کد خبر: 4214127
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۹
مدیرکل میراث فرهنگی لرستان:

پیشینه و غنای فرهنگی لرستان به دنیا معرفی شود

عطا حسن‌پور تقویت وحدت بین اقوام را از اهداف برگزاری جشنواره ملی اقوام ایران زمین دانست و گفت: لرستان از لحاظ مفاخر و مشاهیر علمی، دینی و فرهنگی و غنای فرهنگی و قومیتی از پیشینه خوبی برخوردار است و باید این ویژگی‌ها به دنیا معرفی شوند.

عطا حسن‌پور، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستانعطا حسن‌پور، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در گفت‌وگو با ایکنا با اشاره به برگزاری آیین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی «اقوام ایران زمین» که قرار است 31 اردیبهشت‌ ماه به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی لرستان و به میزبانی دانشگاه لرستان برگزار شود، گفت: یکی از جشنواره‌هایی که در تقویم رویدادهای وزارت‌خانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخش معاونت گردشگری جای دارد برگزاری رویدادها، جشنواره‌ها و همایش‌های اقوام است.

وی با بیان اینکه استان لرستان یکی از استان‌هایی است که هر سال باید جشنواره اقوام را برگزار کند و این جشنواره به نام لرستان ثبت شده است، افزود: مهمترین هدف از برگزاری جشنواره اقوام ایران زمین این است که وحدت بین اقوام ایران زمین را تقویت می‌کند.

حسن‌پور به تلاش دشمنان برای تفرقه‌افکنی بین اقوام ایرانی و تجزیه‌طلبی در ایران و اینکه برگزاری جشنواره‌هایی مثل جشنواره ملی اقوام ایران زمین می‌‎تواند نقش مهمی در تقویت وحدت بین اقوام داشته باشد، اضافه کرد: کشور ایران رنگین‌کمان اقوام است و این رنگین‌کمان اقوام بیانگر قدمت فرهنگی و هویتی کشور ایران است.

وی آشنایی مردم با فرهنگ‌ها، خرده‌فرهنگ‌ها، سنت‌ها، آیین‌ها و رسومات سایر اقوام را از نتایج مثبت برگزاری جشنواره اقوام ایران زمین دانست و ادامه داد: در میراث فرهنگی بخشی به نام «ثبت آثار ناملموس» یا «ثبت آثار معنوی» وجود دارد که به معرفی، پاسداشت و انتقال به نسل‌های آینده و همچنین شناخت بهتر فرهنگ و تمدن و ریشه هویتی کمک می‌کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با اشاره به اینکه کشور ایران بیش از 148 هزار سال قدمت سکونت‌گاهی بشر را دارد، اظهار کرد: برخی از کشورها هستند که به‌دلیل نداشتن سابقه تمدنی به‌دنبال هویت‌سازی و هویت‌های جعلی هستند این در حالی است که کشور ایران تمدنی با قدمت 5 هزار سال دارد.

وی با اشاره به اینکه استان لرستان از لحاظ مفاخر، علما، مشاهیر، غنای فرهنگی و قومیتی از پیشینه و سابقه خوبی برخوردار است و باید این ویژگی‌ها به مردم دنیا معرفی شوند، گفت: استان لرستان برای ثبت جهانی موفق به دریافت دو سهمیه ایران از یونسکو و سازمان جهانی جهانگردی شده است که لازم است پیوست‌های فرهنگی ضمیمه این پرونده‌های ثبت جهانی باشد و یکی از پیوست‌هایی که می‎تواند در این زمینه راهگشا باشد برگزاری جشنواره‌هایی نظیر اقوام ایران زمین است. 

یادآور می‌شود، چهارمین جشنواره ملی «اقوام ایران زمین» به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و با مشارکت دستگاه‌هایی از جمله میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رویتاب، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، دانشگاه لرستان، بنیاد ایران‌شناسی شعبه لرستان، دانشگاه‌های لرستان، علوم پزشکی و فنی و حرفه‌ای لرستان، مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان، شهرداری و شورای اسلامی شهر خرم‎آباد در سه بخش علمی، فرهنگی و هنری 31 اردیبهشت‌ماه در لرستان برگزار می‌‎شود.

بخش هنری این جشنواره ویژه دانشجویان و شامل رشته‌های عکاسی و طراحی لباس است، بخش فرهنگی این جشنواره نیز شامل برپایی نمایشگاه آثار منتخب، برپایی نمایشگاه‌ صنایع دستی اقوام، رونمایی کتاب، اکران فیلم، اجرای گروه‌های آیینی ـ سنتی و بخش علمی نیز با رویکرد زاگرس‌شناسی برگزار می‏‌شود.

برگزاری کارگاه‌های علمی، برگزاری سمینارها، نشست‌ها و بازدیدهای علمی از دیگر برنامه‌های جنبی این جشنواره است.

انتهای پیام
captcha