کد خبر: 4152156
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۹

مسابقه پیامکی پویش ملی «آلاءالرحمن» شماره (9) + نتایج

مسابقه پیامکی پویش ملی «آلاءالرحمن» شماره (9) دوازدهم تیرماه، منتشر شد. علاقه‌مندان تا ساعت ۱۱ سیزدهم تیر فرصت ارسال پاسخ صحیح را به سرشماره ۱۰۰۰۰۰۱۱۴ دارند.

مسابقه پیامکی پویش ملی «آلاءالرحمن» شماره (9)پویش ملی «آلاءُالرَّحمن» در آستانه دو جشن بزرگ مسلمانان «عید سعید قربان و عید سعید غدیر خم» در دو بخش مسابقه پیامکی روزانه و آزمون شفاهی حفظ سوره الرحمن از چهارم تیرماه آغاز شده است و تا ۲۷ تیرماه هر روز در سایت و شبکه‌‎های اجتماعی ایکنا منتشر می‌شود.


مشاهده جزئیات بیشتر از شیوه اجرای بخش مسابقه پیامکی پویش آلاءالرحمن و بخش حفظ


عموم علاقه‌مندان در تمامی گروه‌های سنی می‌توانند با مشاهده فیلم آموزشی (حدود ۷ دقیقه) با تدریس دو نفر از اساتید قرآنی، که هر روز در ایکنا منتشر می‌شود، در کنار فراگیری مفاهیم، نکات تدبری و حفظ سوره الرحمن، در مسابقه روزانه پیامکی نیز شرکت و جوایز نقدی را شامل سه کارت هدیه پنج میلیون ریالی به قید قرعه (سه نفر از شرکت‌کنندگانی که پاسخ صحیح دو پرسش سه‌گزینه‌ای را داده‌اند) دریافت کنند.

فیلم و پرسش‌های مسابقه پیامکی پویش ملی آلاءالرحمن (9)



الف – در کتاب الدُرالمنثور، کلمات لؤلؤ و مرجان در آیه 22 سوره الرحمن به چه کسانی تشبیه شده ‌است؟

1 – پیامبر اکرم(ص) و حضرت علی(ع)

2- امام علی(ع) و فاطمه زهرا(س)

3 - دو فرزند پسر امام علی(ع) و فاطمه زهرا(س)

ب – اگر آیه یا قطعه جدیدی از آیات را که به تازگی حفظ کرده‌ایم، بدون اختلال بخوانیم در مرحله ... قرار داریم.

1 – حفظ کوتاه‌مدت

2- حفظ بلندمدت

3- تثبیت

پاسخ صحیح به ترتیب و صرفاً به صورت یک عدد دو رقمی (به طور مثال ۱۲) تا ساعت ۱۱ روز بعد به شماره سامانه پیام کوتاه ۱۰۰۰۰۰۱۱۴ ارسال شود. نیاز به ارسال هیچ مشخصات فردی نیست.
نتایج هر مسابقه ساعت ۱۴ روز بعد در سایت www.iqna.ir و شبکه‌های اجتماعی ایکنا به نشانی iqnanews@ اعلام می‌شود.


متن مباحث مطرح‌شده در فیلم فوق در ذیل قابل مشاهده است.

مفردات و مفاهیم سوره الرحمن

با تدریس سمیه حاجعلی، قاری و حافظ کل قرآن (قسمت نهم)

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

امروز با طرح درس آیات 22 و 23 از سوره مبارکه رحمن در خدمت شما هستیم.

خداوند در این آیات می‌فرماید:

يَخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَالْمَرْجَانُ ﴿۲۲﴾

فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ ﴿۲۳﴾

در جلسه قبل به دو دریایی اشاره شد که در کنار هم قرار دارند، اما به یکدیگر غلبه و تجاوز نمی‌کنند. در روایات تفصیلی از ابن عباس در کتاب الدرالمنثور در تفسیر آیه «‌مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ يَلْتَقِيَانِ» آمده است که منظور از این دو دریا حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) هستند و منظور از برزخ و حائل میان آن دو رسول اکرم(ص) است.

