کد خبر: 4348206
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۱:۵۳
در دیدار با خانواده امیر سیدعبدالرحیم موسوی

سپهبد شهیدی که در آغوش قرآن آرام گرفت

در دیدار صمیمی جامعه قرآنی با خانواده سپهبد شهید سیدعبدالرحیم موسوی، یاد و نام شهیدی زنده شد که با قرآن زیست و در آغوش آن آرام گرفت.

دیدار جامعه قرآنی با خانوادهدشهید موسویبه گزارش خبرنگار ایکنا از قم، در دیدار جمعی از اعضای جامعه قرآنی با خانواده سپهبد شهید سیدعبدالرحیم موسوی، بر پیوند عمیق آن شهید والامقام با قرآن کریم تأکید شد.

خانواده شهید روایت کردند که ایشان نه‌تنها حافظ آیات الهی بود، بلکه لحظه‌به‌لحظه زندگی‌اش را با کلام خدا معنا می‌کرد. حاضران این انس و آرامش قرآنی را نماد ایمان و اخلاص شهید دانستند.

رویکرد قرآنی شهید موسوی برگرفته از امام شهید بود

در ابتدای این دیدار محمدتقی میرزاجانی، معاون شورای عالی قرآن ضمن قدردانی از خانواده شهید موسوی برای میزبانی اظهار کرد: سنت ارزشمندی قریب به یک دهه در جریان است که قرآنی‌ها هر هفته به دیدار یک خانواده شهید قرآنی مشرف می‌شوند. همه آنانی که در راه خداوند جهاد می‌کنند، قرآنی هستند اما شهدایی که به نوعی قاری، حافظ، فعال یا پشتیبان فعالیت‌های قرآنی بودند، مشمول هدف‌گذاری این دیدار هفتگی هستند.

محمدتقی میرزاجانی، معاون شورای عالی قرآن

این قاری قرآن بیان کرد: سپهبد شهید موسوی، یکی از شخصیت‌هایی هستند که با وجود مشغولیت یک فرمانده عالی رتبه نظامی، توجه ویژه‌ای به برنامه‌های قرآنی و توسعه فعالیت‌های قرآن محور در مجموعه تحت مدیریت‌شان داشتند، این اهتمام شهید را به جز تکلیف شرعی و علاقه شخصی ایشان، از زاویه دیگری هم می‌توان نگریست. می‌دانیم که تبعیت از فرماندهی ارشد، در سلسله مراتب نظامی یک اصل مهم است و زمانی که فرمانده کل قوا، رهبر شهید انقلاب حضرت امام خامنه‌ای، یک رهبر به تمام معنا قرآنی بودند، لذا نیروهای تحت امر ایشان هم با اقتدا به امام خود تلاش می‌کردند این سیره را با تمام وجود دنبال کنند که شهید موسوی و شهید سردار حسین سلامی، نمونه‌هایی از فرماندهان نظامی قرآنی جمهوری اسلامی ایران هستند.

قرآن به افراد اعتبار و جایگاه می‌بخشد

احمد ابوالقاسمی، قاری بین‌المللی با بیان خاطره‌ای از شهید سپهبد عبدالرحیم موسوی اظهار کرد: در یک مراسمی که دعوت شده بودیم، شهیدان موسوی و سلامی حضور داشتند و بعد از اجرای مراسم که به دیدارشان رفتم، شهید موسوی گفتند: «حضور در برنامه تلویزیونی محفل را با همین فرمان ادامه دهید و شهید سلامی نیز برنامه محفل را اثربخش و جذاب دانستند.»

احمد ابوالقاسمی

وی ادامه داد: زمانی که به زندگینامه شهیدان برجسته و بنام که نگاه می‌کنیم به یک نقطه اشتراک می‌رسیم که تمامی این شهیدان با قرآن مأنوس بودند. قرآن افراد را بزرگ می‌کند و بالا می‌برد، همانطور که نبی مکرم اسلام(ص) حافظان قرآن را به عنوان فرمانده نظامی در میدان نبرد انتخاب می‌کرد، متوجه اهمیت ارتباط با قرآن می‌شویم.

شهید موسوی بذری بود که در انقلاب اسلامی رشد کرد

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حاجی‌ابوالقاسم دولابی، استاد حوزه ضمن تبریک و تسلیت شهادت افتخارآفرین شهید موسوی به خانواده‌شان بیان کرد: خداوند در اواخر سوره فتح به ویژگی‌های یاران پیامبر اسلام(ص) اشاره می‌کند که این ویژگی‌ها برای یاران امام زمان(ع) نیز صدق می‌کند، افرادی که قرار است زمینه‌ساز شکل‌گیری تمدن مهدوی باشند؛ «وَمَثَلُهُمْ فِی الْإِنْجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَىٰ عَلَىٰ سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ ۗ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا؛ و اما توصیفشان در انجیل این است که وجودشان چون زراعتی است که جوانه‌های خود را رویانده پس تقویتش کرده تا ستبر و ضخیم شده، و در نتیجه بر ساقه‌هایش [محکم و استوار] ایستاده است، به طوری که دهقانان را [از رشد و انبوهی خود] به تعجب می‌آورد تا خدا به وسیله [انبوهی و نیرومندی] مؤمنان، کافران را به خشم آورد. [و] خدا به کسانی از آنان که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده‌اند، آمرزش و پاداشی بزرگ وعده داده است.»

