کد خبر: 3980991
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۳

3 شهر داراب فاقد کتابخانه عمومی هستند

3 شهر داراب فاقد کتابخانه عمومی هستند مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با بیان اینکه سه شهر شهرستان داراب استان فاقد کتابخانه عمومی هستند، گفت: در صورتی که ساختمان مناسبی برای این کار در نظر گرفته شود، مشکل کتابخانه در این شهرها نیز قابل حل است.

به گزارش ایکنا از فارس، اولین جلسه مشترک انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان داراب امروز، 8 تیرماه سال جاری به ریاست اصغر فرودی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان داراب و با حضور  روح‌الله منوچهری مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس، محمدمهدی هدایی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی داراب و سایر اعضای حقیقی و حقوقی انجمن در محل کتابخانه عمومی آیت‌الله یحیی انصاری برگزار شد.

روح‌الله منوچهری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس در این نشست به شهرهای فاقد کتابخانه اشاره کرد و گفت: شهرهای فدامی، رستاق و پاسخن در شهرستان داراب از شهرهای فاقد کتابخانه محسوب می‌شوند که در صورتی که ساختمان مناسبی برای این کار در نظر گرفته شود، مشکل کتابخانه در  این شهرها نیز قابل حل است.

وی ضمن اشاره به شاخص‌های کتابخانه‌ای در شهرستان داراب گفت: در داراب 1495 متر فضای کتابخانه‌ای وجود دارد که شامل سه باب کتابخانه شهری و سه باب کتابخانه روستایی است.

این مقام مسئول با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کشور اظهار کرد: این بیماری بر فعالیت کتابخانه نیز تأثیر گذاشت و مخصوصاً در شاخص اعضای کتابخانه باعث کاهش عضویت شد البته در این مدت کارکنان کتابخانه‌ها با تلاش زیاد ارتباط خود را با انجام فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی حفظ کردند که این تلاش‌ها ستودنی است.

منوچهری به ساختمان نیمه تمام کتابخانه شماره دو داراب اشاره کرد و گفت: راه‌اندازی این کتابخانه با زیربنایی نزدیک به 1000 متر می‌تواند تا حدود زیادی شاخص زیربنای کتابخانه‌ای در این شهرستان را ارتقا دهد اما با توجه به گستردگی شهرستان کافی نیست. پروژه این کتابخانه که پیش از این به خاطر پاره‌ای مشکلات با پیمانکار متوقف شده بود که با تعیین پیمانکار جدید و قول مساعد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به عنوان مجری ساخت و اقداماتی که صورت گرفته اعتبار لازم برای اتمام پروژه درنظر گرفته شده که امیدواریم با همکاری فرمانداری و سایر ادارات تا دهه مبارک فجر افتتاح، راه‌اندازی و آماده خدمت‌رسانی به مردم فرهنگ دوست داراب شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با اشاره به کتابخانه شهدای بسیج گفت: اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان آمادگی دارد در صورت رفع نواقص و اخذ تأییدیه لازم، اقدام به تجهیز و راه‌اندازی این کتابخانه کند. این کتابخانه با توجه به قرار گرفتن در منطقه محروم و آسیبب‌پذیر شهر برای حل معضلات و آسیب‌های اجتماعی می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

منوچهری گفت: شهرستان داراب داری گستردگی زیاد و روستاهای بسیاری است که امکان اینکه در هر روستا کتابخانه ساخته شود وجود ندارد و دسترسی روستاها به کتاب و منابع کتابخانه‌ای سخت‌تر از شهرها است. کتابخانه سیار راه حل مناسبی برای این امر است. نیازمند این هستیم که این طرح با کمک خیرین اجرایی شود.

وی ضمن اشاره به ساختمان در حال ساخت کتابخانه روستای دوستدار کتاب لایزنگان نیز گفت: خیر این پروژه به تعهدات خود عمل کرده است همچنین برای ادامه و تکمیل این پروژه اعتبارات دولتی در نظر گرفته شده است. امیدواریم با تخصیص این اعتبارات این کتابخانه نیز تکمیل شود.

 اصغر فرودی، معاون استاندار و فرماندار ویژه داراب نیز در این نشست گفت: بحث کتاب و کتابخوانی بسیار مهم است که به همه ابعاد جامعه تأثیرگذار است. در جامعه‌ای که کتابخوان زیاد است، نابهنجاری‌های اجتماعی کمتر است و هزینه اداره آن نیز کمتر خواهد شد. کتاب فرهنگ را اصلاح می‌کند.

وی با اشاره به پروژه کتابخانه شماره دو داراب، بیان کرد: زیربنای کتابخانه‌های عمومی در شهرستان داراب کمتر از میانگین استانی است که امیدواریم با افتتاح کتابخانه شماره دو و تصمیماتی که در این راستا گرفته می‌شود به حد قابل قبولی برسیم.

فرودی ابراز امیدواری کرد: با انجام طرح‌هایی همچون کتابخانه سیار، مناطق بیشتری تحت پوشش خدمات کتابخانه‌ای قرار گیرد. همچنین خیرین تشویق شوند در این مسیر نیز به خوبی وارد شوند.

تعیین تکلیف سهم نیم درصد کتابخانه‌ها از شهرداری‌های شهرستان داراب در یک ماه آینده و پرداخت آن تا سه ماه آینده، پیگیری برای تأمین اعتبار کتابخانه سیار، افزایش حق عضویت کتابخانه‌های عمومی، برنامه‌ریزی برای تکمیل و راه‌اندازی کتابخانه شماره دو، پیگیری برای راه‌اندازی کتابخانه در شهرهای فاقد کتابخانه از جمله مصوبات این جلسه بود.

انتهای پیام
captcha