کد خبر: 4266141
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸
مهدی قندی پیشنهاد داد

جوانان با هوش مصنوعی برای امام زمان(عج) تولیدمحتوا کنند

نویسنده کتاب «بیایید او را یاری کنیم» با اشاره به تحولات حوزه تکنولوژی و ارتباطات پیشنهاد کرد جلد دوم این کتاب را جوانان با تکیه بر هوش مصنوعی بنویسند.

مهدی قندی، نویسنده و پژوهشگر حوزه مهدویتمهدی قندی، پژوهشگر حوزه مهدویت و نویسنده کتاب «بیایید او را یاری کنیم» در گفت‌وگو با ایکنا در پاسخ به این سؤال که این کتاب برای چه گروه مخاطب سنی و اعتقادی نوشته شده است، گفت: این کتاب به شیوه‌ای تنظیم شده که مخاطبان دبیرستانی تا بزرگسال می‌توانند از آن استفاده کنند. در این کتاب، کمترین عبارات عربی به کار رفته است، اما از لحاظ محتوایی، ضرب‌آهنگ تندی دارد که باعث می‌شود خواننده در هر صفحه، یک یا دو مطلب جدید بیاموزد. بنابراین، این کتاب برای کسانی که به بلوغ عقلی رسیده‌اند، از دانش‌آموزان دبیرستانی تا افراد با سنین بالاتر، مناسب است.

وی ادامه داد: از نظر اعتقادی، مخاطب اصلی این کتاب، شیعیانی هستند که نسبت به امام زمان(عج) رفتاری غیرتمند دارند و علاقه‌مند هستند کاری برای ظهور حضرت انجام دهند. این کتاب برای کسانی نوشته شده است که احساس می‌کنند بی‌تفاوت بودن نسبت به امام زمان(عج) شایسته نیست، اما از راه‌های عملی یاری ایشان آگاهی کامل ندارند.

قندی با ذکر یک مثال توضیح داد: گاهی اوقات مثلاً می‌دانیم که خوب است پدرمان را شاد کنیم، اما نمی‌دانیم که چه گزینه‌هایی پیش‌روی ما قرار دارد. اگر کسی به ما بگوید که در روز پدر چه هدیه‌های متنوعی می‌توانیم برای پدرمان تهیه کنیم، بسیار خوشحال می‌شویم، زیرا علاقه به این کار داریم، اما تجربه یا مهارت کافی را نداریم. این کتاب نیز به همین شیوه، مصادیق یاری امام زمان (عج) را تبیین کرده و راه‌های عمومی و غیرتخصصی برای یاری ایشان را ارائه می‌دهد. 

این پژوهشگر حوزه مهدویت ادامه داد: یک عالم برای یاری امام عصر(عج) ممکن است کتاب بنویسد یا سخنرانی کند، اما کسی که در شرایط عمومی قرار دارد، چگونه می‌تواند امام زمان (عج) را یاری کند؟ این کتاب به چنین سؤالاتی پاسخ می‌دهد و راه‌های عملی را به شیوه‌ای عمومی و قابل فهم برای همه ارائه کرده است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا صرفاً از منابع دینی و احادیث برای بیان نحوه یاری امام زمان(عج) استفاده شده یا مباحث روز مثلاً استفاده از فضای مجازی نیز به مخاطبان پیشنهاد شده است؟ گفت: ضمن اینکه تلاش کرده‌ام کلیات توصیه‌های قرآنی و روایی را مطرح کنم، برخی مصادیق عملی را که در قرآن یا احادیث نیامده نیز پیشنهاد کرده‌ام. برای مثال یکی از راه‌های یاری حضرت حجت(عج) که در کتاب به آن اشاره شده، بزرگداشت نام ایشان است. نام‌گذاری فرزندان با نام‌هایی مانند مهدی، مهدیار یا نرگس و مهدیه که مرتبط با امام زمان(عج) هستند به فرهنگ‌سازی و اندیشه به یاد و نام ایشان کمک می‌کند. اینکه مطرح می‌شود یکی از پرتکرارترین نام‌ها در سطح جهان «محمد» است عزت و دلالتی برای پیامبر ماست و انسان با شنیدن این مسئله حال خوبی پیدا می‌کند. این کار گرچه در روایات به طور مستقیم ذکر نشده است، اما به عنوان یک عمل معنوی و بزرگداشت امام زمان (عج) قابل درک و خوب است چنین اقدامات فرهنگی را انجام دهیم.

