کد خبر: 4260008
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۹

راهکارهای مقابله با خسارت زلزله در منازل روستایی چیست

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس با اشاره به وقوع زلزله‌های متعدد در منطقه دژگاه دهرم، این مسئله را زنگ هشداری برای تمام مناطق زلزله‌خیز دانست و به ارائه راهکارهایی برای مقابله با خسارت زلزله در منازل روستایی پرداخت.

غلامرضا غلامی، مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارسغلامرضا غلامی، مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، با اشاره به وقوع زلزله‌های مستمر در منطقه دژگاه دهرم شهرستان فراشبند استان فارس از 17 دی‌ماه تاکنون گفت: از زلزله 5.2 ریشتر شامگاه 17 دی‌ماه که باعث بروز خسارات زیادی در این منطقه شد، تاکنون قریب 60 پس‌لرزه بالای 3 ریشتر در منطقه دژگاه دهرم داشته‌ایم.

وی این مسئله را هشداری به تمام مناطق روستایی زلزله‌خیز دانست و افزود: با توجه به اینکه استان فارس بر روی گسل زلزله‌ قرار دارد، بنابراین راهی جز مقاوم‌سازی منازل مسکونی نداریم و این مسئله به خصوص باید از سوی مردم دنبال شود.

غلامی یکی از راهکارهای مقاوم‌سازی منازل مسکونی روستایی را استفاده از وام کم بهره با سود 4 درصد با 20 سال بازپرداخت و دو سال اول تنفس به مبلغ 400 میلیون تومان برشمرد و گفت: این وام توسط بنیاد مسکن به منازل روستایی اختصاص می‌یابد.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس تأکید کرد: باید منازل روستایی بسیار محکم و مقاوم باشند تا در مقابل زلزله‌های 7 ریشتر هم دوام بیاورند و برای این کار باید دهیاری‌ها، بخشداری‌ها و حاکمیت کمک کند تا افرادی که منزل ناایمن دارند از این تسهیلات برای مقاوم‌سازی منازل خود استفاده کنند.

وی راهکار دیگر را استفاده از بیمه حوادث طبیعی ساختمان برشمرد و افزود: این بیمه تا سقف 100 میلیون تومان خسارت را پرداخت می‌کند و به تمام منازلی تعلق می‌گیرد که دارای کنتور برق هستند.

غلامی با بیان اینکه برای منازل روستایی دو راهکار استفاده از تسهیلات مقاوم‌سازی و بیمه توصیه می‌شود، گفت: متقاضیان کسب تسهیلات مقاوم‌سازی منازل روستایی با مراجعه به بنیاد مسکن و دهیاری‌ها می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس در پاسخ به اینکه برای منازل شهری چه پیشنهادی می‌شود، بیان کرد: برای شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت، بنیاد مسکن تسهیلات مقاوم‌سازی را اعطا می‌کند، اما برای شهرهای بزرگتر، مردم باید منازل خود را بیمه کنند.

وی در پاسخ به اینکه میزان خسارت‌های زلزله دژگاه دهرم چقدر بوده است، گفت: با توجه به ارزیابی کارشناسان بنیاد مسکن، در منطقه دژگاه دهرم استان فارس 700 منزل مسکونی روستایی آسیب دیدند که 317 منزل نیاز به بازسازی کامل و مابقی نیاز به تعمیر دارد.

غلامی با بیان اینکه ستاد مدیریت بحران استانداری برای اعطای تسهیلات به افرادی که دچار خسارت شده‌اند، پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهد، اظهار کرد: بنا شده است در روستاهای زلزله‌‍زده منطقه دژگاه دهرم، اراضی ملی حاشیه روستا سریعاً به روستا الحاق و تفکیک شده و به‌صورت رایگان بین جوانان متأهل بومی و فاقد مسکن تقسیم شود تا این افراد با استفاده از تسهیلات بنیاد مسکن و اجاره 99 ساله، صاحب خانه شوند.

انتهای پیام
captcha