کد خبر: 4293912
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۳
در نشست خبری گزارش عملکرد نهادهای تبلیغی بیان شد

از ساماندهی 65 هزار مبلغ تا فعالیت 40 درصدی مبلغان زن

معاون فرهنگی ـ تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه در نشست خبری گزارش عملکرد نهادهای تبلیغی از ساماندهی 65 هزار مبلغ در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه خبر داد.

ارسال/به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین سعید روستاآزاد، معاون فرهنگی _ تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه، امروز، 21 تیرماه در نشست خبری گزارش عملکرد نهادهای تبلیغی که در مرکز مدیریت حوزه در قم برگزار شد، با بیان اینکه ما در جنگ شناختی و اراده‌ها قرار داریم، گفت: رسانه‌ها در جنگ شناختی و ادراکی پیشگام هستند و چیزی که در این جنگ نقش دارد، روایت مظلومیت و حقانیت جمهوری اسلامی، دشمن‌شناسی، همدلی و انسجام است. 
 
روستاآزاد با بیان اینکه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه دو ماه بعد از انقلاب با دستور امام(ره) و با هدف کنشگری حوزویان تأسیس شد، ادامه داد: در این مدت فعالیت، در تولید محتوا و شناسایی و تجهیز مبلغان و اعزام آنان فعال بوده است.
 
وی با بیان اینکه 65 هزار مبلغ در دفتر پرونده دارند و ساماندهی شده‌اند، افزود: حدود سه هزار نفر مبلغ تخصصی هستند؛ در حوزه آموزش هم که با زحمات آقای راستگو در ابتدا در دهه 60 شروع شد، امروز به مرکز مستقل آموزشی تبدیل شده است و قریب به 200 هزار دقیقه مطالب مورد نیاز مبلغان تولید شده است.
 
معاون فرهنگی _ تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه ادامه داد: ره توشه‌های تبلیغی هم 28 سال در حال تولید است و مطالب در سایت بلاغ در دسترس مبلغان است؛ همچنین امسال در ماه رمضان 13 هزار نفر به سراسر کشور اعزام شدند. 
 
وی با بیان اینکه دو سال از دیدار مبلغان با رهبری می‌گذرد، گفت: جشنواره جنات از کارهایی است که در این راستا و اهمیت بیشتر بحث تبلیغ صورت گرفته است و انتهای تابستان مراسم اختتامیه آن برگزار خواهد شد. 
 
معاون فرهنگی _ تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه با بیان اینکه رهبری در سال 1402 فرمودند باید کانون‌های عظیم تبلیغی در حوزه با سه مأموریت ایجاد شود، ادامه داد: این مأموریت‌ها شامل تولید محتوا، تربیت مبلغ و تولید روش مورد نیاز تبلیغ است و جشنواره جنات عمدتاً ناظر به مأموریت سوم و بخشی از مأموریت دوم بوده است. 
 
روستاآزاد با بیان اینکه قریب به هزار مبلغ در طرح جنات حضور داشته‌اند و نزدیک به 900 نفر هم مورد مصاحبه قرار گرفتند، تصریح کرد: براساس این طرح، تمامی مبلغانی که ایده و طرحی داشته و آن را عملیاتی کرده‌اند، تجاربشان را عرضه کرده‌اند؛ البته ما معتقدیم که همه نهادهای تبلیغی از مطالبه رهبر انقلاب در این زمینه عقب هستند و در این دو سال هم عقب‌ماندگی جبران نشده است.
 
وی اضافه کرد: اگر بنا باشد که تبلیغ، اولویت اول حوزه باشد که نه قبلاً بوده و در این دو سال هم نبوده است، سال‌ها زمان می‌برد تا به اولویت تبدیل شود، باید در پذیرش و آموزش و آمادگی طلاب و نقش‌دهی به آنان انقلاب و دگرگونی رخ دهد تا مطالبات آقا محقق شود.  

روستاآزاد اظهار کرد: در مواقعی که تلنگری در کشور مانند جنگ 12 روزه و شورش‌های 1401 ایجاد شده است، اهمیت تبلیغ افزایش یافته و بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، ولی این اهمیت و توجه وارد ساختار و تدابیر کلان حوزوی نشده است.

