کد خبر: 4222882
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۱
فیروزیان بیان کرد:

توحید سیاسی و عدم پذیرش ولایت دشمن؛ ویژگی سبک حکمرانی شهید جمهور

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سبک حکمرانی شهید آیت‌الله رئیسی مبتنی بر توحید سیاسی و عدم پذیرش ولایت‌ دشمن بود، گفت: ولایت پذیری دشمن، سازش با دشمن و شرک سیاسی منجر به «لَيَحْبَطَنَّ عَمَلُكَ» است.

نشست حکمرانی قرآنی

به گزارش خبرنگار ایکنا، شبیر فیروزیان، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز، یکشنبه 3 تیر، در نهمین جلسه از سلسله نشست‌های حکمرانی قرآنی با موضوع «ابعاد و مؤلفه‌های حکمرانی قرآنی شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی» که در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: نشست‌های حکمرانی قرآنی یکی از مؤلفه‌های امر تغییر ریل در کشور محسوب می‌شود و بین اهالی قرآن جای خود را باز کرده است و زمانی که فترتی در برگزاری نشست حکمرانی رخ می‌دهد، اهالی قرآن، پیگیر عدم برگزاری این جلسه هستند و این نشان‌دهنده گفتمان شدن این موضوع در بین متولیان قرآن در کشور است. 

وی ادامه داد: شهادت رئیس‌جمهور، ضایعه جبران‌ناپذیر برای کشور است‌. خون این شهید هدر نخواهد رفت و در انتخابات پیش رو خون این شهید برکت می‌کند و برای مقدرات کشور با برکت خواهد بود‌. 

فیروزیان افزود: یکی از ویژگی‌های بارز  شهید رئیسی، تلاش، خستگی‌ناپذیری و کار مجاهدانه بود. در قرآن دو طیف بیماردلان و منافقان هستند که از تلاش کراهت دارند؛ گروهی که کسالت برای کار فرهنگی در راستای مبانی دینی، دارند اما در نقطه مقابل آنها، «يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللهِ» و افرادی هستند که دائما و مجاهدانه جهاد می‌کنند. 

معاون قرآن و عترت ارشاد تصریح کرد: مردم در انتخابات پیش رو باید انتخاب کنند که مدیر نشسته پشت میز یا ایستاده در میدان می‌خواهند و این موضوع در دولت شهید رئیسی کاملا مشهود است. 

وی با بیان اینکه در تحلیل شخصیت افراد باید نگاه نسبی‌انگارانه داشته باشیم، بیان کرد: ولایت پذیری دشمن، سازش با دشمن و شرک سیاسی منجر به «لَيَحْبَطَنَّ عَمَلُكَ» است. شهید آیت‌الله رئیسی دارای ویژگی توحید سیاسی و عدم ولایت‌پذیری دشمن در سبک حکمرانی بود.   

معاون قرآن و عترت اظهار کرد: در حکمرانی، کارگزاران باید اعتقاد به مبانی دینی داشته باشند. اینکه فرد در علم حکمرانی به مبانی دینی معتقد باشد و برای اصلاح امر جامعه به کتاب متمسک شود و به نسخه دشمن توجه نکند که ما را به پیشرفت می‌رساند.

فیروزیان با اشاره به آیه «كَرِهُوا ما نَزَّلَ اللَّهُ سَنُطِيعُكُمْ فِي بَعْضِ الْأَمْرِ»، ادامه داد: منافقان به دشمنان می‌گویند در برخی از موارد از گفتمان، راه و روش شما پیروی می‌کنیم، نسخه‌ای که رشددهنده جامعه نیست. نسخه دشمن نباید در جامعه ساری و جاری باشد و باید از بن دندان به نسخه دین معتقد بود.   

وی افزود: شهید جمهور جز افرادی بود که در امر حکمرانی به مبانی دینی توجه کرد. مسئله دیگر «ما می‌توانیم» است، ایشان امید زیاد به خدا و ظرفیت‌های مردمی داشت. استفاده از ظرفیت مردمی در شهید رئیسی، کاملا معلوم و مشهود بود؛ «فأَعينُوني‏ بِقُوَّةٍ».

معاون قرآن و عترت ارشاد تصریح کرد: شهید رئیسی جزو افرادی بود اعتقاد و اعتنا به ظرفیت مردمی داشت و ندای «فَارْجِعوُا» و شعار «ما نمی‌توانیم» و ناامیدی و بازگشت به عقب سر نمی‌داد. 

فیروزیان بیان کرد: کسی که قدرت‌طلب باشد و به انگیزه قدرت بخواهد به مردم خدمت کند، خطرناک است چراکه او دنبال سلطنت و قدرت زوال‌پذیر است. در ارزیابی افراد و رئیس‌جمهور منتخب مردم به این نکات توجه کنند. خداوند هم در ارزیابی برای اعطای درجه شهادت، فضایل و ویژگی‌های مثبت را می‌بیند.   

وی ادامه داد: حکمران و کارگزار باید توان ایجاد الفت اجتماعی داشته باشد. شخصیت فردی شهید رئیسی اینگونه بود که «سيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا» و محبت ایشان را دل‌های مردم قرار داد و هم سبک و منش سیاسی ایشان الفت‌ساز بود و به دنبال ایجاد دو قطبی‌ و تنش‌های سیاسی، حتی بین کارگزاران و مسئولان نبود.  

