کد خبر: 4268384
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۷
نوجوانان و روزه‌داری/1

روزه‌داری در سن رشد + فیلم

ماه رمضان فرصت خوبی است که عادات غذایی نوجوانان که در سن رشد قرار دارند، اصلاح شود تا هم این گروه سنی از فیوضات این ماه بهره‌مند شوند هم با اصلاح تغذیه، رشد خوبی داشته باشند.

لیلا آزادبخت استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهرامبداء پیدایش غذا از جانب خداوند است که این نعمت بزرگ را برای تندرستی، تداوم حیات و توانمندی در انجام تکالیف به انسان اعطا کرده است. اما همین غذا اگر درست استفاده نشود منشأ اصلی بیماری انسان خواهدشد.

پس غذایی که می‌خوریم بسیار مهم است؛ مطرح شدن مبحث غذا در ۲۵۰ آیه قرآن، وجود سوره‌ای به نام «مائده» و ده‌ها روایت از معصومین(ع) این اهمیت را به خوبی نشان می‌دهد. پس در تمام دوران زندگی باید همانگونه که قرآن دستور داده است به غذایمان نگاه کنیم و ببینیم چه می‌خوریم.

اما نوع غذا و نحوه مصرف مواد غذایی در دوران نوجوانی به دلیل رابطه مستقیم آن با رشد، اهمیت وافری دارد. این اهمیت در ماه رمضان تشدید می‌شود چراکه نوجوانان باید روش صحیح غذا خوردن در این ماه مبارک را بدانند تا هم سالم بمانند و هم بتوانند از فیوضات پربرکت رمضان بهره‌مند شوند.

خبرگزاری ایکنا با هدف آموزش اصول تغذیه صحیح نوجوانان در ماه رمضان میزبان لیلا آزادبخت، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران شده است که طی 11 جلسه مباحث علمی مرتبط با تغذیه نوجوانان در ماه مبارک رمضان را تشریح می‌کند.

آزادبخت در اولین جلسه این دوره آموزشی مبحث «روزه‌داری در سن رشد» را تشریح کرد که با هم این درس‌گفتار را می‌بینیم و می‌خوانیم.

«اولین مسئله‌ که به بررسی آن می‌پردازیم این است که سن رشد و روزه‌داری چگونه می‌تواند در کنار هم قرار بگیرد و آسیبی به بدن نوجوانان نرسد؛ توجه به یکسری مسائل تغذیه‌ای و دریافت‌های غذایی در دوران نوجوانی به خصوص در ماه مبارک رمضان می‌تواند این نگرانی را برطرف کند.

اصول تغذیه‌ای سالم، نحوه استفاده از همه گروه‌های غذایی، مواد غذایی مغذی که بدن یک نوجوانان نیاز دارد و نحوه قرار دادن تمام این مواد غذایی در رژیم غذایی نوجوانان مباحثی است که در این درس‌گفتارها آموزش داده می‌شود.

باید دقت کنیم و ببینیم چه عادات غذایی را در این ماه می‌توانیم تثبیت کنیم که عادات غذایی سالمی باشند و از چه غذاهایی باید بپرهیزیم؛ اگر بتوانیم این اصول تغذیه‌ای را در ماه مبارک رمضان دنبال کنیم، نوجوان در دوران روزه‌داری، هم از فضیلت ماه مبارک رمضان می‌تواند برخوردار شود و هم می‌تواند تغذیه صحیحی داشته باشد.

ضمناً به ماه مبارک رمضان باید به عنوان دوره‌ای نگاه شود که می‌توانیم بسیاری از عادات صحیح تغذیه‌ای را پایه‌گذاری کنیم؛ اینکه چگونه عادات غذایی صحیح را پایه‌گذاری کنیم، نوجوان ما چگونه یاد بگیرد مایعات مصرفی کافی استفاده کند، در وعده سحر، افطار و شام چه غذاهایی استفاده کند، آیا نوجوان در ماه رمضان نیاز به مصرف وعده غذایی شام دارد یا خیر و ... سؤال‌هایی هستند که در ماه رمضان باتوجه به اینکه نوجوان در سن رشد قرار دارد، مطرح می‌شود.

با آموختن اصول تغذیه‌ای صحیح می‌توانیم نگرانی که در خصوص رشد نوجوانان داریم را به حداقل برسانیم. 

انتهای پیام
captcha