کد خبر: 3996402
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۹
از سوی رهبر معظم انقلاب؛

آیین بزرگداشت ارتحال آیت‌الله حکیم در قم برگزار شد

آیین بزرگداشت ارتحال آیت‌الله حکیم در قم برگزار شد آیین بزرگداشت ارتحال آیت‌الله سیدمحمد سعید حکیم از مراجع تقلید نجف اشرف، پنج‌شنبه شب با حضور فضلای حوزه از سوی رهبر معظم انقلاب در مدرسه علمیه فیضیه در قم برگزار شد.

به گزارش ایکنا از قم، آیین بزرگداشت ارتحال آیت‌الله سیدمحمد سعید حکیم، از مراجع تقلید نجف اشرف، پنج‌شنبه شب، 18 شهریورماه با حضور روحانیان و فضلای حوزه از سوی رهبر معظم انقلاب در مدرسه علمیه فیضیه قم برگزار شد.

در این آیین که آیات محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب، علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه، سیدهاشم حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین، محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، سیدمحمدجواد علوی بروجردی از استادان حوزه علمیه و حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدجواد شهرستانی نماینده آیت‌الله سیدعلی سیستانی در ایران و نمایندگان مراجع و بیوت قم حضور داشتند، یاد و نام آن عالم ربانی گرامی داشته شد.

پس از تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید و ذکر مصیبت، آیت‌الله رضا استادی، عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه قم طی سخنانی اظهار کرد: ارتباط حوزه‌های علمیه قم و نجف و همچنین مراجع این ۲ شهر با یکدیگر از نعمت‌های بزرگ خداوند است.

وی با تأکید بر اینکه مردم دین را از عمل علما فرا می‌گیرند، افزود: مردم باید بتوانند با تمام وجود زندگی و شخصیت علمای دین را حس کنند، چرا که مردم دین را از عمل علما فرا می‌گیرند.

استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه عمل علما و فقهای گذشته به‌ گونه‌ای بوده است که مردم با نگاه به زندگی آن‌ها متدین شده‌اند، گفت: زندگی، سبک‌ رفتاری و شخصیتی آیت‌الله مرحوم حکیم برای طلاب امروز درس‌آموز است.

وی با اشاره به‌ تألیف‌های مرحوم حکیم ادامه داد: آن مرحوم در تألیف‌های خود رساله‌ای به‌ نام «المرجعیه مسئولیه» دارد، که حاکی از توجه او به‌ مسئولیت‌ها و وظایف یک مرجع تقلید است. فقیهان تشیع همواره به‌ وظایف خود عمل کرده و کسی که با تاریخ شیعه آشنا باشد، امکان ندارد که بگوید فقهیان در انجام‌ ‌مسئولیت‌های خود کوتاهی کردند.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه فقیهان شیعه در این راه شهید شدند، تصریح کرد: آیت‌الله حکیم نیز چند سال از عمرش را در زندان گذرانده و برخی از تألیف‌های خود را نیز در همین دوران نوشته است. فقیهان شیعه از راحتی و آسایش گذشتند، و در جایی که لازم بود نیز جان خود را تقدیم کردند، چرا که خود را در برابر این مکتب مسئول می‌دانستند.

عضو شورای عالی حوزه همچنین خدمات فراوان این مرجع بزرگ و فقید را مورد توجه قرار داد و گفت: آیت‌الله حکیم استادان خوبی داشت و بسیار جدی درس خواند و یکی از سفارش‌هایش نیز این بود که حوزه‌های علمیه برنامه‌هایی داشته باشند که طلبه‌ها از حیث علم، معلومات،‌ اسلام‌شناسی، قرآن‌شناسی و حدیث‌شناسی ترقی و پیشرفت کنند.

وی بیش از نیم قرن تدریس را از ویژگی‌های علمی و فقهی مرحوم حکیم ذکر کرد و گفت: آن عالم بزرگوار حاشیه‌ای بر شرح کفایه دارد که در پنج جلد چاپ شده‌ است، و شرح رسائل و همچنین شرح مکاسب شیخ انصاری نیز بخشی از تألیفات او به‌شمار می‌آید. مرحوم حکیم یک فقیه و اصولی بود و کتاب اصول هفت جلدی دارد، و همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند، تألیف‌های سودمندی از خود به‌یادگار گذاشته‌ است.

آیت‌الله استادی همچنین بیان کرد: برخی از شاگردان آیت‌الله حکیم، در حال حاضر درس خارج می‌دهند و از اساتید معروف هستند.

یادآور می‌شود که آیت‌الله سیدمحمد سعید حکیم ۱۲ شهریورماه بر اثر ایست قلبی در بیمارستانی در نجف در گذشت و پیکرش پس از تشیع در شهرهای کربلا و نجف در جوار بارگاه حضرت علی(ع) به‌ خاک سپرده شد. آن مرحوم نوه مرجع بزرگ سیدمحسن حکیم و خواهر زاده شهید محمدباقر حکیم است.

انتهای پیام
captcha