کد خبر: 4014991
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۳

نمایندگان مجلس اراده جدی برای اثربخشی پروژه‌ها داشته باشند

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس خواستار توجه نمایندگان به پروژه‌های مهم در سطح استان شد و گفت: عزم و اراده نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در جهت اثربخشی پروژه‌ها و مباحث اولویت‌دار استان در حوزه انرژی موضوع مهمی است.

اتاق بازرگانی فارس، نادر طیبیبه گزارش ایکنا از فارس، نادر طیبی، عضو هیئت رئیسه و رئیس کمیسیون انرژی، محیط زیست، صنایع پالایشی و پتروشیمی اتاق بازرگانی فارس امروز، 30 آبان در جلسه این کمیسیون که به صورت وبینار برگزار شد، بیان کرد: بخش انرژی یکی از مزیت‌های استان فارس است که پتانسل‌های بالقوه زیادی در این بخش در استان وجود دارد اما سال‌هاست که در این زمینه در فارس کار درخوری انجام نشده است.

وی با تأکید بر عدم توجه کافی به صنعت انرژی در استان افزود: در شرایط فعلی ضرورت دارد به مباحث اصلی و اولویت‌دار حوزه انرژی استان از جمله صنایع پاک و انرژی‌های تجدیدپذیر مورد توجه قرار گیرد.

طیبی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت پایین فرآورده‌های پالایشی و کم رنگ بودن این بخش در سطح استان، بخش انرژی استان در مصوبات سفر استانی هیئت دولت به فارس دیده نشده و امید داریم این موضوع توسط نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و مدیریت ارشد استان مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

وی با اشاره به طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس، اضافه کرد: در مصوبات سفر هیئت دولت، اشاره‌ای به طرح مطالعاتی و پژوهشی پروژه انتقال آب به استان نشده است در حالی که این مهم از اولویت‌ها و برنامه‌های جدی و در حال پیگیری نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و استاندار محترم استان است.

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس با اشاره به مصوبات اخیر سفر دولت به استان فارس ادامه داد: انتظار است که به پروژه‌ها و طرح‌های کارشناسی که در سال‌های گذشته به تصویب رسیده و در انتظار تخصیص بودجه و اعتبار جهت اجرا شدن هستند، بیشتر توجه شود.

طیبی در خصوص وضعیت فعلی پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها و میادین گازی مانند جهرم، فیروزآباد، داراب و فسا در سطح استان نیز گفت: موقعیت و جانمایی پتروشیمی‌ها مناسب نیست، به ویژه محدودیت منابع آب و همچنین تأمین سرمایه توسط سرمایه‌گذاران این طرح‌ها مهم‌ترین چالش و مانع در اجرای این پروژه‌هاست.

وی تصریح کرد: پیشنهاد مشخص ما این است که انتقال این صنایع به مکان‌های دیگر از جمله محدوده پایین دست، سد سلمان فارسی، انجام شود و این در حالی است که تا به امروز اقدام اجرایی و عملیاتی در خصوص انتقال و جابه‌جایی این طرح‌ها صورت نگرفته است.

طیبی باب یان اینکه برای انتقال طرح‌های پتروشیمی متاسفانه اراده‌ای وجود ندارد و سیاسی کاری‌ها مانع تصمیم جدی در این خصوص است، گفت: عزم و اراده نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در جهت اثربخشی پروژه‌ها و مباحث اولویت‌دار استان در حوزه انرژی موضوع مهمی است.

وی بیان کرد: بر اساس صراحت ماده ۱۸ قانون چگونگی تشکیل و اداره مناطق ویژه، ماده ۵۴ قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور و ماده ۸۱ قانون الحاق برخی موارد به قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت، شرکت‌های دولتی خدمات‌رسان و دستگاه‌های دولتی، باید در شهرک‌های صنعتی و مناطق ویژه خدمات زیرساختی از جمله آب، برق و گاز را تا درب واحد صنعتی ارائه کنند که متاسفانه این در ارتباط با این مهم نیز اقدامی صورت نگرفته است که ضروری است در جهت توسعه صنعت و اشتغال از این فرصت‌های قانونی استفاده شود، تا امکان تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز صنعتگران به ویژه برق فراهم شود.

در این جلسه عالم‌پور، از فعالان بخش خصوصی در حوزه انرژی استان با ارائه و اشاره به لیست مصوبات اخیر هیئت دولت در حوزه انرژی استان فارس گفت: انتظارات ما از مصوبات بیش از این بود و انتظار داشتیم تا مباحث کلیدی‌تر و پر اهمیت در حوزه انرژی استان، مطرح و در مورد آن تصمیم‌گیری شود.

وی اظهار کرد: هنوز تعیین تکلیف قطعی در خصوص به اجرا درآمدن این مصوبات صورت نگرفته است، یکسری موضوعات با اولویت پایین نسبت به شرایط فعلی صنعت انرژی در سطح استان فارس روبه‌رو هستیم.

عالم‌پور ادامه داد: انتظار ما این است که مکاتبه از طریق اتاق بازرگانی به وزارتخانه‌های مربوطه و نمایندگان استان در جهت اولویت‌بندی و توجه به پروژه‌های برنامه‌ریزی شده از قبل که در مرحله اجرا قرار داشته و نیازمند اراده دولت و بخش خصوصی جهت به اجرا درآمدن است.

در این جلسه کتیبه، دیگر فعالان بخش خصوصی در حوزه انرژی استان هم گفت: به مشکلات پروژه‌های پتروشیمی در سطح استان توجهی نشده و راهکاری هم در این خصوص در نظر گرفته نشده است و بین مصوبات ارائه شده و گزارش‌ها مغایرت وجود دارد.

وی افزود: از جمله پروژه‌هایی که در اولویت و در انتظار اختصاص بودجه و تامین اعتبار قرار دارد، خط انتقال پروپیلن و اتیلن به استان فارس است که علی‌رغم تایید طرح در گذشته، در مصوبات دولت جدید هیچ‌گونه اشاره‌ای به آن نشده است.

کتیبه بیان کرد: همچنین رفع مشکلات زیرساختی مخازن و میادین گازی و تامین مالی پروژه‌های در انتظار اجرا نیز در نظر گرفته نشده و هیچ‌گونه توجهی صورت نگرفته است.

معدلی، از دیگر فعالان بخش خصوصی استان فارس نیز با اشاره به اهمیت استفاده از نظرات و تجربیات بخش خصوصی در تصمیمات کلان گفت: بخش خصوصی مرتبط با پروژه‌های حوزه انرژی  از سفر هیئت دولت مطلع نبوده‌اند و متاسفانه هیچ اراده و انسجامی در استان فارس در جهت یک رویکرد واحد وجود ندارد در صورتی که در استان‌های دیگر چنین موضوعی مشاهده نمی‌شود.

انتهای پیام
captcha