در تفسیر آیه «يَخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَالْمَرْجَانُ»، منظور از اللُّؤْلُؤُ وَالْمَرْجَانُ امام حسن(ع) و امام حسین(ع) هستند. آیه 23 هم همان آیه‌ای است که زیاد در این سوره شنیدیم «‌فَبِأَی آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ»، ای گروه جن و انس پس کدام یک از نعمت‌های خداوند را تکذیب می‌کنید؟

ان‌شاءالله که همه ما از رهروان راستین اهل بیت(ع) باشیم، همه شما عزیزان را به خدای بزرگ می‌سپارم.»

آموزش حفظ سوره الرحمن

با تدریس محمدمهدی بحرالعلوم(قسمت نهم)

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ

عرض سلام و ادب و احترام خدمت شما همراهان عزیز برنامه «آلاءالرحمن». امیدوارم تاکنون موفق شده باشید تجربه موفقی در حفظ آیات سوره رحمن داشته باشید.

مقدمات و مراحل حفظ اولیه را خدمتتان عرض کردم، صحیح خواندن، تقطیع، خوب نگاه کردن، توجه به معانی و تکرار، همه این مراحل اگر خوب طی شوند، حافظ قرآن و کسی که به دنبال حفظ قرآن است به درصدی از حفظ دست پیدا خواهد کرد. اما مرحله بعد حفظ‌خوانی است، یعنی تکرارها انجام شده، نگاه‌های خوب و تکرار معانی و همه این مراحل خوب طی شده و فرد به نقطه‌ای رسیده است که هر زمانی چشم از آیات قرآن برمی‌دارد، می‌تواند آیات را از حفظ بخواند.

در این مرحله باید به یک نکته مهم توجه داشته باشیم، اولین باری که شما می‌خواهید آیه‌ای از قرآن را بخوانید ممکن است چند اختلال و اشکال به وجود آید، به طور مثال مکث‌های طولانی، فراموشی کامل، اشتباه خواندن، تکرار و عدم توان برای جلورفتن یا شک‌ در درست یا غلط خواندن. بعضی اوقات حافظ درست می‌خواند، اما نمی‌داند درست است یا نه. هر کدام از این اختلالات اگر در اولین باری که شما آیات را از حفظ می‌خوانید در محفوظات شما وجود داشته باشد لازم است برگردید، آیات را نگاه و تکرار کنید و به حدی برسید که حداقل یک بار بدون هیچ کدام از اختلالاتی که از آن‌ها نام بردم، بتوانید آیات را از حفظ، با قوت و با قاطعیت بخوانید. چرا بر این تأکید دارم، به خاطر همان مسئله که در برنامه‌های گذشته هم خدمتتان عرض کردم که حفظ اولیه گام بسیار مهمی در حفظ است. ما نباید در این موضوع اهمال داشته باشیم و سهل‌انگاری کنیم.

اگر ما حداقل یک بار بتوانیم آیات پیش رو و قطعه جدید را از حفظ و بدون اختلال بخوانیم، حالا ما در مرحله حفظ کوتاه‌مدت قرار داریم و باید کاری کنیم که محفوظاتمان به حافظه بلندمدت وارد شود.»


نتایج برندگان مسابقه شماره 8 پویش آلاءالرحمن | تاریخ ۱۴۰۲/۴/11 (کارت هدیه پنج میلیون ریالی)

بهزاد عقیلی، 52 ساله از استان تهران

مرضیه خدابنده، 35ساله از استان چهارمحال و بختیاری

سیدمحمد هاشمی، 32 ساله از استان تهران


نتایج برندگان مسابقه شماره 8 پویش آلاءالرحمن | تاریخ ۱۴۰۲/۴/11 (ویژه جهادگران جهاددانشگاهی و اعضای خانواده ایشان)

فرهاد امامی، 42ساله از چهارمحال و بختیاری


مسابقه پیامکی پویش ملی «آلاءالرحمن» شماره (9)

انتهای پیام
سهیلا بهرامی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۲/۰۴/۱۲ - ۱۵:۳۳
0
0
سلام
خدا قوت . ایده جالب و بسیار ارزشمندی است . انشاالله که تداوم داشته باشد .
در مورد معانی آیات به توضیحاتی فراتر از معنی کلمه ها می پردازید و تفسیر آیات را بیان می کنید . این باعث توجه و دلنشینی بحث می شود ‌‌
زینب م
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۲/۰۴/۱۳ - ۰۷:۴۶
0
0
سلام ببخشید میشه بفرمایید ترتیب پاسخ راازچپ
به راست یا از راست به چپ بدهیم باتشکر
captcha