بالای سرم نام تو را نقش نمودم...

وی با اشاره به اینکه مرحوم آیت‌الله العظمی میلانی تابلویی از نام حضرت مهدی(عج) را در اتاقشان و بالای سر خود داشتند که در آن نوشته بودند: «بالای سرم نام تو را نقش نمودم/ یعنی که سر من به فدای قدم تو»، گفت: استفاده از تابلوها یا پوسترهایی با احادیث و نام‌های امام زمان (عج) در خانه یا محل کار، می‌تواند به نوعی تداعی گر زندگی با یاد امام عصر(عج) است و این کار را در کتاب توصیه کرده‌ایم.

جلد دوم «بیایید او را یاری کنیم» را جوانان با هوش مصنوعی بنویسند
این پژوهشگر حوزه مهدویت با اشاره به اینکه زمانی این کتاب به نگارش درآمد که ابزارهای ارتباطی و تکنولوژی‌های جدید تا به این حد متداول نبود، گفت: بر همین اساس مثال‌هایی در این زمینه در کتاب مطرح نشده است اما امروزه امکان اینکه اقدامات جالبی از نظر هنری و محتوایی با امکانات جدید تهیه و در دسترس عموم قرار دهیم، فراهم است.

جوانان با هوش مصنوعی برای امام زمان(عج) تولیدمحتوا کنند

وی اضافه کرد: اگر امروز می‌خواستم این کتاب را بنویسم پیشنهاد می‌کردم که جوانان غیور و پرتوانمان با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی اشعار پرمغز، حماسی و زیبا برای امام زمان(عج) تولید کنند و نیز با همان امکانات به تولید کلیپ‌ها و سرودهای تأثیرگذار بپردازند. همچنین پیشنهاد می‌کردم احادیثی را درباره امام مهدی(عج) انتخاب کنند و سپس پوسترهایی مشتمل بر آنها با طراحی زیبا و ترجمه خوب در قالب تصاویر یا پست‌های زیبا تولید کرده و هر روز یکی از آنها را در بستر فضای مجازی، در طول سال یا مثلا از 30 یا 40 روز مانده به نیمه شعبان منتشر کنند. این اقدامات کار نه تنها به آشنایی بیشتر افراد با امام زمان(عج) کمک می‌کند، بلکه باعث تحکیم اعتقادات و ایجاد نورانیت در دل شیعیان می‌شود؛ هر کلمه و حرفی که در این روایات بیان شده باشد و در دل شیعیان تأثیر مثبت و نورانی به جای می‌گذارد برای ما سعادتی در دنیا و آخرت خواهد بود.

این پژوهشگر مباحث دینی به نمونه‌هایی از توصیه‌های فرهنگی که در کتاب «بیایید او را یاری کنیم» مطرح کرده است، اشاره و ادامه داد: بسیاری از افراد وقتی می‌خواهند نام پدرشان را زنده نگه‌دارند آن نام را بر روی فرزندشان که عزیزترین فرد زندگیشان است می‌گذارند. وقتی که انسان به وجود مقدس امام زمان (عج) توجه دارد و خداوند فرزندی به او می‌دهد، می‌تواند نیت کند و بگوید یا صاحب الزمان(عج) با عشق و علاقه به نشانه اینکه شما را دوست دارم برای اینکه نام شما در زبان‌ها بچرخد، اسم فرزندم را از نام شما می‌گیرم.

وی افزود: در این کتاب اشاره شده است که تلاش کنیم توکل و توسل به امام زمان(عج) داشته باشیم و اگر اطرافمان افراد گرفتاری هستند که در زندگیشان به امام عصر(عج) توجه ندارند، باید تلاش کنیم آنها را متوجه وجود پربرکت امام زمان (عج) کرده به آنها یادآوری کنیم که تنها و بی‌پشت و پناه نیستیم. همین توجه دادن دیگران به امام زمان(عج) باعث رونق اعتقاد به مهدویت می‌‌شود.

