کد خبر: 4336811
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۱

5 بازار روز در مناطق کمتر برخوردار ساخته می‌شود

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر کرج گفت: با تصویب بودجه سال ۱۴۰۵ سازمان مشاغل شهری، احداث پنج بازار روز میوه و تره‌بار در محلات کم‌برخوردار در دستور کار قرار گرفته است؛ اقدامی که می‌تواند نقطه عطفی در ارتقای عدالت خدماتی و جهش ملموس در سطح رفاه و دسترسی شهروندان به کالاهای اساسی باشد.

بازار روز
به گزارش ایکنا از البرز، علیرضا رحیمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر کرج، ششم اسفندماه در نشستی تخصصی با مدیرعامل سازمان مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری کرج با تأکید بر ضرورت تسریع در تکمیل پروژه‌های عمرانی سازمان مشاغل شهری شهرداری کرج گفت: مدیریت شهری موظف است طرح‌های نیمه‌تمام را با رعایت بالاترین استانداردهای فنی و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به سرانجام برساند تا شهروندان آثار آن را به‌صورت ملموس در زندگی روزمره خود مشاهده کنند.
 
وی با اشاره به جایگاه سازمان مشاغل شهری در زنجیره خدمات‌رسانی مستقیم به شهروندان اظهار کرد: این سازمان در خط مقدم تأمین و توزیع کالاهای اساسی قرار دارد و هرگونه تعلل در اجرای پروژه‌های آن، به‌طور مستقیم بر سطح رضایتمندی عمومی اثر می‌گذارد. بر همین اساس انتظار می‌رود پروژه‌های عمرانی مرتبط با بازارهای روز، مراکز عرضه و زیرساخت‌های پشتیبانی، با برنامه‌ریزی دقیق، مدیریت زمان و نظارت مستمر به سرانجام برسد.
 
رحیمی با بیان اینکه تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام از اولویت‌های اصلی شورای ششم است، تصریح کرد: انباشت پروژه‌های نیمه‌کاره نه‌تنها موجب هدررفت منابع می‌شود، بلکه سرمایه اجتماعی مدیریت شهری را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. ما در شورای شهر بر این باوریم که هر پروژه‌ای که کلنگ آن به زمین زده می‌شود، باید زمان‌بندی مشخص، پیوست مالی شفاف و تعهد اجرایی دقیق داشته باشد. بنابراین در حوزه سازمان مشاغل شهری نیز این اصل با جدیت دنبال می‌شود.
 
رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر کرج در ادامه با اشاره به تصویب بودجه سال ۱۴۰۵ سازمان مشاغل شهری گفت: در چارچوب بودجه مصوب، توسعه متوازن زیرساخت‌های عرضه مستقیم کالا در مناطق مختلف شهر پیش‌بینی شده و بر همین اساس احداث پنج بازار روز میوه و تره‌بار جدید در دستور کار قرار گرفته است. این بازارها در مناطق ۴، ۶، ۷ و ۱۰ جانمایی شده‌اند و بخش قابل توجهی از آن‌ها در محلات کم‌برخوردار از جمله حیدرآباد، حصارک، شعبان‌آباد و حصار احداث خواهد شد.
 
این مسئول با تأکید بر رویکرد عدالت‌محور مدیریت شهری افزود: توزیع عادلانه خدمات، به‌ویژه در حوزه تأمین مایحتاج عمومی، یکی از شاخص‌های ارزیابی عملکرد مدیریت شهری است. نمی‌توان پذیرفت که برخی مناطق از زیرساخت‌های مناسب برای دسترسی به کالاهای اساسی برخوردار باشند و برخی دیگر با کمبود جدی مواجه شوند. احداث بازارهای روز در محلات کمتر برخوردار، گامی عملی در راستای کاهش شکاف خدماتی و تقویت عدالت شهری است.
 
رحیمی با تبیین کارکردهای اقتصادی و اجتماعی بازارهای روز ادامه داد: بازارهای میوه و تره‌بار صرفاً محل عرضه
کالا نیستند، بلکه ابزاری برای تنظیم بازار، حذف واسطه‌های غیرضرور و حمایت از مصرف‌کننده به شمار می‌روند. زمانی که عرضه مستقیم و نظارت‌پذیر تقویت شود، هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده از منافع آن بهره‌مند خواهند شد. این رویکرد می‌تواند به ثبات نسبی قیمت‌ها و افزایش قدرت خرید خانوارها، به‌ویژه در شرایط اقتصادی کنونی، کمک کند.
 