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حاجی ابوالقاسمی

این حافظ کل قرآن افزود: شهید موسوی بذری بودند که در انقلاب اسلامی رشد کردند و تقویت شدند، این افراد به دلیل کارهای بزرگی که انجام دادند دوست و دشمن را شگفت‌زده کردند، همچنین این شهیدان درحالی به سمت خدا رفتند که در بالاترین درجات انسانی قرار داشتند و مصداق آیات ۲۷ تا ۳۰ سوره فجر هستند. تا کسی شهید زندگی نکند شهید نمی‌شود و شهید موسوی با عمل به دستورات الهی، ولایت‌مداری و بندگی خداوند شهیدانه زندگی می‌کردند، همچنین بعثت مردم نیز مدیون خون‌های شهیدان است.

سپهبد شهیدی که در آغوش قرآن بود / سپهبد شهیدی که حافظش قرآن بود 

جلوه‌ای از مراسم تشییع پیکر شهید سپهبد عبدالرحیم موسوی 

در ادامه حیدر کسمایی، داور مسابقات بین‌المللی قرآن با بیان اینکه تشییع پیکر سردار موسوی در قم جلوه دیگری داشت، گفت: مردم از همه جا به عشق سردار برای تشییع آمده بودند و صف نماز جمعه تا خیابان صفائیه ادامه داشت و این ازدحام به قدری شدید بود که در برخی مکان‌ها ازدحام جمعیت به مرض خطرناکی رسیده بود، همچنین بزرگ و کوچک با چشمانی گریان با حال خاص و دلسوختگی به مراسم آمده بودند.

تأکید شهید موسوی بر امورات قرآنی

در ادامه منصور آقامحمدی، فعال قرآنی و همرزم شهید موسوی با بیان اینکه به واسطه یکی از همرزمان شهید در کردستان با یکدیگر آشنا شدیم و با بیان خاطره‌هایی از شهید اظهار کرد: شهید موسوی در دوره دانشجویی مسئولیت امور قرآنی در دانشگاه افسری را به عهده گرفتند و بسیار برای قرآن و قرآنیان اهمیت قائل بودند.

مؤمنان جامعه را از ناامیدی نجات می‌دهند 

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین علی تقی‌زاده، رئیس سازمان دارالقرآن‌ الکریم با بیان اینکه رهبر شهید ایران بعد از طوفان‌الاقصی هفت بار به آیه ۱۳۹ سوره آل‌عمران اشاره کردند «وَ لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ اْلأَعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنينَ؛ و [در انجام فرمان هایِ حق و در جهاد با دشمن] سستی نکنید و [از پیش آمدها و حوادث و سختی‌هایی که به شما می رسد] اندوهگین مشوید که شما اگر مؤمن باشید، برترید.»

حجت‌الاسلام تقی زاده، رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم

وی یادآور شد: خداوند در ادامه همین سوره آیه ۱۴۶ به افرادی که جامعه را از ناامیدی و سستی نجات می‌دهند، اشاره کرده است «وَكَأَيِّنْ مِنْ نَبِيٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَثِيرٌ فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِی سَبِيلِ اللَّهِ وَمَا ضَعُفُوا وَمَا اسْتَكَانُوا ۗ وَاللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرِينَ؛ چه بسا پیامبرانی که انبوهی دانشمندانِ الهی مسلک [و کاملان در دینِ] به همراه او با دشمنان جنگیدند، پس در برابر آسیب هایی که در راه خدا به آنان رسید، سستی نکردند و ناتوان نشدند و [در برابر دشمن] سر تسلیم و فروتنی فرود نیاوردند؛ و خدا شکیبایان را دوست دارد.»

در ادامه این مراسم، پسر و برادر این شهید والامقام به ذکر خاطراتی از وی پرداختند که فضای جلسه را دگرگون کرد.

به گزارش ایکنا، اعضای جامعه قرآنی پس از منزل شهید بر سر مزار مطهر سپهبد شهید موسوی و شهید علی لاریجانی حاضر شدند و یاد و خاطره این شهدای جنگ تحمیلی سوم را گرامی‌داشتند.

یادآور می‌شود، جمعی از اعضای جامعه قرآنی کشور و برخی از مسئولان امور فرهنگی استان قم امروز سوم اردیبهشت‌ماه به دیدار خانواده شهید سپهبد سیدعبدالرحیم موسوی، رئیس فقید ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران رفتند.

در این مراسم محمدرضا سوقندی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، حیدر کسمایی و محمدعلی دهدشتی، مدرسان قرآن، محمدتقی میرزاجانی، معاون شورای عالی قرآن، رحیم قربانی، رئیس فرهنگسرای قرآن، حجج اسلام محمد حاجی‌ابوالقاسم حافظ کل قرآن، علی تقی‌زاده، رئیس سازمان دارالقرآن‌ الکریم، شهاب‌الدین غفاری، مسئول امور قرآنی آستان حضرت معصومه(س)، محمودخانی از مدیران سازمان دارالقرآن، همچنین محمدحسین فدوی، مدیرکل ارتباطات و هماهنگی مرکز عالی قرآن و عترت وزارت ارشاد، احمد ابوالقاسمی و حمیدرضا احمدی‌وفا قاریان بین‌المللی و منصور آقامحمدی، فعال قرآنی حضور داشتند.

انتهای پیام
خبرنگار:
سیده حانیه حسینی کیا
دبیر:
مژگان فرهنگیان
captcha