معاون فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه افزود: مجموعه دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز علمی و فر هنگی حوزوی به لحاظ تولید محتوا و تهیه روش‌های مخاطبه با مردم محصولات خوبی ایجاد کرده‌اند و اگر به این ظرفیت‌ها توجه مستمر شود، زمینه برای اولویت تبلیغ در حوزه فراهم خواهد شد.

تبلیغ اولویت اول حوزه باشد

همچنین معصومه شریفی، معاون فرهنگی جامعه‌الزهرا(س) در سخنانی با بیان اینکه اگر در دو سال اخیر مروری بر فرمایش رهبر انقلاب در مورد تبلیغ داشته باشیم، خواهیم دید ایشان بر لزوم تأثیرگذاری امر تبلیغ بر مردم تأکید داشته‌اند، گفت: ایشان در جمع مبلغان فرمودند که تبلیغ باید اولویت اول حوزه باشد و ما هم در این راستا نگاهی تحولی به این مقوله در حوزه خواهران داشته‌ایم.

شریفی بیان کرد: جامعه‌الزهراء(س) از دستاوردهای انقلاب اسلامی است و به تعبیر حضرت آقا یک پدیده بی‌نظیر است زیرا هزاران طلبه را برای فعالیت در عرصه بین‌المللی تربیت کرده است. ایشان اخیراً در پیام به صدمین سال بازتأسیس حوزه هم پیامی راهگشا برای حوزه داشتند از جمله اینکه ایشان بر تمدن‌سازی و بلاغ مبین تأکید فرمودند.

معاون فرهنگی جامعه‌الزهرا(س) با بیان اینکه ما در جنگ تمدنی بین غرب و اسلام قرار داریم، گفت: تفاوت زیادی بین دو تمدن غربی و اسلامی وجود دارد و رسالت ما این است که در جنگ ترکیبی و تمام‌عیار دشمنان به تبیین تمدن اسلامی بپردازیم.

وی افزود: در جنگ اخیر هم اسرائیل جنایتکار به نیابت از استکبار و استعمار به تجاوز دست زد؛ تلاش این رژیم جنایتکار هم با محوریت دو موضوع یعنی جلوگیری از تداوم تحقیر این قوم تحقیرشده و احیای سرزمین از دست رفته خیالی صورت می‌گیرد لذا سرزمین موعود و قوم برگزیده را مطرح می‌کنند.  

شریفی با تأکید بر اینکه در تفکر صهیونی، هر انسانی غیر از خودشان را انسان‌نما می‌دانند، تصریح کرد: تفکر صهیونی همه را برده و در خدمت صهیونیست می‌دانند؛ جامعه الزهرا همه تلاش خود را در عرصه طراحی عملیات میدان و رسانه و فضای مجازی به کار برده است تا بتواند نقش بلاغ مبین و جهاد تبیین را با نگاه ملی و بین‌المللی محقق کند. 

شریفی اظهار کرد: برنامه‌های ما به بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت تقسیم شده است و رویکرد ما تربیت مبلغ و کنشگر و استادان متناسب با نگاه بلند تربیتی و تبلیغی به خصوص با محوریت زن و خانواده است تا کرامت زن و جایگاه واقعی او در اجتماع و خانواده در قالب الگوی سوم خانواده به درستی تبیین شود.  

فعالیت 40 درصدی مبلغان زن

همچنین حجت‌الاسلام و المسلمین رضا عزت‌زمانی، معاون فرهنگی ـ تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی در این نشست با بیان اینکه محتوای انقلاب اسلامی فراتر از ایران جای خود را باز کرده است، گفت: اساس اسلام بر تبیین و جهاد تبیین است و سازمان تبلیغات اسلامی هم مستقیماً مأموریت تبیین محتوای انقلاب را بر عهده دارد.

عزت‌زمانی افزود: حوزه تبلیغ طلبگی مرسوم بخشی از 40 مأموریت سازمان تبلیغات اسلامی است و کارهایی که در عرصه رسانه صورت گرفته یا در رویدادهایی چون زندگی با آیه‌ها، جشن فرشته‌ها و برنامه محفل و ...، از مأموریت‌های این سازمان بوده است.

