کد خبر: 4282125
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۴
حجت‌الاسلام محمدتقی رهبر:

تفاهم نخبگان امت اسلامی ظرفیت بزرگ حج است

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ایجاد وحدت میان مسلمانان، تقویت هویت اسلامی و افشای ماهیت واقعی استکبار از جمله ظرفیت‌های سیاسی حج است، گفت: از این منظر فریضه عبادی ـ سیاسی حج فرصت‌ بزرگی برای نزدیکی دیدگاه‌ها و تفاهم میان نخبگان امت اسلامی است. 

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی رهبر، نماینده اسبق مردم اصفهان در مجالس هفتم و هشتم

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دست‌اندرکاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله الحرام، ترکیب و هیئت ظاهری فریضه حج را کاملاً سیاسی و محتوای اجزای آن را کاملاً معنوی و عبادی خواندند تا منافع همه بشریت تأمین شود.

ایشان تأکید کردند: امروز بزرگترین منفعت امت اسلامی «اتحاد و هم‌افزایی» برای حل مشکلات جهان اسلام است که اگر این اتحاد بود، مسائلی چون غزه و یمن رخ نمی‌داد.

معظم له در بخش دیگر از سخنان خویش، جدایی و تفرقه امت اسلامی را زمینه‌ساز تحمیل منافع و مطامع استعمارگران، آمریکا، رژیم صهیونیستی و دیگر زیاده‌خواهان بر ملت‌ها دانستند.


بیشتر بخوانید: 


در این راستا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی رهبر، نماینده اسبق مردم اصفهان در مجالس هفتم و هشتم با اشاره به فرمایش معظم له که حج را الگویی کامل برای اداره بشریت معرفی کردند، گفت: حج دارای روح و بعد سیاسی و رمز اتحاد امت‌های اسلامی است. به عبارت دیگر از منافع حج تمام انسان‌ها؛ چه آنهایی که مشرف شدند و چه آنهایی که مشرف نشدند، می‌توانند بهره‌ ببرند چنانکه در قرآن این گونه تعبیر شده است: «وَأَذِّنْ فِي النَّاسِ بِالْحَجِّ». 

برکات حج شامل حال همگان است

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به آیه «لِيَشْهَدُوا مَنَافِعَ لَهُمْ»، افزود: حجاجی که به حج مشرف می‌شوند با به جا آوردن اعمال و مناسک حج، بستن احرام و حرکت به سوی توحید و اتحاد به سمت معنویت حرکت می‌کنند و حتی افرادی که به حج مشرف نیستند نیز به نوعی از رفت و آمد حجاج در بعد اقتصادی و مادی منتفع می‌شوند. پس برکات این سفر روحانی شامل حال همگان است.

نماینده اسبق مجلس در راستای بعد سیاسی حج و کارکردهای آن به کتاب خود با عنوان «ابعاد سیاسی و اجتماعی حج» اشاره کرد و گفت: این کتاب به تبیین ظرفیت‌های گسترده حج برای جهان اسلام به ویژه ظرفیت اجتماعی و سیاسی آن می‌پردازد. از ظرفیت‌های بعد سیاسی حج می‌توان به ایجاد وحدت مسلمانان، بیداری اسلامی و رویکرد به اسلام، قرآن و پیامبر (ص)، تقویت هویت اسلامی، انتقال پیام انقلاب اسلامی، تبادل فرهنگی و آشنایی مسلمان کشورهای مختلف با یکدیگر و گفت‌وگو درباره مسائل جهان اسلام اشاره کرد.  

استفاده از فرصت حج برای اصلاح شیوه‌های حکمرانی

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس هشتم تصریح کرد: مسلمانان با استفاده از فرصت حج می‌توانند اتحاد و همبستگی خود را در برابر ظلم و استکبار جهانی تقویت کنند. از ابعاد سیاسی حج، بهره‌مندی از وسعت این سفر روحانی در شیوه حکومت و حکمرانی، وحدت مسلمین، تمسک به قرآن، امتداد راه پیامبر اکرم (ص) و تعامل و تفاهم بین‌المللی نخبگان و چهره‌های امت اسلامی است. 

حجت‌الاسلام رهبر در پاسخ به این سؤال که چه میزان می‌توان از ظرفیت حج برای خنثی‌سازی پروژه به فراموشی سپردن فلسطین و بازخوانی جنایت‌های رژیم صهیونیستی، تصریح کرد: حج باید حامل روح دفاع از مردم مظلوم غزه و آشکار کردن خباثت‌های صهیونیست‌ها باشد. قطعا در حج امسال باید از فرصت‌‌های گوناگون و مراسم برائت از مشرکین برای دفاع از مردم مظلوم فلسطین و محکوم کردن جنایتکاران استفاده شود. مسلمانان باید با استفاده از این اجتماع عظیم، صدای مردم مظلوم فلسطین را به گوش جهانیان برسانند.

وی در پایان گفت: هنگامی که سال‌های گذشته به حج مشرف می‌شدیم در راهپیمایی‌ها به منا و عرفات و ظرفیت این رفت و آمدها برای آگاه‌سازی مسلمانان درباره مشکلات مبتلابه مسلمان مناسب با همان روز استفاده می‌کردیم. لذا امروز نیز باید از این فرصت‌ها متناسب با مسائل روز امت‌های اسلامی استفاده شود. 

انتهای پیام
captcha