کد خبر: 4108953
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۹

اگر سلامت آسیب ببیند، جلوی رشد دیگر حوزه‌ها گرفته خواهد شد

معاون توسعه استانداری خراسان رضوی گفت: معتقدیم که تمامی حوزه‌ها مهم است، اما هیچ چیز مهم‌تر از حوزه سلامت نیست و اگر سلامت آسیب ببیند، جلوی رشد دیگر حوزه‌ها گرفته خواهد شد.

حسین دهقان، معاون توسعه استانداری خراسان رضویبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی حسین دهقان، معاون توسعه استانداری خراسان رضوی،در مراسم تجلیل از پژوهشگران علوم پزشکی مشهد که در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد بیان کرد: در حوزه سلامت باید به دنبال اجرای جدیدترین شیوهها باشیم و توجه ویژهای روی موضوعات پیشگرانه و پژوهش‌محورداشته باشیم لذا نباید نگاهمان معطوف به حوزه درمان باشد.

وی گفت: باید پیوست سلامت را در عرصه‌های فرهنگی، عمرانی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ببینیم. برای تمامی این حوزه‌ها پیوست تعریف کردهایم، اما برای خود آنها پیوست سلامت را ندیدهایم، ما معتقدیم که تمامی حوزه‌ها مهم است، اما هیچ چیز مهم‌تر از حوزه سلامت نیست و اگر سلامت آسیب ببیند، جلوی رشد دیگر حوزه‌ها گرفته خواهد شد.

دهقان یکی از اختلالات موجود را نگاه‌های بخشی و جزیرهای برشمرد و گفت: در منابع فیزیکی، عمرانی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، فناورانه و غیره نیازمند برنامه‌ریزی و بودجه ویژه هستیم و باید نگاهی ویژه به این موضوع در برنامه هفتم توسعه صورت پذیرد.

وی بیان کرد: دشمنی دشمنان هیچگاه پایان پیدا نمی‌کند، ما تحت شدیدترین تحریم‌های ظالمانه قرار داریم، اما این تهدیدات به عنوان فرصتی برای پیشرفت استفاده کردیم و این تحریم‌ها مانع پیشرفتها و افتخارات ما نشد.

در ادامه مجید غیور مبرهن، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: تسریع در فرآیندهای تصویب طرح‌های پژوهشی از جمله اقدامات شاخص صورت گرفته است.

وی بیان کرد: ما به دنبال توسعه پژوهش‌های بالینی در بیمارستان قائم(عج)، توسعه فعالیت‌های پژوهشکده و افتتاح پژوهشگاه در موعد مقرر هستیم و بر این اساس پیگیر تخصیص اعتبارات ۵۰ میلیارد تومانی پژوهشی  شدیم. همچنین در حوزه پژوهش‌های بالینی برنامه‌های ویژه‌ای را در بیمارستان‌های اکبر و امید خواهیم داشت.

غیور مبرهن اظهار کرد: میخواهیم که در موضوعات کودکان و سرطان برنامه‌هایی کاربردی تر و اثربخش‌تر داشته باشیم و اقدام شاخص دیگرمان هم به‌کارگیری پژوهشگران و کمک پژوهشگران توانمند در دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: به دنبال جذب ۷ هیئت علمی پژوهشی، ۳ دستیار پژوهشی، ۲۰ دانشجوی پسادکترا و ۲ سرباز نخبه هستیم که مجموع آنها ۳۲ نفر می‌شود.

وی گفت: شتاب ویژه‌ای در موتور محرک پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ایجاد کردیم و در محور مطالعاتی مرتبط با موضوع جمعیت هم از مرکز پایش سلامت حمایت کردیم تا برنامه‌های این حوزه را به نحو احسن اجرا نماید.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: پژوهش لازمه موفقیتهای بهداشت و درمان است، ما می‌بینیم که بیشترین بودجه‌ها در بهداشت و درمان است، در حالی که پژوهش به عنوان یک موتور محرک کمترین رقم بودجه را دارد و تا پژوهشی صورت نگیرد و نتیجه موفقی حاصل نشود به فضای اجرا و بالین نمی‌آید.در بحث طرحهای فناورمحور هم محدودیتی در بحث حمایت نداریم و صندوق ثامن حمایت لازم را دارد.

وی افزود: کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد جایگاه قابل توجهی در سطح کشور دارد، اعضای این کمیته در موضوعات مختلف از جمله کووید ۱۹ بسیار نقش‌آفرین بودند و در کنار باید از تلاش‌های حوزه طرح‌های فناورانه سلامت هم تشکر کنیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: ما در حوزه بین‌الملل تفاهم‌نامه‌هایی با کشورهایی چون عراق، ترکمنستان، افغانستان، آلمان، اسپانیا، ایتالیا ، سازمان بهداشت جهانی و یونسکو و... داشتیم و در سال گذشته افتتاح مرکز یونسکو با موضوع تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت گرفت.

وی ضمن بزرگداشت مرحوم دکتر رضایی و تجلیل از خانواده ایشان افزود: کسب رتبه اول آزمایشگاه جامع تحقیقات کشور را توسط مرحوم دکتر مجید رضایی داشتیم که متاسفانه این نخبه علمی و پزشکی را از دست دادیم، ما قدردان این دانشمند هستیم.

مهدی رفیعی، دبیر کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این مراسم، گفت: کمیته تحقیقات و فناوری این دانشگاه برنامه‌های متعددی در مسیر دستیابی به دانشگاه نسل ۴ برنامه‌های ویژه پژوهش محور، ایمولونوژیک، بیماریابی و درمان بیماران فعال است.

وی بیان کرد: فعالیت‌های کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی با همکاری بسیج‌های دانشجویی و جامعه پزشکی ارائه شد.هماکنون پروژهای با موضوع در مسیر طبابت در حال اجرا است و تاکنون بالغ بر ۴۰۰ پادکست طراحی شده و در فضای مجازی جهت بهرهوری حداکثری مردم منتشر شده است.

وی افزود: کمیته تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از ۵ کمیته‌ای بود که توانست نشان ۵ ستاره را کسب کند و این افتخار حاصل تلاش دسته‌جمعی تمامی اعضای این کمیته بوده و به تنهایی حاصل نشده است.

رفیعی اجرای طرح سخنور سلامت در روز دانشجو بود را از دیگر اقدامات عنوان کرد و گفت: این برنامه‌ای بود که مورد استقبال مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واقع شد، طرحی که می‌تواند به الگویی موفق برای کل کشور تبدیل شود.

وی با بیان اینکه شعار ما میتوانیم را اثبات کردیم افزود: ما توانمندی‌های زیادی داریم و از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌خواهیم که نگاهی ویژه به نظرات، پیشنهادات و انتقادات اعضای این کمیته در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌های کلان حوزه سلامت داشته باشد.

انتهای پیام
captcha