بازار انتظار را از غربت دربیاوریم

قندی در ادامه با ذکر مثالی گفت: بازاری را تصور کنید که بهترین و مرغوب‌ترین جنس‌ها در آن موجود است اما مردم از وجود آن بازار بی‌خبرند و اجناس نامرغوب و گران را از سایر بازارها خریداری می‌کنند، اگر وجود چنین بازاری را به مردم خبر بدهیم هم به مردم سود رسانده‌ایم و هم موجب رونق آن بازار شده‌ایم؛ انتظار فرج و توجه و توسل به امام عصر(عج) همان بازار با اجناس مرغوب است که مردم از آن بی‌خبرند و باید آنها را خبردار کرد؛ همین خبردار کردن که موجب رونق انتظار و رفع غربت می‌شود، خدمت و یاری بزرگی در دوران انتظار است.

وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به رونق تکنولوژی‌ها ارتباطی جدید و بهره‌ای که از این تکنولوژی‌ها برای یاری امام زمان(عج) می‌توان برد، آیا به فکر نوشتن جلد دوم این کتاب نیستید؟ گفت: چند روز پیش پسرم و چند نفر از دوستان او تصمیم گرفتند برای نیمه شعبان کاری برای امام زمان(عج) انجام دهند. آنها محتوایی را به هوش مصنوعی دادند و خواستند شعری با محورهایی که مطرح کردند در خصوص امام زمان(عج) بنویسد. چندین بار این شعر را اصلاح کردند و بعد از هوش مصنوعی خواستند آن شعر را با صدای زیبا در قالب سرود بخواند و با تصاویر زیبا تلفیق کند. این کار وقت کمی از چند نوجوان گرفت اما برای نسل ما شاید نشدنی به نظر بیاید. بنابراین پیشنهاد می‌کنم اگر جوانانی هستند که می‌توانند استفاده از تکنولوژی و هوش مصنوعی برای ترویج مهدویت را آموزش دهند، حتماً با این کار به امام زمانشان یاری برسانند. آنها می‌توانند مصداق‌یابی کنند و با مثال‌های ساده برای هم نسل‌های خود توضیح دهند که با ابزارهای جدید چطور امام عصرشان را یاری کنند.

وی تصریح کرد: این خدمتی است که جوانان بهتر و بیشتر می‌توانند انجام دهند؛ بنابراین فکر می‌کنم جلد دوم کتاب «بیایید او را یاری کنیم» را باید نسل جدید با آگاهی‌ها و مهارت‌هایی که دارند بنویسند. البته اگر نتوانستند کتاب بنویسند می‌توانند مقاله بنویسند یا حتی یک پست در فضای مجازی منتشر کنند.

قندی در خصوص سایر کتاب‌هایی که در مورد امام زمان(عج) نوشته است نیز گفت: کتاب «امید مؤمنان امام زمان (عج)» کتاب مختصر و فشرده‌ای است که اعتقادات و باورهای ما در مورد امام زمان(ع) را بیان می‌کند. این کتاب برای کسانی که می‌خواهند به سرعت با باورهای دینی در این زمینه آشنا شوند، مناسب است. همچنین، کتاب «آسیب‌شناسی موعودگرایی» کتابی است که به بررسی ادعاهای دروغین درباره موعود و آسیب‌هایی که این ادعاها به باور مهدویت وارد می‌کند، پرداخته است. در این کتاب، به مواردی مانند ادعاهای موعودگرایی در میان یهودیان و مسیحیان و تلاش‌هایی که برای تحریف باورهای مهدویت در جهان اسلام صورت گرفته اشاره دارد. مدعیان دروغین مهدویت در جهان اسلام از جمله میرزا علی محمد باب شیرازی و سوء استفاده‌هایی که دو گروه بابیه و بهائیه از ادعاهای وی کردند نیز در این کتاب بیان و تحلیل شده است.

گفت‌وگو از زهرا ایرجی

انتهای پیام
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۳/۱۱/۳۰ - ۲۳:۲۰
0
0
عالی بود ممنون
captcha