این مسئول با اشاره به ظرفیت‌های موجود شهرداری کرج در این حوزه گفت: در حال حاضر در مناطق ده‌گانه شهر، ۱۰ بازار روز میوه و تره‌بار فعال است و دو بازار مرکزی نیز وظیفه پخش و توزیع مواد پروتئینی را بر عهده دارند. با این حال، با توجه به رشد جمعیت و گسترش کالبدی شهر، این تعداد پاسخگوی نیاز فعلی نیست و ضرورت توسعه کمی و کیفی این زیرساخت‌ها بیش از گذشته احساس می‌شود.
 
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر کرج بیان کرد: با بهره‌برداری از پنج بازار جدید، شاهد جهشی قابل توجه در سطح خدمات‌رسانی خواهیم بود؛ جهشی که نه‌تنها به افزایش دسترسی شهروندان منجر می‌شود، بلکه به توزیع متوازن‌تر امکانات شهری در پهنه جغرافیایی کرج نیز کمک خواهد کرد. این موضوع به‌ویژه برای ساکنان محلاتی که پیش‌تر ناچار بودند مسافت‌های طولانی برای تهیه مایحتاج روزانه طی کنند، اهمیت دوچندان دارد.
 
رحیمی همچنین بر لزوم رعایت استانداردهای فنی و کیفی در ساخت بازارهای جدید تأکید کرد و گفت: کیفیت ساخت، ایمنی سازه، پیش‌بینی پارکینگ، دسترسی مناسب برای سالمندان و افراد دارای معلولیت، تأمین زیرساخت‌های بهداشتی و رعایت اصول معماری شهری باید به‌عنوان الزامات غیرقابل اغماض در اجرای این پروژه‌ها مدنظر قرار گیرد. نگاه ما صرفاً افزایش تعداد بازارها نیست، بلکه ایجاد فضاهایی کارآمد، ایمن و متناسب با شأن شهروندان است.
 
این مسئول با اشاره به نقش نظارتی شورای شهر افزود: کمیسیون عمران و حمل‌ونقل روند اجرای این پروژه‌ها را به‌صورت مستمر رصد خواهد کرد و گزارش‌های دوره‌ای از پیشرفت فیزیکی، نحوه هزینه‌کرد اعتبارات و میزان تحقق برنامه زمان‌بندی دریافت می‌کند. اعتقاد ما بر این است که شفافیت در اجرای پروژه‌ها، زمینه‌ساز اعتماد عمومی و افزایش سرمایه اجتماعی مدیریت شهری خواهد بود.
 
رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود بر هم‌افزایی میان سازمان مشاغل شهری و سایر بخش‌های شهرداری تأکید کرد و گفت: اجرای موفق پروژه‌های عمرانی نیازمند تعامل مؤثر میان حوزه‌های فنی، مالی و اجرایی است. هرجا هماهنگی درون‌سازمانی تقویت شده، شاهد تسریع در پیشرفت کارها بوده‌ایم. بنابراین انتظار می‌رود با برنامه‌ریزی منسجم و استفاده از ظرفیت‌های موجود، زمان بهره‌برداری از بازارهای جدید به حداقل برسد.
 
وی در پایان با بیان اینکه ارتقای کیفیت زندگی شهروندان محور اصلی تصمیم‌گیری‌های شورای شهر است، اظهار کرد: توسعه بازارهای روز در مناطق مختلف کرج، بخشی از یک رویکرد کلان برای بهبود شاخص‌های رفاه شهری است. ما خود را متعهد می‌دانیم که با استفاده بهینه از منابع عمومی، زیرساخت‌هایی پایدار و کارآمد ایجاد کنیم؛ زیرساخت‌هایی که آثار آن در معیشت، رضایتمندی و آرامش خاطر شهروندان نمود پیدا کند.
انتهای پیام
دبیر:
الناز دادمهر
captcha