معاون قرآن و عترت ارشاد با بیان اینکه براساس مبانی دینی در مناظرات و گفتمان‌ها دعوا و بی‌احترامی‌ جایگاهی ندارد، افزود: شهید رئیسی در مناظرات اینگونه عمل کرد و حتی خون ایشان الفت ایجاد کرد.

در ادامه علیرضا معاف، مشاور راهبردی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سخنانی با اشاره به تفاوت حکومت کردن با حکمرانی، گفت: حکومت کردن یعنی چه کسانی و چگونه حکومت کنند و دو ضلع دارد اما حکمرانی ضلع سومی دارد  که چه کسانی، چگونه و بر چه کسانی حکومت می‌کنند، یعنی مردم در حکمرانی مهم است.  

وی افزود: در مؤلفه‌های حکمرانی شهید رئیسی و سبک سیاست‌ورزی ایشان، مسئله مردم و حکومت‌شوندگان مهم است. رضایت مردم برای شهید جمهور مهم بود و حضور در بین مردم نیز تزئینی و دکوری نبود. بنابراین جنس حضور شهید آیت‌الله رئیسی بین مردم دائمی، واقعی و انضمامی بود نه دکوری، فرمایشی و تزئینی. 
 
مشاور راهبردی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: شهید جمهور قداست را به دولت برگرداند، برداشت‌ها از مفهوم دولت نوعی بود که سفره‌ای پهن شده، بخور و سفره را بدر و ببر اما سیاست‌ورزی براساس منطق دینی و علوی در حکومت دینی، مقدس است و ایشان این تقدس را به دولت بازگرداند و شهادتش این امر را تثبیت کرد، چراکه کار در دولت به مثابه امر دینی، تلقی می‌شود. 
 
معاف به جامع‌الاطراف بودن شهید جمهور براساس فرمایش مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: خوانش شهید رئیسی برای ادامه راه شهید رئیسی، لازم و ضروری است. ایشان الگوی حکمرانی را از جنس کنش سیاسی بر پایه اخلاق‌مداری به وجود آورد. لذا تبیین الگوی انسان انقلابی در ادامه راه شهیدان بهشتی، مطهری، طالقانی، رجایی و اینک رئیسی به عنوان الگویی که انقلاب اسلامی در دنیای سیاست‌زده امروز ساخته، بسیار مهم است. 
 
وی تأکید کرد: در تحلیل انقلاب اسلامی در دنیای مادی امروز که مؤلفه‌های معنوی حذف شده، باید حرف‌های واقعی زد چنانکه در همین دنیای برهنه امروز، امثال شهید حججی را داریم. 
 
مشاور راهبردی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به معنویت شهید رئیسی نیز اشاره کرد و گفت: خلوت و جلوت، ظاهر و باطن شهید رئیسی بر هم منطبق بود. حال خوش معنوی، بکا و اهل روضه بودن ایشان مهم بود‌. چنانکه در جلسه شهید آیت‌الله رئیسی با پوتین، ایشان جلسه را برای اقامه نماز رها کرد.
 
وی به ویژگی رقیق‌القلب بودن رئیس‌جمهور پرداخت و ادامه داد: شهید رئیسی در مواجهه با مردم رقیق‌القلب بود. ایشان موافق آسان‌گیری بر مردم و سخت‌گیری بر مسئولان بود. حکومت نسبت به مردم باید رقیق‌القلب باشد و حقیقتا شهید رئیسی اینگونه بود. 
 
مشاور راهبردی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز کرد: شهید رئیسی به این دلیل در سیاست خارجی موفق شد که دارای لطافت، صمیمیت، تواضع و فروتنی و قائل به اسلام قلبی، اسلام مبتنی بر اخلاق پیامبر(ص) و نه اسلام غلبه‌ای و اسلام با ادبیات خشن، بود.  
 
وی با بیان اینکه شهید رئیسی حکمرانی دلسوزانه و منطبق بر آیه «بِالْمُؤْمِنِينَ رَئوفٌ رَحِيمٌ» داشت، گفت: خصوصیت رأفت در این شخصیت بارز بود و  خفض جناح کردن از ویژگی‌های ایشان بود. 
 
معاف با تأکید بر اینکه شهیدجمهور، وجه علمی خود را خیلی بروز نمی‌داد، بیان کرد: ایشان اهل مطالعه بود و وجه علمی داشت. همچنین اخلاص قبل از عمل، حین عمل و پس از عمل در ایشان، نمود عینی داشت. ما در پیاده کردن اخلاق نبوی و منش قرآنی در جامعه دچار مشکل هستیم. پاکدستی، ساده‌زیستی و تأثیر آن بر آرامش سیاست‌مدار در سیاست خارجی و داخلی نیز حائز اهمیت است.
 
معاف به حماسه تشییع شهید رئیسی اشاره کرد و گفت: انسداد و بسته شدن خیابان انقلاب در مراسم تشییع این شهید، شکوه خود انقلاب و استمرار انقلاب را نشان داد. شهید رئیسی؛ شهید رجایی را باز تولید کرد و نشان داد شهید رجایی در دهه ۶۰ باقی نمانده است. این حماسه حضور اتفاقی نبود ولذا لازم است تا بر دلالت‌های شکوه مراسم تشییع کار کرد.  هرچند این شکوه تشییع را در مراسم تشییع امام خمینی(ره) و شهید سلیمانی نیز شاهد بودیم. 
 
وی در پایان به همکاری شهید جمهور با طیف‌های مختلف که نشئت گرفته از تقوای ایشان بود، تاکید کرد.
انتهای پیام
captcha