کد خبر: 4328094
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۰
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی:

طرح امنیت غذایی باعث رونق اقتصاد کشاورزی می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: طرح امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم باعث رونق اقتصاد کشاورزی می‌شود.

شهرام شفیعی، رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی

به گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی، شهرام شفیعی، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، امروز، 21 دیماه گفت: طرح امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم با هدف انتقال یارانه از اول زنجیره به انتهای زنجیره توسط دولت اجرا شد. در این طرح یارانه‌ای که برای کالا‌های اساسی داده می‌شد به جای واردکنندگان و تولیدکنندگان خارجی به دست خود مصرف کننده می‌رسد.
 
وی ادامه داد: به منظور اجرای بهتر این طرح در استان تمهیدات لازم فراهم شده است و جلسات کارآمدسازی اجرای این طرح روزانه و به صورت مداوم در سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با حضور اعضایی از سازمان جهاد کشاورزی استان و ادارات تابعه، بانک کشاورزی، اداره کل صمت، اصناف و بسیج اصناف برگزار می‌شود و روزانه رصد و پایش انجام می‌شود که این طرح به نحو احسن در استان اجرا شود.

شفیعی با اشاره به مزایای این طرح گفت: در این طرح ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی که در اختیار واردکنندگان و تولیدکنندگان خارجی قرار می‌گرفت به انتهای زنجیره منتقل شده است که باعث رونق تولید در بخش کشاورزی شده و این امر باعث می‌شود تا تولیدکنندگان داخلی بتوانند رقابت کنند و نقش اساسی در تولید ایفا کنند. همچنین در مورد دانه‌های روغنی و سایر نهاده‌ها نیز این اتفاق افتاده است و با متعادل شدن قیمت‌ها تولیدکنندگان داخلی توان رقابت پیدا کرده‌اند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی بیان کرد: در گذشته کارخانجات مواد اولیه یارانه دار دریافت می‌کردند و این امر باعث می‌شد تا آنها برای فعالیت در عرصه‌های بین‌المللی و صادرات به کشور‌های خارجی محدودیت داشته باشند ولی با اجرای این طرح کارخانجات می‌توانند ظرفیت خود را بالا برده و تولیدات خود را افزایش داده و صادرات خود را به کشور‌های همسایه نیز انجام دهند.

وی به تداوم تولید در همه زمینه‌ها از جمله مرغ و تخم مرغ در استان اشاره کرد و گفت: در آذرماه ۶ میلیون قطعه جوجه ریزی داشتیم که ۲۰ درصد از نیاز استان که ۵ میلیون قطعه است بیشتر است و در دی‌ماه جوجه ریزی ادامه دارد که با تمهیدات صورت گرفته در روند تولید مرغ و تخم مرغ در رمضان و عید نوروز مشکلی نخواهیم داشت.

شفیعی بیان کرد: یک سوم برنج مورد نیاز کشور وارداتی است که با دستور استاندار آذربایجان شرقی به موقع برنج خارجی هندی و پاکستانی توسط واردکنندگان تهیه شده و هیچ کمبودی در این زمینه احساس نمی‌شود. در خصوص روغن نیز، روغن خام مورد نیاز کارخانجات تامین شده و در مرحله نخست ۷۵۰ تن روغن در شهرستان‌ها و تبریز در حال توزیع است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی افزود: نظارت بر بازار نیز توسط اکیپ نظارتی انجام می‌شود و با افرادی که در زمینه قیمت و سایر مسائل تخلف کنند برخورد خواهد شد.

انتهای پیام
دبیر:
امرعلی گل محمدی
captcha