وی با بیان اینکه درک درست جامعه از هویت خود، مهم‌ترین عرصه تبلیغ است، افزود: گاهی گفته می‌شود مردم ایران جداشده از اسلام و دین و ملیت هستند ولی ما معتقدیم که مردم به شدت به این چارچوب‌ها وابسته هستند و از آن دفاع می‌کنند و در جنگ 12 روزه دیدیم.

عزت‌زمانی اظهار کرد: حضور سه میلیونی مردم در تهران و حضور 15 میلیون مردم در عید غدیر امسال نشان از یک حقیقت دینی و شجاعت ملت ایران است. 

معاون فرهنگی ـ تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: بنای ما بر تعامل و هماهنگی با دفتر تبلیغات و حوزه علمیه است؛ خطاب اصلی رهبری هم در بحث تبلیغ، کانون‌های عظیم تبلیغ بود و ما در سازمان درصدد ساماندهی میدان تبلیغ بودیم زیرا کارهای ستادی و حتی اعزام و تربیت مبلغ بر دوش حوزه علمیه است. 

وی با بیان اینکه زندگی با آیه‌ها یک کار مشترک و بزرگ‌ترین پویش کنشگری عمومی مردم در عرصه قرآنی بود، گفت: سامانه مدرسه شمع از سوی سازمان راه‌اندازی شده است تا استاد به کمک شاگردان و مبلغانی که به او متصل می‌شوند، محتوا و روش را در اختیار آنان قرار دهد که هم اکنون ۱۳۰ هزار نفر ثبت نام در آن وجود دارد.

عزت‌زمانی از افزایش قابل توجه مبلغات خبر داد و افزود: در این دو سال بیش از حدود ۴۰ درصد مبلغان و شاید نزدیک ۱۳۰ هزار نفر از جمعیت مبلغان را بانوان تشکیل می‌دهند.

تشکیل 250 قرارگاه فرهنگی

همچنین حجت‌الاسلام و المسلمین آرش رجبی، معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران با بیان اینکه توجه به امر تبلیغ، دفعی نیست بلکه تدریجی است که رهبر معظم انقلاب هم بر آن تأکید فرموده بودند، گفت: در نظام آموزشی، پژوهشی و تربیتی ما باید این مسئله لحاظ شود؛ یعنی نحوه آموزش و پژوهش ما به سمتی باشد که تبلیغ در آن محوریت قرار بگیرد لذا یکسری رشته‌های متناسب با امر تبلیغ از جمله دو گرایش در سطح  دو در تبلیغ ایجاد شد. 

معاون فرهنگی ـ تبلیغی حوزه خواهران با بیان اینکه رشته خطابه و تبلیغ کودک و نوجوان از جمله رشته‌هایی است که ایجاد شده است، اضافه کرد: معاونت فرهنگی ـ تبلیغی حوزه خواهران، عهده‌دار تربیت و تبلیغ بوده است. در حوزه فرهنگ و تبلیغ، در ابتدای فرمایش رهبری، تبلیغ در دو محور یعنی مطالعات فرهنگی و تبلیغی و طراحی نظام فرهنگ و تبلیغ کار خود را شروع کرد. 

رجبی با بیان اینکه به آسیب‌شناسی و نیازسنجی در 28 استان پرداختیم، افزود: در عرصه تجربه‌نگاری، رصد فرهنگی هم نتایج خوبی ایجاد شده است. در حوزه علمیات فرهنگی هم بر شبکه‌سازی و راهبری فرهنگی ـ تبلیغی و ایجاد قرارگاه‌های فرهنگی متمرکز هستیم.

معاون فرهنگی حوزه خواهران با بیان اینکه حوزه خواهران مأموریت اعزام مبلغ را ندارد، اضافه کرد: مدرسه ما غیر از کارکردهای آموزشی پژوهشی، کارکرد تبلیغی ـ فرهنگی نسبت به پیرامون خود دارد لذا در مدارس ما 250 قرارگاه فرهنگی شکل گرفت و بیش از هزار تشکل هم در ذیل آن فعالیت دارند که کانون‌های قرآن و عترت از جمله این تشکل‌ها هستند.

انتهای پیام
captcha