کد خبر: 3985322
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۹

آحاد مردم در گروه‌های تخصصی ستاد استانی«صبر» بسیج شوند

رئیس کل دادگستری مازندران از مسئولان و اعضای ستاد استانی «صبر» خواست تا بر اساس دستورالعمل این ستاد، همه آحاد مردم اعم از؛ علما، روحانیون، مسئولین، کارمندان، اصناف، دانشجویان را در گروه‌های تخصصی صلح و سازش بسیج عمومی کنند.

آحاد مردم در  گروه‌های تخصصی ستاد استانی«صبر» بسیج شوندبه گزارش ایکنا از مازندران، حجت‌الاسلام اکبری، رئیس کل دادگستری مازندران عصر دیروز 28 تیرماه در اولین جلسه ستاد استانی صبر که با حضور اعضای این ستاد؛ صاحبنظران و اساتید حوزه و دانشگاه در ساری برگزار شد، رفع خصومت را خط مشی اساسی دستگاه قضایی استان دانست و تأکید کرد: سه محور فعالیت دستگاه قضا پیشگیری از وقوع جرم، ایجاد صلح و سازش و صدور احکام قاطع و بازدارنده و اجرای آن است.

رئیس کل دادگستری مازندران با اشاره به اینکه هرگونه اقدام قضایی در برخورد با جرم و ناهنجاری و فصل خصومت از جهات گوناگون اعم از بکارگیری نیروی انسانی، وقت، استهلاک ملزومات و تجهیزات اداری، هزینه‌های بسیار سنگینی در برخواهد خواهد داشت، اظهار کرد: صلح و سازش از جنبه‌های گوناگون اجتماعی و فرهنگی هم برای فرد و هم برای جامعه آثار و برکات بسیاری خواهد داشت و لازم است بیش از پیش با بهرمندی از ظرفیت گسترده دستگاه عدلیه ارکان صلح، سازش و گذشت را در جامعه بنیان نهاد.

وی با اشاره به اینکه قضات در کلیه پرونده‌های قضایی تلاش خواهند کرد مقدمات و شرایط صلح و سازش را فراهم کنند؛ افزود: ایجاد صلح و سازش در همه مکاتب و مذاهب توصیه شد که دین مبین اسلام به این امر خطیر و با ارزش با نگاه ویژه‌ای نگریسته و در آیات متعدد قرآن کریم و کلام معصومین(ع) به اشاعه فرهنگ سازش و گذشت اشاره شده است.

اکبری شاکله فرهنگی ایران اسلامی به‌ویژه استان مازندران را مبتی بر ایثار، گذشت، بزرگ منشی و صمیمیت مبتی بر مبانی اسلامی دانسته و تصریح کرد: از دیرباز تاکنون اختلافات قومی، اجتماعی و فردی با حضور علما و اشخاص ذی‌نفوذ و ریش سفید حل و فصل می‌شد که لازم است با بهره‌گیری از این ظرفیت باارزش گام‌های موثری در ایجاد صلح و سازش برداشته تا همچنان نقطه پایان اختلافات دمیدن روح رأفت و مهربانی باشد.

وی ضمن توصیه و تأکید به اجرای دقیق و کارشناسی دستورالعمل ستاد ملی صبر از مسئولین و اعضای این ستاد خواست تا با بهرمندی از ظرفیت‌های گوناگون نظیر رسانه استانی؛ فضای مجازی و بسیج مستضعفین نهضت صلح و سازش را در سراسر استان ایجاد کرده و با همان سازوکار تدوین شده در دستورالعمل این ستاد، همه آحاد مردم اعم از علما، روحانیون، مسئولین، کارمندان، اصناف، دانشجویان را در گروه‌های تخصصی صلح و سازش بسیج عمومی کنند.

در ابتدای این جلسه حجت‌الاسلام اسماعیل‌نژاد، معاون قضایی و رئیس شورای حل اختلاف دادگستری استان ضمن قرائت دستورالعمل ستاد استانی صبر اصلاح‌گری را نقطه شروع در ماموریت‌های دستگاه قضایی دانست و افزود: دین مبین اسلام بالاترین و باارزش‌ترین نظام حقوقی را در جامعه ارائه کرده که در آن تأکید فراوانی بر اصلاح‌گری مبتنی بر گزاره‌های قرآنی شده است.

دبیر ستاد استانی صبر، بکارگیری واژه صبر را برگرفته از سه کلمه صلح و سازش، بخشایش و رضایت دانسته و تصریح کرد: ستاد استانی صبر دارای صلاحیت ترکیبی و توسعه یافته در ایجاد صلح و سازش خواهد بود.

اسماعیل‌نژاد با اشاره به ارکان ستاد صبر شامل؛ صلح یاران، هیئت صلح، طلایه‌داران صلح و سفیران صلح؛ اظهار کرد: این گروه‌ها در حوزه‌های تخصصی خود نظیر ادارات و سازمان‌ها و سطوح مختلف جامعه فعالیت و نسبت به ترویج فرهنگ صلح و سازش اقدام خواهند کرد.

لازم به ذکر است: در پایان این جلسه احکام عضویت اعضای ستاد استانی صبر توسط رئیس کل دادگستری و رئیس ستاد استانی صبر اهدا و تعدادی از اعضا و صاحبنظران مدعو حول محور دستورالعمل ستاد و دستور کار جلسه مطالبی را بیان کردند.

انتهای پیام
captcha