به گزارش ایکنا، دهمین شب سوگواری حضرت سیدالشهدا(ع) با محوریت شرح زیارت جامعه کبیره، با سخنرانی سیدمجتبی حسینی، کارشناس دین و مفسر قرآن شب گذشته ۲۵ تیر در دبیرستان صدیقین برگزار شد که گزیده آن را در ادامه میخوانیم؛
«بموالاتکم علمنا الله معالم دیننا و اصلح ما کان فسد من دنیانا؛ به واسطه ولایت و دوستی شما است که خداوند نشانههای دینمان را به ما آموخت و تباهیهای دنیای ما را به سامان آورد».
در این چند شب درباره قضیه موالات صحبت کردیم. آن همبستگی که در موالات است موجب میشود شما به درجهای از رشد برسید. اینطور نیست که ما در برابر اهل بیت(ع) مثل یک قندان باشیم که چند قند در آن بریزند. بسیاری از اطلاعاتی که ما به دست میآوریم تاثیرش در شخص و شخصیت ما ناچیز است ولی برخی اتفاقات، فقط اطلاعات ما را افزایش نداده است بلکه خود ما را افزایش داده است. به فرموده قرآن کسانی که میدانند و نمیدانند، خودشان با هم برابر نیستند؛ نه اینکه علمشان با هم برابر نیست بلکه خودشان برابر نیستند و با هم فرق میکنند.
قضیه همبستگی و پیوستگی که در کلمه موالات است باعث میشود خود آدم بالا برود. انسان به هر چیزی محبت داشته باشد تحت تاثیرش قرار میگیرد. سطح تو به نسبت محبوب تو است. اینکه انسان محبوب برتر پیدا کند خودش را بالا آورده است. یک نویسنده فرانسوی میگوید مردم موفقیت را رسیدن به آرزوها میدانند اما موفقیت در داشتن آرزوهای برتر است چون خود موفقیت در داشتن این آرزو تحقق پیدا میکند. پس سقف هر کس محبوب او است و بالاتر از آن نمیزند. موالات موجب میشود سقف ما بالا برود.
خواسته یک جوان سیزده ساله در کربلا چه بود؟ خواسته یک جوان هجده ساله چه بود؟ چرا خواستههایشان بالاتر از چیزی است که ما میخواهیم؟ چرا این بچه سیزده ساله میگوید «احلی من العسل». چون سقف خواستهها به اندازه سقف محبوب است. دنیای امروز در این زمینه برای ما اختلال به وجود آورده است. در گذشته دنیا برای ما محبوبهایی معرفی میکرد ولی امروز همان هم نیست. عرض کردم ما قبلا دورانی داشتیم که دوران هنجارها بود ولی امروز دنیا بیهنجار است یعنی اگر در گذشته کسی تحت تاثیر رسانهها قرار میگرفت سی سال مرید یک نفر میشد ولی امروز اینطور نیست و تا میخواهی به کسی دل ببندی، یک الگوی جدید معرفی میکنند و اگر به همان قبلی دل بسته باشی میگویند عقبماندهای.
وقتی به حضرت ابراهیم گفتند ستاره خدای ما است، وقتی گفتند ماه خدای ما است، وقتی گفتند خورشید خدای ما است ایشان در پاسخ فرمود من افولکنندگان را دوست ندارم چون اصلا این ضرر به خودت تو است. نیاز قلب، تثبیت است و دنیای امروز میخواهد این را از شما بگیرد. درخواست کوفیان از امام حسین(ع) این بود که ما یک امام، محور یا به تعبیر ما بنچ مارک میخواهیم و حضرت هم برای این نیاز جدی که مردم درخواست کرده بودند حرکت کرد. دنیای امروز ما دنیایی است که نیازمند پیام سیدالشهدا است. پیام سیدالشهدا این است که معالم شما چه کسانی هستند؟ ما نه میگوییم این معالم را داشته باش، نه آن معالم را ولی حواست باشد که دارند برای ما معالم درست میکنند.
ما در محرم برگشتیم که معالم خودمان را پیدا کنیم. من و شما هر چه این طرف و آن طرف میپریم ولی دوباره سر همان معالمی برمیگردیم که میشناختیم. خوشا به حال شما که بالاخره یک مَعلمی دارید. من چند سال پیش عرض کردم شما که عاشق حضرت عباس(ع) هستید، حضرت عباس(ع) تشنه بود ولی به عشق امامش آبی که حلال است را نخورد، تو چطوری چیزهایی مینوشی که میدانی حضرت دوست ندارد. از آن زمان تا امروز فکر میکنید چند نفر پیش من آمدند و گفتند ما از آن زمان به بعد توبه کردیم. خدا از این قلبها به ما هم بدهد.
دنیای امروز، ما را در مورد معالم گیج کرده است. هجمههای مختلف در دوران امروز شکل گرفته است. امروز شما ثانیهای از خودت نیستی به حدی که این یک بیماری شده و برایش درمان میگذارند. رگ خواب من و شما را شناختند. بنابراین حواسمان نیست، یک مرتبه میبینیم کجا بودیم کجا رسیدیم، میخواستیم چه بشویم ولی چه شدیم.
امیرالمومنین(ع) در بیانی میفرمایند من تعجب میکنم از کسانی که آثار پیامبران و اعمال اوصیا را پیگیری نمیکنند و هیچ غیبی را قبول ندارند، آن چیزی را توصیه میکنند که خودشان قبول دارند و آن چیزی که برای خودشان منکر میدانند را به عنوان منکر میشناسند، انگار هر کدام از اینها امام خودش است. برخی یک امامی هستند، برخی دو امامی هستند، برخی دوازده امامی هستند برخی هم خودامامی هستند. سیدالشهدا برای این به سمت کوفه رفت؛ ما دنبال این امام میگردیم که نکند در این دوره و زمانه معالم خودمان را از دست بدهیم و نشانههای راه را گم کنیم.
انتهای پیام