کد خبر: 4356771
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۰۵
مسعود زارعی:

آتش‌سوزی گورستان تاریخی دارالسلام شیراز حادثه گسترده‌ای نبود

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز با اشاره به آتش‌سوزی عصر شنبه، ۱۶ خردادماه که در گورستان تاریخی دارالسلام این کلان‌شهر رخ داد، گفت: این اتفاق آتش‌سوزی گسترده‌ای نبوده و درواقع به‌دلیل وجود علف‌های تابستانه و خشک رخ داد که بسیار مستعد اشتعال هستند و حتی ممکن است با یک ته‌سیگار شعله‌ور شوند.

گورستان تاریخی دارالسلام شیرازمسعود زارعی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، به آتش‌سوزی روز گذشته، 16 خردادماه که در گورستان تاریخی دارالسلام این کلان‌شهر رخ داد، اشاره کرد و گفت: این اتفاق آتش‌سوزی گسترده‌ای نبوده و درواقع به‌دلیل وجود علف‌های تابستانه و خشک رخ داد که بسیار مستعد اشتعال هستند و حتی ممکن است با یک ته‌سیگار شعله‌ور شوند.

وی ضمن بیان اینکه نگهداری فضای سبز و علف‌زنی در این محدوده در دستور کار شهرداری منطقه ۲ قرار دارد، اظهار کرد: بخش عمده علف‌زنی در این محدوده انجام شده بود، اما در برخی نقاط هنوز علف‌های خشک باقی مانده بود که با توجه به گرمای هوا و وزش باد، این پوشش گیاهی مستعد آتش‌گرفتن است.

عضو شورای شهر شیراز افزود: در چنین شرایطی حتی یک ته‌سیگار یا عامل کوچک می‌تواند باعث شعله‌ور شدن علف‌های خشک شود و با وزش باد نیز آتش به سرعت در سطح زمین گسترش پیدا کند، اما این اتفاق به معنای وقوع یک آتش‌سوزی گسترده در آرامستان تاریخی نیست.

زارعی با اشاره به حساسیت افکار عمومی نسبت به این مجموعه تاریخی گفت: دارالسلام به‌دلیل جایگاه تاریخی و وجود قبور علما و چهره‌های برجسته شیراز، برای شهروندان اهمیت زیادی دارد و طبیعی است که هر خبری درباره آن بازتاب گسترده‌ای پیدا کند، اما در این مورد برخی برداشت‌ها باعث بزرگ‌نمایی موضوع شد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز تأکید کرد: شهرداری منطقه 2 موظف است نظارت و مراقبت از این محوطه را با دقت بیشتری دنبال کند و موضوع پاکسازی و علف‌زنی به‌صورت کامل انجام شود تا احتمال بروز چنین حوادثی به حداقل برسد.

وی در ادامه به روند ساماندهی و بازنگری طرح مرمت و بهسازی آرامستان تاریخی دارالسلام اشاره کرد و گفت: پیش از این اقداماتی برای ساماندهی این مجموعه آغاز شده بود که همه آن‌ها با نظارت سازمان میراث فرهنگی انجام می‌شد و حتی برای جابه‌جایی یا اصلاح وضعیت قبور نیز حضور ناظر میراث الزامی بود.

زارعی افزود: با این حال برخی صاحب‌نظران و فعالان حوزه میراث فرهنگی نسبت به نحوه اجرای برخی اقدامات دیدگاه‌ها و پیشنهاداتی مطرح کردند و به همین دلیل ادامه عملیات متوقف شد تا طرح بازنگری برای ساماندهی این مجموعه تهیه شود.

وی بیان کرد: مطالعات مربوط به این طرح در حال انجام است و پس از تکمیل آن ادامه اقدامات با هماهنگی دستگاه‌های مرتبط از جمله استانداری، میراث فرهنگی و اوقاف انجام خواهد شد تا تصمیمات نهایی با اجماع و دقت کارشناسی اجرا شود.

آخرین وضعیت عملیات مرمت بقاع دارالسلام

این عضو شورای شهر شیراز همچنین از پیشرفت بخشی از پروژه‌های مرمتی در این مجموعه خبر داد و گفت: در دارالسلام دو بقعه تاریخی وجود دارد که عملیات مرمت یکی از آن‌ها آغاز شده و روند کار به مراحل قابل قبولی رسیده است، اما برای بقعه دیگر هنوز پیمانکار واجد شرایط انتخاب نشده است.

زارعی درباره وضعیت محوطه‌سازی این آرامستان نیز بیان کرد: بخشی از عملیات کف‌سازی که پیش از این آغاز شده بود انجام شده و ادامه آن تا نهایی شدن طرح بازنگری متوقف مانده است.

وی همچنین به طرح ایجاد بخش مفاخر در این مجموعه اشاره کرد و افزود: برای ساماندهی مزار مفاخر شیراز نیز برنامه‌ای در سه فاز پیش‌بینی شده که فاز نخست آن شامل آماده‌سازی حدود ۵۰۰ قبر و اجرای بخشی از کف‌سازی‌ها انجام شده است.

زارعی ادامه داد: دفن برخی از چهره‌های فرهنگی و مفاخر براساس آیین‌نامه تدوین‌شده در این بخش آغاز شده و در مراحل بعدی نیز ساخت سازه‌های متناسب با شأن مفاخر شیراز و ساماندهی فضای پیرامونی در دستور کار قرار دارد.

وی تأکید کرد: ساماندهی دارالسلام یک پروژه کوتاه‌مدت نیست بلکه یک فرآیند بلندمدت است و به‌دلیل حساسیت بالای این مجموعه تاریخی، تلاش شده همه اقدامات با مطالعات دقیق و نظر کارشناسان میراث فرهنگی انجام شود تا نتیجه کار ماندگار باشد.

آسیبی به قبور وارد نشده است 

بنابر این گزارش، آتش‌سوزی عصر شنبه، ۱۶ خردادماه در بخشی از پوشش گیاهی گورستان تاریخی دارالسلام رخ داد؛ حریقی که در محدوده علف‌های خشک شکل گرفت و با حضور به‌موقع نیروهای آتش‌نشانی کنترل شد.

در همین رابطه هادی عیدی‌پور، رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با اشاره به جزئیات این حادثه به ایکنا گفت: پوشش گیاهی خشک کف محوطه طعمه حریق شده بود که با اقدام سریع نیروهای عملیاتی مهار شد.

وی با بیان اینکه این حادثه خسارت جدی به همراه نداشته است، افزود: پس از اعلام موضوع به سامانه ۱۲۵، تیم‌های آتش‌نشانی در کوتاه‌ترین زمان ممکن به محل اعزام شدند و از گسترش آتش به سایر بخش‌های محوطه جلوگیری کردند.

عیدی‌پور تأکید کرد: این حریق محدود بوده و به قبور یا سازه‌های تاریخی مجموعه آسیبی وارد نشده و در مدت کوتاهی به‌طور کامل تحت کنترل درآمده است.

انتهای پیام
دبیر:
زهرا عسکری
captcha