهت فرهنگ‌سازی و نشر آموزه‌های قرآنی تلاش کرد.

باباپور با اشاره به نقش خانواده در ایجاد جامعه قرآنی تصریح کرد: خانواده نقش بسیار مؤثری در تربیت فرزندان قرآنی و همچنین جامعه قرآنی دارند، اگر خانواده بستری مذهبی و قرآنی اعم از شرکت در کلاس‌های قرآنی و دوستان خوب و مذهبی و دینی را برای کودک فراهم کند و در کنار آن برای کسب رزق و روزی حلال برای فرزندان تلاش کند، اولین و کاربردی‌ترین راه برای ساختن یک جامعه قرآنی است.

این بانوی حافظ کل قرآن در خاتمه گفت: در شرایط فعلی جامعه، با اخلاق قرآنی و اسلامی بیشتر می‌توانیم در جهت تربیت فرزند قرآنی و دینی موفق شویم و ان‌شاءالله جامعه‌ای قرآنی هم خواهیم داشت‌.

انتهای پیام
captcha