کد خبر: 4022798
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۳
حجت‌الاسلام نقیب:

ارسال 45 مقاله قرآنی به کمیسیون قرآن‌پژوهی

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد نقیب، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، گفت: 45 مقاله به کمیسیون قرآن‌پژوهی کنگره علوم انسانی اسلامی واصل شد که به لحاظ کمی و کیفی از سطح خوبی برخوردار است

سیدمحمد نقیببه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد نقیب، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، اول دی ماه در مراسم افتتاح نشست‌های کمیسیون قرآن‌پژوهی کنگره علوم انسانی اسلامی با اشاره به تشکیل این کمیسیون و انتخاب دانشگاه علوم قرآنی برای این موضوع، گفت: مقام معظم رهبری همواره بر استخراج علوم انسانی قرآن‌بنیان و مبتنی بر آموزه‌های اسلامی تاکید فراوانی کرده‌اند، و ما هم در این راستا چند جلسه‌ای برگزار کرده‌ایم.

وی افزود: برای بررسی علمی این موضوع و تولید نظریه، پیشنهادی به کنگره علوم انسانی اسلامی ارائه و مقرر شد تا کمیسیون قرآن و علوم انسانی در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تشکیل شد و بحث نظام‌سازی قرآنی در دستور کار قرار گرفت.

رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم افزود: در این بحث موضوعاتی مانند اینکه قرآن برای مدیریت و سیاست و اقتصاد و ... نظام دارد یا خیر بحث خواهد شد. برخی حتی در درون حوزه مطرح کردند که قرآن اساسا نظامی در موضوعات اقتصادی و ... ندارد و برخی هم در برابر آنها پاسخ داده‌اند. ما در رساله‌های ارشد و دکتری موضوعاتی مانند مدیریت و روان‌شناسی قرآنی و ... را در دستور کار قرار داده‌ایم و بنا داریم به تولید نظریات علمی در این رشته‌ها برسیم.

نقیب بیان کرد: الان ما عمدتا در تحقیقات خود، علوم انسانی را که دیگران نوشته‌اند مبنا قرار می‌دهیم و از آیات قرآن هم مؤیدی برای آن می‌آوریم در حالی که باید این موضوع برعکس شود، یعنی ما ابتدا سراغ قرآن برویم، کاری که در روش تفسیر قرآن به قرآن وجود دارد. در این روش که علامه طباطبایی به خوبی آن را انجام داده است، مبنا «ان القرآن یفسر بعضه بعض» است، به همین دلیل ایشان بعد از بحث قرآنی و ذکر مؤیدات آن، در انتها روایات را هم به عنوان مؤید آورده‌اند، بنابراین ابتدا باید سراغ خود قرآن برویم و نظامات آن را استخراج کرده سپس سراغ نظریات اندیشمندان غربی برویم.

رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بیان کرد: 45 مقاله به کمیسیونی که تشکیل شده واصل شد که به لحاظ کمی و کیفی از سطح خوبی برخوردار است. این کمیسیون بعد از خاتمه نشست‌های علمی کنگره هم پابرجا خواهد بود و برنامه‌های آن به صورت دوسالانه برگزار خواهد شد.

وی تاکید کرد: کمیسیون در اسرع وقت موضوعات دو سالانه بعد را اعلام خواهد کرد تا علاقه‌مندان تحقیقات و مقالات خود را ارسال کنند و مورد بحث و نقد علمی قرار گیرد.

یادآور می‌شود امروز چهار نشست قرآنی در کمیسیون قرآن‌پژوهی کنگره علوم انسانی اسلامی برگزار شد. 

انتهای پیام
captcha